Αυτό το hero συστατικό υπόσχεται να σου χαρίσει ξεκούραστο και λαμπερό βλέμμα

Μαρία Ροδίτη
Αυτό το hero συστατικό υπόσχεται να σου χαρίσει ξεκούραστο και λαμπερό βλέμμα

Η βιταμίνη που πρέπει να έχει η κρέμα ματιών σου…

Τα μάτια είναι ίσως η πιο ευαίσθητη περιοχή σε όλο το πρόσωπό μας. Είναι αυτά στα οποία αποτυπώνεται πολύ εύκολα η κούραση, η ταλαιπωρία, η αϋπνία, το κλάμα και το ξενύχτι. Είναι, όμως, και το σημείο που «φωνάζει» την ηλικία μας. Γι’ αυτό ακριβώς και έχουμε πει επανειλημμένα πως η περιοχή των ματιών θέλει ιδιαίτερη φροντίδα, σωστά προϊόντα και συνέπεια.

Ναι, σίγουρα θα έχεις ακούσει ουκ ολίγες φορές πως η ρετινόλη (aka βιταμίνη Α) είναι must για τα μάτια, ώστε να προλάβει και να αντιμετωπίσει τις πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Ή πως η βιταμίνη C είναι εξίσου αναγκαία για να χαρίσει λάμψη και ενυδάτωση στην περιοχή. Σωστά ως εδώ… Όμως, το 2021 υπάρχει ακόμη ένα hero συστατικό που πρέπει να δοκιμάσουμε όλες στα μάτια μας και που σίγουρα θα λατρέψουμε. Ο λόγος για τη… βιταμίνη Κ.

Ίσως να την ακούς για πρώτη φορά, ίσως να την έχεις ξανακούσει, αλλά όχι αναφορικά με το skincare. Και είναι και λογικό… Η βιταμίνη Κ χρησιμοποιείται κατά κόρον για να βοηθήσει το δέρμα να ανακάμψει από χειρουργικές επεμβάσεις ή από θεραπείες λέιζερ, μιας και θεωρείται ότι βοηθά στην επούλωση πληγών και σημαδιών. Ως συμπλήρωμα από το στόμα, επίσης, βοηθά στην ανάπτυξη των οστών, την καλή λειτουργία της μνήμης μέχρι και την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Αυτές ήταν οι γνωστές δράσεις της μέχρι και σήμερα.

Πρόσφατες έρευνες, ωστόσο, έδειξαν πως η βιταμίνη Κ μπορεί να αποτελέσει hero skincare συστατικό στις κρέμες ματιών και να χαρίσει το πιο ξεκούραστο και λαμπερό βλέμμα. Στην παρακάτω gallery θα δεις ακριβώς τι μπορεί να προσφέρει αυτή «ξεχασμένη βιταμίνη», όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται από τους experts, και πραγματικά θα ενθουσιαστείς. Ναι, όπως καλά κατάλαβες, θα γίνε η νέα εμμονή μας…

Cover photo: @skincarecharm

Διάβασε ακόμα: Μάντεψε ποια star μόλις έκανε ροζ τα μαλλιά της