Μαμά σημαίνει να σε φροντίζεις για να μπορείς να φροντίσεις και όσους αγαπάς

Πατούλια Κατερίνα
Μαμά σημαίνει να σε φροντίζεις για να μπορείς να φροντίσεις και όσους αγαπάς
Lefteris_Partsalis

Τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας θυμίζω ζογκλέρ σε φανάρι με 15 νοερά post-it στο κεφάλι μου.

«Μαμά, σε δύο μήνες έχεις γενέθλια. Tο ξέρεις;», με ρώτησε ένα πρωί λίγο πριν το σχολείο η πρωτότοκη κόρη μου, την ώρα που έφτιαχνα τα τελευταία ταπεράκια για το σχολείο, ενώ ταυτόχρονα αναποδογύριζα τα pancakes σε σχήμα καρδιάς για τον… σπόρο (έτσι αποκαλούμε τη Βενιαμίν της οικογένειας). Δεσποινίς ετών 39 σκέφτηκα στα πεταχτά και περπατώντας στον γνώριμο δρόμο για το σχολείο των παιδιών, αντιλήφθηκα πως η μεγάλη έχει φτάσει πια στο ύψος του ώμου μου και σε λίγο, θα φοράμε το ίδιο νούμερο παπουτσιών.

Birthday alert

Τυπικά, στο άκουσμα των γενεθλίων θα έπρεπε να με έχει πιάσει πανικός, όπως ίσως συνέβαινε στις ανέμελες εποχές που το μόνο μου μέλημα ήταν να βρω την πιο ωραία τούρτα γενεθλίων.

Έλα όμως που στα χρόνια που ακολούθησαν, με εμένα στον ρόλο της μητέρας, έγινα άριστη οργανώτρια παιδικών πάρτι, έμαθα πώς να βρίσκω την πιο νόστιμη τούρτα, μπορώ να γεμίσω δέκα πινιάτες μαζί και καταφέρνω να κάνω 20 εξάχρονα να διασκεδάσουν, κάνοντας rollers και παίζοντας baby bowling. Ένα πάρτι γενεθλίων με 39 κεράκια θα φοβηθούμε;

LPR56620.jpg

Ξέφρενη καθημερινότητα αγάπη μου!

Τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας θυμίζω ζογκλέρ σε φανάρι με 15 νοερά post-it στο κεφάλι μου. Κι όμως, πιο πολύ από όλα, στον ξέφρενο ρυθμό της καθημερινότητας -ανάμεσα στα ταπεράκια, την εργασία στο γραφείο και τις δραστηριότητες των κοριτσιών- απολαμβάνω εκείνη τη στιγμή που θα πέσουμε στο κρεβάτι με τη μικρή μου κόρη και θα πούμε τα νέα της ημέρας μας. Και δεν υπάρχει ημέρα που να μην μου πει με αυτά τα μάτια της που πετάνε σπίθες, «μαμά πόσο όμορφη και λαμπερή είσαι»!

Πού να ήξερες μικρό μου κοριτσάκι, ήθελα να της πω ένα βράδυ, ότι αφού σε κοιμίσω έρχεται η ώρα της δικής μου ρουτίνας ομορφιάς, γιατί λάμψη χωρίς περιποίηση δεν υπάρχει.

Ναι, είναι πιθανό ανάμεσα στις υποχρεώσεις και στη ρουτίνα της καθημερινότητας να σε αφήσεις πίσω, αλλά αν πρέπει να κάνεις μία και μόνο αλλαγή, είναι να μην ξεχάσεις όλες εκείνες τις καθημερινές «ιεροτελεστίες» φροντίδας, που κάνουν και εσένα πιο δυνατή και σου δίνουν την έμπνευση να συνεχίζεις να προσφέρεις και να μοιράζεις αγάπη και χαρά. Και όποιο εμπόδιο και αν σταθεί στον δρόμο σου, να βρίσκεις τρόπο να το προσπεράσεις. Κι ευτυχώς για εσένα (και εμένα) έχουμε τη σειρά προϊόντων της NIVEA!

Keimeno_Oles-Diaforetikes-Oles-Gynaikes-by-NIVEA-(Mhtera)-@Queen.gr_OK!_html_m566ceeba.jpg

Όταν τα παιδιά κοιμούνται, η μαμά φροντίζει την επιδερμίδα της

Κάθε βράδυ που οι μικρές θα πέσουν για ύπνο, έρχεται η ώρα του καθαρισμού του προσώπου, αυτού του προσώπου που τα τελευταία οκτώ χρόνια κοιμάται και ξυπνάει με τη σκέψη δύο ξανθών κοριτσιών. Και κάθε πρωί, ακολουθεί η «ιεροτελεστία» φροντίδας της μαμάς. Πρώτα το serum, δηλαδή το NIVEA Cellular Luminous630 Anti Dark-Spot Serum Advanced Treatment. Πρόκειται για έναν ελαφρύ, συμπυκνωμένο ορό, με σύνθεση που μειώνει τις κηλίδες που προκαλούνται από τον ήλιο, τη γήρανση και τους ορμονικούς παράγοντες και αποτρέπει την επανεμφάνισή τους για να αποκαλύψει τη φυσική φωτεινότητα της επιδερμίδας.

Keimeno_Oles-Diaforetikes-Oles-Gynaikes-by-NIVEA-(Mhtera)-@Queen.gr_OK!_html_m6b800e3a.jpg

Και ύστερα, ακολουθεί η εφαρμογή της ελαφριάς κρέμας που μειώνει τις κηλίδες, δηλαδή της NIVEA Cellular Luminous630 Anti Spot με SPF50, για ενυδάτωση και βελτίωση των ατελειών.

Keimeno_Oles-Diaforetikes-Oles-Gynaikes-by-NIVEA-(Mhtera)-@Queen.gr_OK!_html_m795454fc.jpg

Από την ημέρα που ξεκίνησα αυτό το me-time, με την εφαρμογή των δύο αγαπημένων μου προϊόντων LUMINOUS630, άρχισα να μην διακρίνω πια ούτε εκείνες τις δύο κηλίδες-σήμα κατατεθέν των ορμονών, μιας και αυτές απέκτησα στις δύο εγκυμοσύνες μου.

Η «ιεροτελεστία» που σε γυρίζει στα παιδικά σου χρόνια

Κι όταν έρχεται πάλι το βραδάκι και επιστρέψω από το γραφείο και τελειώσουν οι ξένες γλώσσες, το διάβασμα της Ιστορίας και ο προγραμματισμός για την επόμενη ημέρα, έρχεται η ώρα του ντους και της ενυδάτωσης. Κι εκεί είναι που τα κορίτσια κολλάνε πάνω μου, αλλά… έχω κόλπο. Αλήθεια, εσύ πώς θυμάσαι τη μαμά σου; Υπάρχει ένα άρωμα που να φέρνει τη μαμά σου στο μυαλό σου και να σε γυρίζει στα χρόνια εκείνα που ήσουν παιδί; Αν θέλεις να «κλειδώσεις» την αξέχαστη μυρωδιά της μαμάς και στα παιδιά σου, δοκίμασε το NIVEA Body Nourishing Milk, το θρεπτικό γαλάκτωμα σώματος 48ωρης, βαθιάς ενυδάτωσης και απαλότητας.

Κάθε βράδυ, ανοίγω το μπλε μπουκάλι με τη σύνθεση 5 σε 1 και με αυτήν τη χαρακτηριστική μυρωδιά της NIVEA. Απλώνω το γαλάκτωμα και είμαι και πάλι παιδί. Ανοίγω τα μάτια και είμαι κουλουριασμένη στην αγκαλιά της μαμάς μου, της χαϊδεύω απαλά τα χέρια και αποκοιμιέμαι. Η επιδερμίδα μου έχει βαθιά ενυδάτωση για 48 ώρες, προστασία από την ξηρότητα, αίσθηση απαλότητας και αναζωογόνησης, άμεση απορρόφηση και θα είναι λεία και υγιής. Κι εγώ έχω ήδη πληκτρολογήσει το όνομα «μαμά» στο κινητό για την καθιερωμένη βραδινή μας κουβέντα.

Keimeno_Oles-Diaforetikes-Oles-Gynaikes-by-NIVEA-(Mhtera)-@Queen.gr_OK!_html_m497c321b.jpg

Έχω ξαπλώσει, η επιδερμίδα μου είναι πιο βελούδινη από ποτέ. Να θυμηθώ να βάλω post- it για την τούρτα. Να πάρω και κεράκια. Φέτος μετράμε μόνο κεράκια, καθαρά βλέμματα, φιλιά και αγκαλιές και έχουμε εξαφανίσει τις κηλίδες, τις ρυτίδες και όσους μας κλέβουν τη λάμψη. Γιατί είμαστε μαμάδες και μπορούμε!