Πώς να βάλεις το κραγιόν ανάλογα με το σχήμα των χειλιών σου

Πώς να βάλεις το κραγιόν ανάλογα με το σχήμα των χειλιών σου

Γνώρισε τα χείλη σου και μάθε πώς να τα μακιγιάρεις σωστά.

Η κάθε γυναίκα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά προσώπου, που θα πρέπει να τα γνωρίζει καλά ώστε να πετύχει το τέλειο μακιγιάζ. Για παράδειγμα, το πώς θα κάνει το μακιγιάζ των φρυδιών της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σχήμα του προσώπου της. Το ίδιο ισχύει για κάθε χαρακτηριστικό, όπως τα χείλη. Το μακιγιάζ θ’ απογειώσει τα χείλη σου, εάν ξέρεις το σχήμα χειλιών σου. Παρακάτω θα βρεις τους 5 βασικούς τύπους χειλιών και τις σωστές συμβουλές make up που θα τ’ αναδείξουν:

Χείλη σε σχήμα καρδιάς που έχουν μια έντονη καμπύλη στο κέντρο του άνω χείλους, που λέγεται το τόξο του Έρωτα.

  • Κάνε το περίγραμμα των χειλιών σου, χρησιμοποιώντας μια απόχρωση κοντά στο φυσικό τους χρώμα.
  • Για να τονίσεις το τόξο του Έρωτα στο πάνω χείλος σου, χρησιμοποίησε μια πιο φωτεινή ή πιο έντονη απόχρωση κραγιόν ή lip gloss σ’ αυτή την περιοχή.
  • Εάν χρησιμοποιήσεις ένα έντονο κόκκινο ή ένα ροζ χρώμα, ενίσχυσε το τόξο του Έρωτα εφαρμόζοντας μια απαλή σκιά ή ένα ματ concealer στη μέση του τόξου.

Γεμάτα χείλη που έχουν ένα καλά ισορροπημένο πάνω και κάτω χείλος.

  • Μπορείς είτε να εξισορροπήσεις τα χείλη με διακριτικά ροζ χρώματα είτε να τα κάνεις επίκεντρο του μακιγιάζ σου, μ’ ένα τολμηρό ματ κραγιόν.
  • Το ρουζ στα μάγουλα ή τα βαμμένα μάτια τραβούν το βλέμμα από τα ζουμερά σου χείλη. Χρησιμοποίησε nude αποχρώσεις στο κραγιόν σου και ενυδάτωσε τα χείλη σου με lip balms. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις μολύβι χειλιών.

Λεπτά χείλη που δεν έχουν όγκο στο πάνω και στο κάτω χείλος.

  • Άπλωσε ένα concealer στα χείλη σου, λίγο πιο έξω από τη φυσική τους γραμμή. Επίλεξε μια απόχρωση που ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας σου και ανακάτεψε την προσεκτικά για ένα φυσικό φινίρισμα.
  • Πάρε ένα μολύβι χειλιών και κάνε το περίγραμμα λίγο πιο έξω από τη φυσική γραμμή των χειλιών σου. Με τα δάχτυλά σου, σβήσε το μολύβι προς τα μέσα, ώστε να μην φαίνονται οι γραμμές.
  • Μ’ ένα πινέλο γέμισε τα χείλη σου εσωτερικά, με όποιο χρώμα θέλεις. Απέφυγε τις σκούρες αποχρώσεις γιατί κάνουν τα λεπτά χείλη να φαίνονται ακόμη μικρότερα και λιγότερο έντονα.

Σχήμα χειλιών με μεγάλο πάνω χείλος

  • Μπορείς να δημιουργήσεις μια ομοιόμορφη εμφάνιση, βάζοντας μια φωτεινή απόχρωση στο κάτω χείλος, και ένα ελαφρώς πιο σκούρο χρώμα της ίδιας απόχρωσης στο επάνω χείλος, για να δώσεις την ψευδαίσθηση της μικρότερης επιφάνειας.

Σχήμα χειλιών με μεγάλο κάτω χείλος

  • Όταν έχεις μεγάλο κάτω χείλος μπορείς ν’ ακολουθήσεις τις συμβουλές για μεγάλο πάνω χείλος αλλά αντίστροφα.
  • Επιπλέον, αν θέλεις να μεγαλώσεις το πάνω χείλος σου, χρησιμοποίησε ένα μολύβι χειλιών για να κάνεις το περίγραμμα στο πάνω χείλος λίγο πιο έξω από τη φυσική του γραμμή.

Σε όλους τους τύπους χειλιών, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα παραδοσιακό κραγιόν ή ένα κραγιόν μακράς διάρκειας που δεν ξεθωριάζει. Εφάρμοσε το νέο υγρό κραγιόν μεγάλης διάρκειας SuperStay Vinyl Ιnk, που εγγυάται λαμπερό vinyl χρώμα στα χείλη σου για 16 ώρες! Και αν λατρεύεις τα κόκκινα χείλη, διάλεξε ανάμεσα στις πέντε τέλειες αποχρώσεις έντονου και πιο γλυκού κόκκινου του υγρού κραγιόν μεγάλης διάρκειας SuperStay Matte Ink Liquid Lipstick Spiced Red Edition.