Ο Γρηγόρης Πυρπύλης είναι ο νέος creative director του οίκου Hermés! Η φιλοσοφία του για την ομορφιά

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Ο Γρηγόρης Πυρπύλης είναι ο νέος creative director του οίκου Hermés! Η φιλοσοφία του για την ομορφιά

«Να βλέπεις το πρόσωπό σου σαν κάτι ξεχωριστό, είσαι μοναδική, μην προσπαθείς να γίνεις ίδια με κάποια άλλη». Ο Γρηγόρης Πυρπύλης βλέπει την ομορφιά σαν τέχνη και όταν λέω ομορφιά, εννοώ την ομορφιά σε όλες της τις πτυχές, από τα μοντέλα στα ρούχα, στα editorial και τον φωτισμό, στα μαλλιά και το μακιγιάζ!

Ένιωσα τόσο περήφανη όταν το είδα στο Instagram που έπρεπε να του στείλω μήνυμα και δεν ξέρω ποιος είναι πιο ενθουσιασμένος, εκείνος ή όλες εμείς οι beauty που τον αγαπάμε τόσα χρόνια! Ο «δικός μας» Γρηγόρης Πυρπύλης, είναι ο νέος creative director του οίκου Hermés Beauty. Δεν μπορώ να γράψω ότι μου φαίνεται σαν ψέματα, ο Γρηγόρης το αξίζει και με το παραπάνω.

Part of Hermés Galaxy

Θέλω να τα μάθω όλα! Για την ώρα, βέβαια, το μόνο για το οποίο μπορεί να μιλήσει επισήμως είναι το πώς αισθάνεται για αυτή τη μεγάλη επιτυχία. «Είμαι ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος του Hermés. Eίναι για μένα ο οίκος που αποτελεί την επιτομή της ομορφιάς και είναι μοναδικός για τις αξίες, την τόλμη και άρρηκτα συνδεδεμένος με τη δεξιοτεχνία και την τεχνογνωσία. Πάντα έβλεπα το μακιγιάζ και την περιποίηση της επιδερμίδας ως μέσο και όχι ως σκοπό. Τα αντικείμενα ομορφιάς είναι θαυμάσια εργαλεία που υπερβαίνουν την εμφάνιση για να ωφελήσουν την ευημερία»… όπως μας ενημερώνει ο οίκος. Όπως φαίνεται λοιπόν, ο οίκος κάτι ετοιμάζει για τους επόμενους μήνες και γι΄αυτό ο Γρηγόρης τηρεί «σιγή ιχθύος» ως τότε.

La Beaute Hermes

Η ομορφιά ως τέχνη

Πράγματι όμως, ο Γρηγόρης Πυρπύλης δεν βλέπει το μακιγιάζ σαν μεμονωμένο εργαλείο, βλέπει το σύνολο και αυτό μου είχε εξηγήσει και στην συνέντευξη που είχαμε κάνει μαζί:

«Με το μακιγιάζ δεν είχα κάποια ιδιαίτερη σχέση. Γύρω στα 14 ή 15 ξεκίνησα να βλέπω στα περίπτερα τα περιοδικά μόδας χωρίς να τα αγοράζω. Μεγάλωσα βλέπεις, στην επαρχία και το σκηνικό ήταν πολύ διαφορετικό. Αντιλήφθηκα λοιπόν ότι είχα μία κλίση προς την αισθητική. Μου άρεσαν οι ωραίες εικόνες. Έβλεπα τα εξώφυλλα της γαλλικής Vogue… καθόμουν και χάζευα δεν κοίταζα όμως το μακιγιάζ, μου άρεσε το σύνολο, η αισθητική, τα φώτα, τα ρούχα, τα μαλλιά. Είχα μάθει όλα τα μοντέλα, την Daria, την Gemma Ward. Έβλεπα αυτές τις συγκλονιστικές κούκλες, και ήθελα να μάθω από που έρχονται, τι κάνουν, να διαβάζω συνεντεύξεις τους. Ήταν τέχνη για εμένα. Ήθελα να ξέρω τα πάντα για τους σχεδιαστές και το στιλ τους. Ήξερα τους κορυφαίους makeup artists και κομμωτές».


https://www.instagram.com/p/CZJ9KL4s2-j/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Γρηγόρης Πυρπύλης: Μία εφ όλης της ύλης συνέντευξη με τον makeup artist που μας κάνει περήφανους

Ο Γρηγόρης βλέπει την ομορφιά σαν τέχνη και όταν λέω ομορφιά, εννοώ την ομορφιά σε όλες της τις πτυχές, από τα μοντέλα στα ρούχα, στα editorial και τον φωτισμό, στα μαλλιά και το μακιγιάζ. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί δεν μου φάνηκε διόλου παράξενο το ότι, ένας οίκος σαν τον οίκο Hermés Beauty, διάλεξε τον Γρηγόρη Πυρπύλη για να ηγηθεί την αλλαγή που θέλει να φέρει ο οίκος στον κόσμο της ομορφιάς.

Τα πλάνα

Ο Γρηγόρης Πυρπύλης θα εργάζεται -πλέον- υπό τη διεύθυνση της Agnès de Villers, προέδρου της Hermès Parfum & Beauté, και θα αναφέρεται στον Pierre-Alexis Dumas, καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου.

Στόχος είναι, να δώσει περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξη του métier, το οποίο αντλεί το όραμά του από μια καλλιτεχνική κολεκτίβα που δημιούργησε ο Pierre Hardy, creative & design director του τμήματος Beauty objects, με επικεφαλείς τον Pierre-Alexis Dumas και την «μύτη» του οίκου, Christine Nagel από τη Σουηδία, director του olfactory (αρωματικού) τομέα.

hermes beauty

Όπως εξήγησε η Agnes de Villers, στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα pool καλλιτεχνών, οι ώστε να υπάρξει μια εγκάρσια προσέγγιση στο κομμάτι του beauty. Συνδυάζοντας το expertise διαφορετικών πτυχών της ομορφιάς οι οποίες αλληλοσυμπληρώνονται και εμπλουτίζονται, ο οίκος βάζει σαν στόχο την έκφραση ενός καλλιτεχνικού οράματος μέσα από αντικείμενα, υλικά, χρώματα και υφές με οικολογική συνείδηση και υπευθυνότητα. Για τον ίδιο τον Γρηγόρη, η madame de Villers δήλωσε: «Ως ειδικός στα χρώματα, τις υφές και τη λεπτότητα που εκφράζει και εξυψώνει την ομορφιά, το ταλέντο του Γρηγόρη θα αποτελέσει κινητήρια δύναμη για την Hermès Beauty».

Beauty wisdom! Οι 10 πιο χρήσιμες συμβουλές που μου έδωσαν οι top hair & makeup artists

«Με τον Γρηγόρη, μοιραζόμαστε το όραμα της ομορφιάς ως καθημερινού συμμάχου, που εκφράζει προσωπικότητα και χαρίζει κομψότητα, άνεση και ευχαρίστηση», είπε χαρακτηριστικά ο Pierre-Alexis Dumas. Η προσωπικότητα της κάθε γυναίκας άλλωστε, είναι και το σημαντικότερο για τον Γρηγόρη.

pierre

O Pierre-Alexis Dumas

Ο υπέροχος Γρηγόρης

«Με εμπνέει η προσωπικότητα της κάθε γυναίκας με την οποία δουλεύω. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα ξεκινήσει μία συνεργασία διαγράφοντας όλα όσα έκανε ο προηγούμενος. Δεν θέλω να βάλω τη σφραγίδα μου αλλά θέλω να είμαι οκ με τη δουλειά μου. Όταν ξεκίνησα να δουλεύω με τη Laetitia Casta για παράδειγμα, δεν άλλαξα κάτι. Για ποιο λόγο να αλλάξω κάτι; Σκοπός μου δεν είναι να ακουστεί το όνομά μου, σκοπός μου είναι να κάνω τις γυναίκες να νιώθουν όμορφες» μου είχε πει στη συνέντευξή μας αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι, όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, αγαπάς το αντικείμενό σου τότε the sky is the limit… ή ο οίκος Hermés Beauty.

Μέχρι λοιπόν ο Γρηγόρης Πυρπύλης μας αποκαλύψει νέα και συνεργασίες, σε αφήνω με μία φράση που μου είπε «Να βλέπεις το πρόσωπό σου σαν κάτι ξεχωριστό, είσαι μοναδική, μην προσπαθείς να γίνεις ίδια με κάποια άλλη».

Συγχαρητήρια Γρηγόρη, μας κάνεις τόσο περήφανους!