Τελικά κάνουν «δουλειά» τα προϊόντα 2 σε 1 σαμπουάν & conditioner;

Μαρία Ροδίτη
Τελικά κάνουν «δουλειά» τα προϊόντα 2 σε 1 σαμπουάν & conditioner;

Σίγουρα σε γλιτώνουν από χρόνο και χρήμα, αλλά κάνουν καλό στα μαλλιά σου;

Ένα από τα «δυνατά» σημεία στην εμφάνιση της κάθε γυναίκας είναι τα μαλλιά της. Γι’ αυτό, άλλωστε, και όλες μας τα φροντίζουμε ανελλιπώς, παρακολουθούμε κάθε νέο λανσάρισμα και έχουμε «χτίσει» τη δική μας hair care routine. Το ίδιο δεν κάνεις κι εσύ;

Υπάρχουν, ωστόσο, κι εκείνες οι στιγμές που μπορεί να βαριόμαστε φρικτά να λουστούμε, να μην έχουμε διάθεση ή να μας «κυνηγάει» ο χρόνος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πολλές φορές, τη λύση μάς έχει δώσει ένα συγκεκριμένο προϊόν: το 2 σε 1 σαμπουάν & conditioner.

Παραδέξου το! Κι εσύ έχεις ένα σαμπουάν-conditioner στο ντουλάπι του μπάνιου σου για εκείνες τις φορές που «καίγεσαι» και δεν γίνεται να κάνεις το λούσιμό σου μια ιεροτελεστία. Έχεις αναρωτηθεί, όμως, ποτέ αν τελικά αυτό το προϊόν έχει αποτέλεσμα; Αν πραγματικά καθαρίζει τα μαλλιά, όπως ένα σαμπουάν, και αν τα ενυδατώνει, όπως ένα conditioner;

conditioner lousimo

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Τι πραγματικά είναι το 2 σε 1 σαμπουάν & conditioner; Το σαμπουάν 2 σε 1 έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής παρέχοντας παράλληλα τα οφέλη ενός conditioner. Τα κανονικά σαμπουάν περιέχουν συνήθως ανιονικές (αρνητικά φορτισμένες) επιφανειοδραστικές ουσίες, που καθαρίζουν την τρίχα και το κεφάλι, την ώρα που τα conditioners περιέχουν κατιονικά (θετικά φορτισμένα) συστατικά, που σκοπό έχουν να μαλακώσουν την τρίχα.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο ασυμβίβαστων τύπων συστατικών σε μια φόρμουλα μπορεί να οδηγήσει σε ένα προϊόν, που ίσως και να μην είναι τόσο ωφέλιμο για τα μαλλιά. Βέβαια, όσο η επιστήμη εξελίσσεται τόσο οι χημικοί έχουν καταφέρει να αναπτύξουν εξελιγμένες φόρμουλες βελτιστοποιώντας τις αναλογίες των συγκεκριμένων συστατικών. Τελικά, όμως… Είναι περισσότερα τα οφέλη ή τα μειονεκτήματα των σαμπουάν 2 σε 1; Η απάντηση στην παρακάτω gallery.

Διάβασε ακόμα: SAG Awards 2021: Τα ωραιότερα beauty looks της χθεσινής βραδιάς