Μήπως το συχνό κλάμα προκαλεί σπυράκια στην επιδερμίδα σου;

Μαρία Ροδίτη
Μήπως το συχνό κλάμα προκαλεί σπυράκια στην επιδερμίδα σου;

Το 2020 δε μας έδωσε και λίγους λόγους για να κλαίμε…

Το κλάμα είναι λύτρωση. Είναι ένας τρόπος να απαλλαγούμε από πίεση ή στενοχώρια και να νιώσουμε αμέσως λίγο καλύτερα. Λίγο πιο ανακουφισμένες και ήρεμες. Είναι κι ένας τρόπος, όμως, να ξεσπάσουμε όταν έχουμε νεύρα, ένταση και θυμό. Και- εννοείται- πως δεν είναι καθόλου ντροπή να κλαίμε, είτε μόνες μας, είτε μπροστά σε κόσμο.

Δυστυχώς, το 2020 μάς έδωσε αρκετούς λόγους για να κλάψουμε. Η πρώτη καραντίνα και αυτή η πρωτόγνωρη συνθήκη εγκλεισμού αποτέλεσε σοκ για πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι στα πλαίσια της προσπάθειας διαχείρισης της κατάστασης το έριξαν… στο κλάμα ορισμένες φορές. Και αυτό- δυστυχώς- θα συμβεί και σε αυτήν τη δεύτερη καραντίνα σε αρκετό κόσμο.

Βλέπεις, το να μένεις μόνος σου, ή να είσαι αποκομμένος από τις κοινωνικές επαφές για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την ψυχολογία. Εκεί- σίγουρα- κάποιες φορές θα κλάψεις, αλλά μετά θέλουμε πάλι να σηκωθείς, να πάρεις δύναμη και να πιστέψεις ότι όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Α! Και να φροντίσεις οπωσδήποτε την επιδερμίδα σου μετά το συνεχές κλάμα.

dakrya spyrakia sto derma

Κι αυτό, γιατί όταν κλαις για πολλή ώρα και αρκετά συχνά, είναι πιθανό να εμφανίσεις σπυράκια στο πρόσωπό σου. Για αυτό, βέβαια, δε φταίει η σύσταση των δακρύων, τα οποία αποτελούνται από νερό και αλάτι. Όχι! Φταίει το γεγονός ότι μετά το κλάμα τρίβεις τα μάτια και τα μάγουλά σου, με αποτέλεσμα να προκαλείς στα σημεία θερμότητα και πίεση και έτσι να δημιουργείται φλεγμονή στο δέρμα, η οποία εκδηλώνεται με σπυράκια και κοκκινίλες.

Αυτή η «κακή» συμπεριφορά που δείχνεις απέναντι στο δέρμα σου μπορεί να επιδεινωθεί και λόγω του χαρτομάντηλου που χρησιμοποιείς για να σκουπίσεις τα δάκρυά σου. Δηλαδή, αν χρησιμοποιήσεις υγρά μαντηλάκια ή χαρτομάντηλα με κάποιο άρωμα, τότε δυσχεραίνεις κατά πολύ την κατάσταση. Αν όχι, τότε τα πράγματα ίσως είναι λίγο καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση, μετά το έντονο και διαρκές κλάμα, πρέπει να φροντίσεις την επιδερμίδα σου, αν δε θέλεις ξαφνικά να βλέπεις να ξεπετάγονται μικρά ή μεγαλύτερα σπυράκια σε όλη την επιφάνεια του προσώπου. Γι’ αυτό στην παρακάτω gallery σού εξηγούμε αναλυτικά τις κινήσεις-ματ που πρέπει να κάνεις μόλις ξεθυμάνεις και ηρεμήσεις από το κλάμα. Είναι κάποια βήματα από την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου, που θα ανανεώσουν την εξαντλημένη επιδερμίδα σου και δε θα την αφήσουν να φαίνεται κουρασμένη, αλλά ούτε και να εμφανίσει σημάδια ακμής. Για δες, λοιπόν…

Διάβασε ακόμα: Αυτό είναι το χρώμα που προτείνουμε να κάνεις αν επιμένεις στο ημιμόνιμο μανικιούρ