Όταν μία skin care routine είναι η αγκαλιά ενδυνάμωσης που σε γεμίζει αυτοπεποίθηση κάθε μέρα

Όταν μία skin care routine είναι η αγκαλιά ενδυνάμωσης που σε γεμίζει αυτοπεποίθηση κάθε μέρα
Lefteris_Partsalis

Ναι, όσο απαιτητικό κι αν είναι το πρόγραμμά μου, όσο και αν δυσκολεύομαι να συνδυάσω τις υποχρεώσεις του γραφείου με το ατελείωτο διάβασμα που απαιτεί το μεταπτυχιακό μου.

Αν μπορούσα να προσφέρω ένα πολύτιμο δώρο σε κάθε γυναίκα για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, αυτό θα ήταν το empowering μυστικό ομορφιάς που διδάχθηκα από τη μητέρα μου και το οποίο ακολουθώ πιστά από όταν ήμουν ακόμη μαθήτρια.

Μεγαλώνοντας σε ένα σπίτι που παρακολουθούσα τη μητέρα μου να περιποιείται τον εαυτό της, απλώνοντας μία γενναιόδωρη ποσότητα body lotion στην επιδερμίδα της, αφού έβγαινε από το ντους, αποφάσισα πως φτάνοντας στην ηλικία της, θα φρόντιζα και εγώ το ίδιο σχολαστικά τον εαυτό μου.

Αυτό που δεν φανταζόμουν τότε, ωστόσο, ήταν πως οι λεπτεπίλεπτες κινήσεις της και το διάχυτο, χαρακτηριστικό άρωμα της λοσιόν από το γνώριμο μπλε μπουκάλι που έχει πάντα στο κομοδίνο της, θα γίνονταν χρόνια μετά οι inspiring αφορμές, οι οποίες θα με ενέπνεαν κάθε μέρα να με αγαπώ και να με φροντίζω περισσότερο.

Ναι, όσο απαιτητικό κι αν είναι το πρόγραμμά μου, όσο και αν δυσκολεύομαι να συνδυάσω τις υποχρεώσεις του γραφείου με το ατελείωτο διάβασμα που απαιτεί το μεταπτυχιακό μου, κάθε πρωί μετά το ντους και πριν πατήσω «start» στη μέρα μου, προσφέρω στο σώμα και το πρόσωπό μου μία essential «αγκαλιά» ενδυνάμωσης και φροντίδας.

Έχοντας πάντα στο κομοδίνο μου τους rose blossom «σύμμαχους» μου και αντιγράφοντας τις κινήσεις της μητέρας μου, χαρίζω στην επιδερμίδα μου την αναζωογόνηση που χρειάζεται και ξέρω πως με «θωρακίζω» με μία αόρατη πανοπλία, μία πανοπλία που με κάνει να αισθάνομαι πιο όμορφη, πιο δυνατή και γεμάτη αυτοπεποίθηση, κάθε στιγμή της ημέρας.

Όταν μία αναζωογονητική αγκαλιά είναι ό,τι χρειάζεσαι για να αρχίσεις τη μέρα σου

Για να είμαι ειλικρινής, το μοναδικό κοινό που συνδέει την καθημερινότητά μου με εκείνη που είχε η μητέρα μου, όταν ήταν στα mid-thirties της, είναι το όνομα NIVEA το οποίο έχει «σφραγίσει» την καθιερωμένη ρουτίνα περιποίησής μας. Βλέπεις, το δικό μου 24ωρο δεν ξεκινά ετοιμάζοντας πρωινό στην κουζίνα για τέσσερα άτομα ή ντύνοντας δύο ατίθασα πιτσιρίκια για το σχολείο, ενώ τα απογεύματα, αντί να σιδερώνω μηχανικά πουκάμισα και σεντόνια ακούγοντας ραδιόφωνο, εγώ ιδρώνω κάνοντας yoga και tabata, δίνω after work ραντεβού με τις φίλες μου ή ξεροσταλιάζω πάνω από τις… συχνά ακαταλαβίστικες σημειώσεις του μεταπτυχιακού.

LPR56679.jpg

Και παρότι η μητέρα μου δεν έζησε την ξεγνοιασιά της single ζωής, ενώ εγώ στερούμαι κάποιες φορές την πολυτέλεια του ελεύθερου χρόνου που είχε εκείνη, ξέρω πως είχαμε και έχουμε την ίδια ανάγκη για μία δυνατή αγκαλιά, μία αγκαλιά ενδυνάμωσης που μόνο εμείς μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας. Αυτήν την αγκαλιά, λοιπόν, εμένα μου τη χαρίζει κάθε πρωί η ενυδατική κρέμα ημέρας με ροδόνερo της ΝIVEA, δηλαδή ένας «σύμμαχος» αναζωογόνησης και λάμψης, ο οποίος εμπεριέχει υαλουρονικό οξύ, καθώς και τα αντιοξειδωτικά οφέλη του οργανικού ροδόνερου, προσφέροντας μία βαθιά, εντατική, 48ωρη ενυδάτωση στην επιδερμίδα του προσώπου μου.

Πώς μία λοσιόν σώματος θα σε κάνει να αισθάνεσαι πιο σίγουρη για τον εαυτό σου

Κάπου εδώ λογικά θα αναρωτιέσαι το εξής: Αρκεί μία κρέμα προσώπου ή μία λοσιόν σώματος για να προσφέρεις καθημερινά στον εαυτό σου την empowering αγκαλιά που χρειάζεται; Σίγουρα όχι όμως, είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις μέσα στη μέρα σου, για να χαρίσεις στην επιδερμίδα σου μία ολοκληρωμένη, αναζωογονητική «ιεροτελεστία» περιποίησης, δηλαδή μία αγκαλιά φροντίδας.

Φαντάσου απλώς πόσο διαφορετικά θα κυλούσε η μέρα σου, ανεξάρτητα από το πόσο απαιτητικό είναι το πρόγραμμά σου, αν ξυπνώντας το πρωί, αφιέρωνες λίγα λεπτά, ώστε να εφαρμόσεις στην επιδερμίδα του σώματος ή του προσώπου σου μία σύνθεση, η οποία διεισδύει βαθιά στην επιδερμίδα και «κλειδώνει» την υγρασία στα βαθύτερα στρώματά της.

Εγώ, πάντως, αυτό κάνω κάθε πρωί και μπορώ να σου πω πως αυτά τα λίγα λεπτά που αφιερώνω στην επιδερμίδα μου, είναι τελικά αυτά που με προετοιμάζουν και με κάνουν να σκέφτομαι ότι όσες διαλέξεις ή στοίβες με σημειώσεις και αν με περιμένουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, εγώ είμαι πιο σίγουρη για τον εαυτό μου, ώστε να μπορώ να αντεπεξέλθω σε οτιδήποτε.

Σε αυτήν την προσπάθεια, βέβαια, με βοηθά και η NIVEA Body Rose Blossom Lotion από τη σειρά NIVEA Body Essentials, μία λοσιόν με άρωμα τριαντάφυλλου, εμπλουτισμένη με φυσικό έλαιο Argan και ορό Deep Moisture Serum. Πρόκειται για μία σύνθεση που απορροφάται άμεσα, προσφέρει μία αποτελεσματική, 48ωρη ενυδάτωση με αισθησιακό άρωμα στην επιδερμίδα μου, ενώ την προστατεύει από την ξηρότητα, κάνοντάς τη λεία, υγιή και ακόμη πιο απαλή.

Keimeno_Oles-Diaforetikes-Oles-Gynaikes-by-NIVEA-(Foithtria)-@Queen.gr_OK!_html_7ce38e6c.jpg

Κι όμως, όσο επιβαρυμένο και αν είναι το πρόγραμμά μου, αν έχω επενδύσει πρώτα σε εμένα, έστω και λίγα λεπτά από τον χρόνο μου, αν έχω δώσει προτεραιότητα στην προσωπική μου φροντίδα, μόνο τότε μου επιτρέπω να ασχοληθώ με όλα τα υπόλοιπα, το μεταπτυχιακό, το γραφείο και τις υποχρεώσεις του σπιτιού.

Να θυμάσαι πως σκοπός αυτού του κειμένου δεν είναι να σου υποδείξει πώς να σε φροντίζεις, αφού αυτό είναι κάτι που εσύ το ξέρεις καλύτερα από τον καθένα. Σκοπός αυτού του κειμένου είναι να σε εμπνεύσει να «ξεκλέψεις» λίγο χρόνο από την πολυάσχολη καθημερινότητά σου, για να σου δώσεις μία empowering αγκαλιά, να σου προσφέρεις απλόχερα την ίδια αγάπη που κάνεις spread και στους γύρω σου. Δεν έχει σημασία αν η καθημερινότητά σου περιλαμβάνει παιδιά, διαλέξεις, σιδέρωμα, εργασίες, σημειώσεις, deadlines και meetings. Αρκεί να αφιερώνεις λίγα λεπτά την ημέρα, ώστε να σου προσφέρεις μία εμπειρία φροντίδας και self-love, η οποία θα φέρει τα μοναδικά αρώματα, τις ιδιαίτερες υφές και την υπογραφή της NIVEA.