H αγάπη και ο αθλητισμός κάνουν την κάθε μέρα τής Χριστίνας Βραχάλη… luminous!

H αγάπη και ο αθλητισμός κάνουν την κάθε μέρα τής Χριστίνας Βραχάλη… luminous!

Η Χριστίνα Βραχάλη μάς μιλά για τη δική της luminous καθημερινότητα, τη σημασία να φροντίζεις τον εαυτό σου και το πώς θα αφήσουμε τον αθλητισμό να πλημμυρίσει φως και τη δική μας ζωή.

Αθλήτρια, επαγγελματίας και… το πιο γλυκό πλάσμα που έχουμε γνωρίσει. Αυτή είναι η Χριστίνα Βραχάλη, η luminous γυναίκα που μας έχει κάνει να θέλουμε να βάλουμε τον αθλητισμό και το φως στη δική μας ζωή. Για αυτό «ανοίξαμε» μία εφ’όλης της ύλης, luminous κουβέντα μαζί της, ώστε να «δανειστούμε» λίγο από το δικό της φως και να γεμίσουμε έμπνευση.

Ποια είναι η πιο luminous στιγμή μέσα στην ημέρα σου;

H στιγμή που ξυπνώ το πρωί. Νιώθω πάντα μια χαρά και μια ευλογία. Έχω βέβαια και ένα κουτάβι που με ξυπνάει με τον πιο τρυφερό τρόπο. Για εμένα αυτές είναι οι πρώτες φωτεινές, luminous, στιγμές, ακολουθούν και περισσότερες όμως στην πορεία. Κάθε μας μέρα έχει μικρές και μεγάλες φωτεινές στιγμές, αρκεί να τις δούμε και να ακολουθήσουμε το φως!

1652281154312-214006606-image002.jpg

Υπάρχουν στιγμές ή και μέρες που νιώθεις τη ζωή σου «συννεφιασμένη»;

Και βέβαια υπάρχουν, για όλους μας υπάρχει αυτή η συννεφιά. Η θάλασσα εξάλλου ποτέ δεν είναι ίδια. Μία είναι φουρτουνιασμένη και μία ήρεμη. Έτσι είναι και η ζωή. Προσπαθώ ωστόσο να φωτίζω τις στιγμές μου και να βοηθώ το φως να υπερισχύει. Να θυμίζω στον εαυτό μου πόσες είναι οι ευλογίες που απολαμβάνω και κάπως έτσι, όλα γύρω μου γίνονται πιο φωτεινά.

Από πού αντλείς αισιοδοξία;

Από την αγάπη που λαμβάνω από τους ανθρώπους μου και από την αγάπη που δίνω εγώ με τη σειρά μου σε εκείνους. Δεν μιλώ ασφαλώς μόνο για την ερωτική αγάπη, αλλά για την αγάπη γενικά. Για τη γλυκιά καλημέρα από την αδελφή μου, για το καλαμπούρι με τους συναδέλφους μου, για τις συναντήσεις με τις φίλες μου. Όλα αυτά είναι αγάπη και με γεμίζουν αισιοδοξία, αλλά και δύναμη.

1652281193637-306794287-image004.jpg

Πόσο σημαντική είναι η φροντίδα του εαυτού σου για την ψυχολογία σου;

Μου αρέσει να φροντίζω τον εαυτό μου διότι, το ότι τον φροντίζω, σημαίνει ότι τον αγαπώ κιόλας. Τα πάντα βρίσκω, είναι αμφίδρομα. Όσο φροντίζεις και αγαπάς τον εαυτό σου, τόσο σε φροντίζει και σε αγαπά και εκείνος. Νιώθεις πιο καλά, φέρεσαι στον εαυτό σου πιο σωστά και το σώμα σου με τη σειρά του δεν σε προδίδει, όσο υπερβολικές απαιτήσεις και αν έχεις από αυτό.

1652281212120-485138820-image005.jpg

Ως luminous γυναίκα, ποιο είναι το καθημερινό beauty routine σου;

Τα τελευταία χρόνια της ζωής μου ο καθαρισμός και η ενυδάτωση, η περιποίηση της επιδερμίδας μου γενικά, έχει γίνει τρόπος ζωής για εμένα. Βάφομαι πολύ για τις ανάγκες της δουλειάς μου, συνεπώς κάνω πολύ σχολαστικό καθαρισμό και περιποίηση πολλαπλές φορές την ημέρα. Με την όλη διαδικασία της περιποίησης μάλιστα, άρχισα να βλέπω πραγματικά τον εαυτό μου. Παρατήρησα κηλίδες, αποφάσισα να κάνω κάτι για τους μαύρους κύκλους που έχω από παιδί. Γι’ αυτό επέλεξα τη σειρά Luminous 630 της NIVEA. Καλύπτει όλες μου τις ανάγκες: Τις κηλίδες, την αντηλιακή προστασία, τη βαθιά περιποίηση το βράδυ, αλλά και τους μαύρους κύκλους ταυτόχρονα, και κάνει την περιποίηση λίγο πιο luminous! Είναι, ξέρεις, πολύ σημαντικό για εμένα να επιλέγω προϊόντα που με κάνουν να νιώθω καλά, που κάνουν την περιποίηση απόλαυση και η NIVEA Luminous 630, από τον ορό και την κρέμα ημέρας, ως την κρέμα ματιών και την κρέμα νύχτας, έχουν κάνει την περιποίησή μου απόλαυση.

Ποιες είναι οι luminous γυναίκες της δικής σου ζωής;

Η πιο luminous γυναίκα της δικής μου ζωής είναι η αδερφή μου. Είναι το πιο φωτεινό μου πλάσμα, γιατί το φως πηγάζει από μέσα της και το εκπέμπει σε τεράστιο βαθμό. Είναι από τους ανθρώπους που εκπέμπουν τόσο θετική ενέργεια, τέτοιο φως, που σε κάνουν να θέλεις να «ρουφήξεις» και εσύ λίγο από το φως τους, να αφήσεις την ενέργεια και το φως τους να σε «λούσουν» μέχρι να γίνει και η δική σου ζωή τόσο φωτεινή. Λατρεύω την αδελφή μου.

1652281114229-767427721-image001.jpg

Πώς μπορεί ο αθλητισμός να «φωτίσει» τη ζωή μας;

Ο αθλητισμός φωτίζει τη δική μου ζωή από παιδί. Ήταν πάντα η διέξοδός μου σε όλα τα προβλήματα, σε όλες μου τις ανησυχίες. Ήταν η λύση, ήταν η δημιουργία μιας νέας οικογένειας -έκανα άλλωστε ομαδικό άθλημα. Πλέον ωστόσο, όσο περισσότερο μεγαλώνω, έρχομαι σε περισσότερη επαφή με τη φύση. Μοιραία λοιπόν, έχω αρχίσει να επιλέγω ο αθλητισμός, να έχει άμεση σχέση με τη φύση. Κάνω λοιπόν αθλήματα στη θάλασσα, μου αρέσει να γειώνομαι, να πατάω την άμμο, να νιώθω το νερό της θάλασσας. Ο αθλητισμός για εμένα λοιπόν έχει αποκτήσει άλλη αξία αλλά παραμένει φως! Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να φωτίσει την κάθε ζωή, της οποιαδήποτε γυναίκας ή οποιουδήποτε άνδρα. Το πρόβλημα που έχουμε ωστόσο είναι το ότι δεν ψάχνουμε να βρούμε τι μας αρέσει. Δεν έχουμε ασχοληθεί να ανακαλύψουμε τι μας αρέσει και για όλα φταίει η καθημερινότητα και η δουλειά, αυτή είναι η συνθήκη πλέον. Αν δεν μπούμε όμως στη διαδικασία να βρούμε τι μας αρέσει -γιατί υπάρχουν άπειρες επιλογές- πώς θα αφήσουμε το φως του αθλητισμού να μπει στη ζωή μας; Αυτό που προτείνω λοιπόν, είναι ο κάθε ένας να κοιτάξει μέσα του, να βρει τι είναι αυτό που του αρέσει και να το κάνει. Έτσι ο αθλητισμός θα φωτίσει τη ζωή μας.