7 συνήθειες που επιταχύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας

7 συνήθειες που επιταχύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας

Η δημοτικότητα των αντιρυτιδικών κρεμών και των ακριβών ορών κατά της γήρανσης είναι η απόδειξη ότι υπάρχει έντονη επιθυμία στις μεγαλύτερες ηλικίες να διατηρούν το δέρμα τους χωρίς ρυτίδες. Ωστόσο, πριν αγοράσετε έναν ακριβό ορό κατά της γήρανσης, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε ορισμένες συνήθειες που μειώνουν τη νεανική λάμψη του δέρματος και επιταχύνουν την γήρανση. Είναι σημαντικό ν’ αποφεύγετε αυτές τις συνήθειες, ώστε να καταφέρετε να διατηρήσετε το δέρμα σας σφριγηλό, νεανικό και χωρίς ρυτίδες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χρησιμοποιούμε σαπούνι στο πρόσωπο: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι ν’ αποφεύγετε τη χρήση σαπουνιού στο πρόσωπο αλλά να χρησιμοποιείτε ήπια καθαριστικά χωρίς σαπούνι. Τα σαπούνια εξασθενούν τον ευαίσθητο φραγμό του δέρματος, διαταράσσουν το pH του, αφαιρώντας τα φυσικά έλαια και δημιουργούν ξηρότητα.

Παραλείπουμε το αντηλιακό: Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης με την εμφάνιση κηλίδων γήρανσης, ρυτίδες και υπερμελάγχρωση, επομένως μην παραλείπετε ποτέ το αντηλιακό όταν βγαίνετε έξω. Τα αντηλιακά με υψηλό SPF για την UVB ακτινοβολία και υψηλή προστασία από την UVA ακτινοβολία είναι πραγματικά απαραίτητα.

Ζούμε μια καθιστική ζωή: Η τακτική άσκηση όχι μόνο ωφελεί το σώμα σας, αλλά και το δέρμα σας. Η άσκηση ενισχύει τις ορμόνες της ευτυχίας, απομακρύνει τις τοξίνες και μειώνει τη φλεγμονή στο σώμα, παράγοντες που επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Όλες οι μορφές άσκησης αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και κρατούν το δέρμα σφριγηλό.

Καπνίζουμε/Πίνουμε αλκοόλ: Η κατανάλωση αλκοόλ είναι μια εξαιρετικά κακή συνήθεια, όπως και το κάπνισμα. Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ και σταματήστε το κάπνισμα για να διατηρήσετε το δέρμα σας λαμπερό και νεανικό.

Δεν κοιμόμαστε αρκετά: Είναι σημαντικό να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες κάθε μέρα. Αν αγνοήσετε τη σημασία του ύπνου, καταλήγετε να έχετε μαύρους κύκλους, κουρασμένα μάτια, πρησμένα μάτια και δεν φαίνεστε πια η νεαρή γυναίκα που είστε. Επιπλέον, επιλέξτε ένα απαλό ύφασμα για τα μαξιλάρια σας ή μια σατέν μαξιλαροθήκη για να διατηρήσετε τη νεανικότητα του προσώπου σας γιατί τα βαμβακερά μαξιλάρια προκαλούν τριβή στο δέρμα που διασπά το κολλαγόνο.

Δεν πίνουμε αρκετό νερό: Πίνετε άφθονο νερό για να διατηρήσετε το δέρμα σας σφριγηλό και ενυδατωμένο. Με το νερό το σώμα σας θα είναι απαλλαγμένο από τοξίνες και το δέρμα σας θα φαίνεται για πάντα νέο.

QUEEN_LP56118-Pure-Vitamin-C10-2019-_-Product-packshot-and-texture.jpeg

Δεν χρησιμοποιούμε βιταμίνη C στην περιποίηση του δέρματος: Η καθαρή βιταμίνη C βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και αναδομεί το κολλαγόνο, μειώνει τις φλεγμονές και ενισχύει την ελαστικότητα και τη φρεσκάδα της επιδερμίδας. Η καθαρή βιταμίνη C πρέπει ν’ αποτελεί μέρος της φροντίδας της επιδερμίδας σας. Ένα από τα καλύτερα serum με καθαρή βιταμίνη C είναι το Pure Vitamin C10 serum της La Roche Posay. Είναι η αποτελεσματικότερη αντιρυτιδική λύση, με καθαρή βιταμίνη C για δράση ενάντια στις ρυτίδες και στη θαμπή όψη. Το συγκεκριμένο serum προσώπου μειώνει τις ατέλειες και αναδεικνύει την λάμψη όλων των τύπων δέρματος.

Τώρα, που γνωρίζετε τις βασικές συνήθειες που σας γερνούν πιο γρήγορα, διορθώστε τες. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη αντηλιακή προστασία, μην κάνετε καθιστική ζωή, τρώτε καθαρά και θρεπτικά, κοιμάστε επαρκώς, πίνετε αρκετό νερό, αποφύγετε το γρήγορο φαγητό, τρώτε φρούτα και λαχανικά και μην ξεχνάτε ποτέ το πρόγραμμα φροντίδας του προσώπου σας που πρέπει να περιλαμβάνει serum με καθαρή βιταμίνη C για να καθυστερήσετε τη γήρανση του δέρματός σας!