Premium beauty: Επτά ανώτερα συστατικά ομορφιάς που μάθαμε χάρη στα Κορεάτικα Καλλυντικά

Premium beauty: Επτά ανώτερα συστατικά ομορφιάς που μάθαμε χάρη στα Κορεάτικα Καλλυντικά

Αναλύουμε επτά συστατικά που μάθαμε χάρη στα κορεάτικα καλλυντικά και ξεχωρίσαμε ανάμεσα σε μια πλειάδα φυσικών συστατικών, ως ...πλέον αντιπροσωπευτικά της κορεατικής αυθεντίας στην ομορφιά της επιδερμίδας.

Έχει αρχίσει πλέον να γίνεται κοινό κτήμα, η υπεροχή της κορεατικής αυθεντίας στο πεδίο των καλλυντικών περιποίησης της επιδερμίδας, μία υπεροχή που οφείλεται στην παράδοση αιώνων, που ήθελε τη σφριγηλή, λαμπερή και νεανική επιδερμίδα, να πιστοποιεί την κοινωνική ανωτερότητα.

Αυτή η παράδοση, οδήγησε έναν ολόκληρο λαό να επενδύσει -πρώτα για εσωτερική χρήση- στην παραγωγή καλλυντικών της μέγιστης ποιότητας και αποτελεσματικότητας, με απολύτως φυσικά συστατικά που επιτρέπουν την συνεχή και πολλαπλή χρήση.

Η ταχεία διάδοσή τους εκτός κορεατικών συνόρων και η σταδιακή καταξίωση του trending όρου K-Beauty στον Δυτικό κόσμο τα τελευταία χρόνια, οφείλεται σε έναν ακόμα παράγοντα: Το γεγονός ότι η ποιότητα και πολλαπλή αποτελεσματικότητα, συνοδεύεται από την πιο προσιτή τιμή, σε σχέση με πανάκριβα δυτικά προϊόντα.

1669209217154-906463238-image003.jpg

Παρακάτω, αναλύουμε επτά συστατικά που μάθαμε χάρη στα κορεάτικα καλλυντικά και ξεχωρίσαμε ανάμεσα σε μια πλειάδα φυσικών συστατικών, ως ...πλέον αντιπροσωπευτικά της κορεατικής αυθεντίας στην ομορφιά της επιδερμίδας.

Ακόμα, με μερικά ακόμη scroll, θα βρεις, ενδεικτικά προϊόντα που περιέχουν αυτά τα συστατικά με τη βοήθεια του Dermaistas.gr, ενός εξειδικευμένου αμιγώς ελληνικού eshop, τα στελέχη του οποίου ταξιδεύουν κάθε χρόνο στη Ν.Κορέα, αναζητώντας τα πλέον ξεχωριστά, καινοτόμα προϊόντα και εξασφαλίζοντας απευθείας συνεργασίες με καταξιωμένα K-Beauty brands.

1669209228966-912110427-image005.jpg

Centella Asiatica

H Centella Asiatica, επίσης γνωστή ως Asiatic pennywort ή Gotu kola ή Tiger grass (τιγρόχορτο), είναι ένα τροπικό φυτό που προέρχεται από τη Νοτιοανατολική Ασία και έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων για αιώνες.

Λέγεται ότι η centella asiatica πήρε το ψευδώνυμό «Tiger grass» (το χόρτο της τίγρης) από τίγρεις οι οποίες κυλιούνταν στο φυτό μετά τη μάχη σε μια προσπάθεια να καταπραΰνουν τις πληγές τους.

Τον δέκατο ένατο αιώνα, η Centella Asiatica και τα εκχυλίσματα της χρησιμοποιούνταν ως θεραπεία για την επούλωση πληγών και διαφόρων δερματικών παθήσεων, όπως έκζεμα, ψωρίαση, και λέπρα. Ένα από τα πρώτα γνωστά οφέλη της Centella Asiatica για το δέρμα ήταν η ικανότητά του να προάγει την επούλωση των πληγών.

Η έρευνα σχετικά με τα οφέλη της Centella Asiatica για την επούλωση πληγών εντόπισε την αποτελεσματικότητά της στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου. Καθώς η παραγωγή κολλαγόνου και η ποσότητα κολλαγόνου στο δέρμα μειώνεται με την ηλικία, αυτή η έρευνα δείχνει ότι το Centella Asiatica μπορεί να έχει αντιγηραντικά αποτελέσματα.

Μελέτη διερεύνησε τις επιδράσεις του 0,1% madecassoside (εκχύλισμα centella asiatica) σε συνδυασμό με 5% βιταμίνη C όταν αυτό εφαρμόζεται τοπικά στο δέρμα. Μετά από 6 μήνες χρήσης, 20 γυναικών συμμετεχόντων, σημειώθηκε σημαντική βελτίωση στη σφριγηλότητα, την ελαστικότητα και την ενυδάτωση του δέρματος, η οποία επιβεβαιώθηκε με βιομετρικές δοκιμές.

Αποδείχτηκε επίσης, πώς τα εκχυλίσματα Centella Asiatica είχαν αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικές ιδιότητες. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα δύο φορές την ημέρα, το εκχύλισμα Centella Asiatica αυξάνει σημαντικά την ενυδάτωση του δέρματος και μειώνει τη διαδερμική απώλεια νερού (TEWL) μετά από μία εβδομάδα και συνεχίζει να αυξάνει την ενυδάτωση του δέρματος μετά από τέσσερις εβδομάδες. Επιπλέον, επιδιορθώνει τη λειτουργία του φραγμού του δέρματος, μειώνοντας την ερυθρότητα.

Παρόμοια αποτελέσματα έχουν παρατηρηθεί σε άλλες έρευνες που επίσης αναγνώρισαν τη Centella Asiatica ως μια αποτελεσματική θεραπεία για την ακμή, αφο μείωσε την παραγωγή σμήγματος και απέτρεψε τις ουλές που σχετίζονται με την ακμή.

Σχετικά προϊόντα

https://dermaistas.gr/product/klairs-midnight-blue-calming-cream-60ml/

https://dermaistas.gr/product/snp-prep-cicaronic-toning-essence-220ml/

https://dermaistas.gr/product/by-wishtrend-mandelic-acid-5-skin-prep-water/

https://dermaistas.gr/product/bluban-air-fitting-cushion-spf-50-pa-14gr14gr-%ce%bd%ce%bf-23/

https://dermaistas.gr/product/bluban-daily-cica-tonerpad-120ml-60-sheets/

Μαύρο ρύζι

Το μαύρο ρύζι είναι γνωστό και ως απαγορευμένο μαύρο ρύζι ή ρύζι του αυτοκράτορα, αφού κάποτε το απολάμβαναν μόνο οι πλούσιοι και οι βασιλείς στην Ασία. Eίναι ένα συστατικό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, πολυφαινόλες και φλαβονοειδή, τα οποία προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες, ενώ παράλληλα προωθεί την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος.

Eίναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ανθοκυανίνες - ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες. Οι ανθοκυανίνες είναι αυτές που δίνουν σε αυτό το ρύζι το ασυνήθιστο χρώμα του, παρόμοιο με τη μελιτζάνα, τα μούρα açai, τα βατόμουρα και τα σταφύλια Concord.

Το μαύρο ρύζι βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος στο βέλτιστο επίπεδο και στην επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης του δέρματος.

Έχει 4 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα μαύρα φασόλια, 2,5 φορές περισσότερα από τα βατόμουρα και 3,4 φορές περισσότερα από τα σταφύλια.

Σχετικά προϊόντα

https://dermaistas.gr/product/haruharu-x-phantaci-set/

https://dermaistas.gr/product/haruharu-wonder-black-rice-moisture-5-5-soft-cleansing-gel-100-ml/

https://dermaistas.gr/product/haruharu-wonder-black-rice-serum-30ml/

1669209372103-184139151-image009.jpg

Mangosteen

Το Mangosteen είναι ένα τροπικό φρούτο γνωστό για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Είναι εγγενές στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Αν και ακούγεται παρόμοιο με το μάνγκο, το mangosteen, στην πραγματικότητα, δεν σχετίζεται καθόλου. Στο μέγεθος ενός μικρού μήλου, το mangosteen καλύπτεται από μωβ φλούδα που προστατεύει τη λευκή σάρκα του φρούτου.

Οι προσπάθειες να εξηγηθεί η γεύση είναι εξαιρετικά πολύπλευρες και χαρακτηρισμοί όπως «ένα μείγμα από μάνγκο, φράουλα, ροδάκινα και λίτσι» ακούγονται από τους λάτρεις του mangosteen.

Όταν ανακαλύφθηκε στη Νοτιοανατολική Ασία από Ευρωπαίους αποίκους του 19ου "αιώνα, το mangosteen κέρδισε τον τίτλο του «The Queen Of Fruits» από τη Βασίλισσα Βικτώρια. Φήμες λένε ότι η βασίλισσα άκουσε για αυτό το πολύτιμο φρούτο, δήλωσε ότι θα έδινε τον τίτλο του ιππότη σε όποιον της το έφερνε.

Για το δέρμα, το mangosteen έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για μια σειρά παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου του εκζέματος. Οι πολύ σημαντικές ξανθόνες προστατεύουν το δέρμα με πολλούς τρόπους με αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη. Με τη δέσμευση ενώσεων ελεύθερων ριζών, αποτρέπουν την περιβαλλοντική βλάβη στο δέρμα, ενώ τα αντιφλεγμονώδη οφέλη προστατεύουν περαιτέρω τα κύτταρα του δέρματος από την καταστροφή και συμβάλλουν στη μείωση των ορατών σημαδιών γήρανσης. Εκτός από τη χρήση ξανθονών για την άμυνα του δέρματος, τα φρούτα προάγουν επίσης τη μικροκυκλοφορία του αίματος, που βελτιώνει την όψη της ζωτικότητας και της λάμψης του δέρματος.

Η φλούδα του περιέχει βιοδραστικές ουσίες, φαινολικά οξέα και φλαβονοειδή, τα οποία διαθέτουν βιολογικές και φαρμακευτικές ιδιότητες, ιδιαίτερα αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Σχετικά προϊόντα

https://dermaistas.gr/product/bluban-air-fitting-cushion-spf-50-pa-14gr14gr-%ce%bd%ce%bf-23/

https://dermaistas.gr/product/bluban-air-fitting-cushion-spf-50-pa14gr14gr-%ce%bd%ce%bf-21/

1669209391090-853841651-image011.jpg

Houttuynia Cordata

Πρόκειται για ένα ποώδες πολυετές βότανο, που αναπτύσσεται σε υγρές, σκιερές τοποθεσίες σε ασιατικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Βορειοανατολικής Ινδίας, της Κορέας, της Ιαπωνίας, της Κίνας και άλλων. Γνωστό επίσης, ως Heartleaf, Fish Mint, Fish Leaf, Fish Wort, Chameleon Plant, Chinese Lizard Tail, Bishop’s Weed ή Rainbow Plant- ανήκει στην οικογένεια των Saururaceae.

Είναι γνωστό ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό βότανο που καταναλώνεται παραδοσιακά στην Ασία ως φάρμακο για διάφορες παθήσεις, όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, ο βήχας, ο πυρετός και οι δερματικές παθήσεις.

Η Houttuynia cordata έχει αντιβακτηριακή δράση, και είναι μια εξαιρετική πηγή φυσικών αντιοξειδωτικών. Εκτός από υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, είναι επίσης πλούσιο σε πολυσακχαρίτες, αμινοξέα και λιπαρά οξέα, τα οποία διαθέτουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Είναι πολύ χρήσιμο για την καταπολέμηση και την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών από την ατμοσφαιρική ρύπανση, τις ακτίνες UV, τον καπνό, την έλλειψη ύπνου, την κακή διατροφή κ.λπ. Λειτουργεί επίσης ως ισχυρό ενυδατικό, το οποίο βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων υγρασίας, αφήνοντας το δέρμα σας ενυδατωμένο και λείο.

Σχετικά προϊόντα

https://dermaistas.gr/product/bluban-urban-sunscreen-spf50-pa-50ml/

https://dermaistas.gr/product/by-wishtrend-polyphenols-in-propolis-15-ampoule/

1669209406762-925831315-image013.jpg

Portulaca Oleracea

Παχύφυτο με έντονα κίτρινα άνθη και βρώσιμα θρεπτικά λαχανικά. Είναι ένα διάσημο φυτό στην παραδοσιακή ιατρική της Κορέας για τη θεραπεία λοιμώξεων και ερεθισμένου δέρματος, παρόμοιο της ελληνικής... γλυστρίδας (που επίσης είναι γνωστή για φαρμακευτικές ιδιότητες). Είναι η πιο πλούσια πράσινη φυτική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (α-λινολενικό οξύ), περιέχει NMFs (πολυσακχαρίτες και αμινοξέα), βιταμίνες (β-καροτίνη), μέταλλα και αντιοξειδωτικά (κίτρινες βηταξανθίνες και κοκκινωπές βητακυανίνες). Χάρη σε όλα τα ευεργετικά συστατικά του, το εκχύλισμά του έχει πολλές ιδιότητες: είναι ένας εξαιρετικός αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτικός παράγοντας και έχει επίσης ιδιότητες επούλωσης πληγών.

Σχετικά προϊόντα

https://dermaistas.gr/product/klairs-midnight-blue-calming-cream/

https://dermaistas.gr/product/accoje-reviving-cream-50ml/

1669209424023-24078047-image015.jpg

Mugwort

Επίσης γνωστό ως artemisia – ή ssuk, στα κορεατικά – και έχει μεγάλη ιστορία στην κορεατική ιατρική και τη φροντίδα του δέρματος. Είναι γνωστό ως θεραπευτικό βότανο για τις αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές του ιδιότητες. Οι καταπραϋντικές ιδιότητες αυτού του συστατικού είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο το συναντάμε συνήθως σε κορεατικά προϊόντα περιποίησης δέρματος που στοχεύουν ευαίσθητο δέρμα.

Σχετικά προϊόντα

https://dermaistas.gr/product/klairs-fundamental-ampule-mist-125ml/

image017.jpg
The Jeongbang Waterfall which falls directly into the sea, Jeju-do, South Koreahitsujikumo33

Νερό ηφαιστειακού βράχου Νήσου Jeju

Το νησί Jeju φημίζεται για το παρθένο περιβάλλον του με τα 4.500 είδη φυτών και για τον διάσημο ηφαιστειακό βράχο του που βρίσκεται 420 μέτρα κάτω από το έδαφος. Έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO ως μια από τις πλέον ελεύθερες από ρύπανση περιοχές στον κόσμο. Από τον εν λόγω ηφαιστειακό βράχο, πηγάζει το πεντακάθαρο και πλούσιο σε μέταλλα νερό που χρησιμοποιείται ως συστατικό προϊόντων της εταιρείας που εδρεύει στο νησί, αλλά και για την καλλιέργεια προϊόντων που χρησιμοποιούνται από διάφορες κορεατικές εταιρείες.

Σχετικά προϊόντα

https://dermaistas.gr/product/accoje-vital-in-jeju-time-repair-serum-50ml/

https://dermaistas.gr/product/accoje-vital-in-jeju-purifying-peeling-cleansing-foam-150ml/

Όλα τα παραπάνω συστατικά και προϊόντα, θα τα βρεις στο αγαπημένο μας –πλέον- ελληνικό eshop Dermaistas.gr, το οποίο επιλέγουν κορεατικές εταιρείες ως άμεσο συνεργάτη στην Ελλάδα! Κάνοντας δωρεάν εγγραφή, απολαμβάνεις δεκάδες προνόμια όπως μόνιμη extra έκπτωση στα πάντα για πάντα, που προστίθεται και σε κάθε άλλη τρέχουσα έκπτωση ή προσφορά. Ακόμα περιμένεις για να βάλεις την κορεάτικη ομορφιά στην καθημερινότητά σου;