Η πιο αποτελεσματική ενυδάτωση προσώπου για κάθε τύπο δέρματος

Η πιο αποτελεσματική ενυδάτωση προσώπου για κάθε τύπο δέρματος

Ενυδάτωση προσώπου για κανονικό, ξηρό και λιπαρό δέρμα.

Το δέρμα μας είναι ένα ζωντανό όργανο που χρειάζεται επαρκή υγρασία για να λειτουργήσει σωστά. Το εξωτερικό του στρώμα περιέχει φυσικά υγροσκοπικά μόρια που απορροφούν νερό από το περιβάλλον, λιπίδια που λειτουργούν ως ένα είδος κόλλας για να παγιδεύουν μόρια νερού και φυσικά έλαια που προσφέρουν απαλότητα και ελαστικότητα στο δέρμα.

Ενώ το σώμα προστατεύεται από την ξηρότητα, το πρόσωπο μπορεί να γίνει ξηρό λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατηρήσετε το δέρμα μας ενυδατωμένο και υγιές. Η σωστή ενυδάτωση προσώπου για κάθε τύπο δέρματος, πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε τα παρακάτω βασικά βήματα περιποίησης:

  • Καθαρισμός πρωί και βράδυ, με ένα απαλό καθαριστικό που δεν αφρίζει.
  • Ενυδάτωση με μια ενυδατική κρέμα.
  • Προστασία από τις ακτίνες του ήλιου με μία αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF

Η ενυδατική κρέμα προσώπου είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα σε κάθε ρουτίνα περιποίησης. Ο τύπος δέρματος σας θα καθορίζει τα προιόντα που θα χρησιμοποιήσετε.

Κανονικό δέρμα

Σ’ αυτόν τον τύπο δέρματος, ακολουθείτε την παραπάνω ρουτίνα φροντίδας του προσώπου σας και εφαρμόζετε μια ενυδατική κρέμα που περιέχει ceramides, ενυδατικά και καταπραϋντικά συστατικά. Αν έχετε αφυδατωμένο δέρμα, μπορείτε επιπλέον να απλώνετε έναν ενυδατικό ορό.

Ξηρό δέρμα

Το ξηρό δέρμα δυσκολεύεται να συγκρατήσει την υγρασία στο εσωτερικό του λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών. Γι’ αυτό μια μαλακτική ενυδατική κρέμα θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τη φυγή του νερού από το δέρμα σας, ενώ παράλληλα θα σας παρέχει τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη η επιδερμίδα σας.

Η ιδανική ενυδάτωση για κανονικό προς ξηρό δέρμα είναι η ενυδατική κρέμα προσώπου CeraVe PM Facial Moisturising Lotion. Περιλαμβάνει τρία απαραίτητα ceramides που ενισχύουν τον επιδερμιδικό φραγμό, υαλουρονικό οξύ που προσφέρει ενυδάτωση όλη την ημέρα και νιασιναμίδη που καταπραΰνει το δέρμα. Αυτή η πλούσια αλλά ελαφριά κρέμα ενυδατώνει σταθερά την επιδερμίδα και βοηθά το δέρμα να συγκρατήσει την υγρασία του.

Cerave-pm-facial-moisturising-lotion-Queen.jpg

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την ενυδατική κρέμα προσώπου με SPF, CeraVe ΑΜ Facial Moisturising Lotion SPF 30, που προσφέρει όλα τα οφέλη μιας ενυδατικής κρέμας Cerave ενώ παράλληλα παρέχει στο δέρμα σας προστασία ευρέος φάσματος από την καθημερινή έκθεσή του στις ακτίνες UVA/UVB.

Λιπαρό δέρμα

Πολλές φορές, οι αδένες παράγουν περισσότερο έλαιο από το κανονικό και φράσσουν τους πόρους, με αποτέλεσμα το δέρμα να δυσκολεύεται να συγκρατήσει την υγρασία στο εσωτερικό του. Όταν η υγρασία φεύγει από το δέρμα, αυτό αφυδατώνεται και παράγει περισσότερη λιπαρότητα. Για το λόγο αυτό, ακόμη και εσείς που έχετε λιπαρή επιδερμίδα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε καθημερινά μια ενυδατική κρέμα με βάση το νερό, που είναι πιο ελαφριά για το δέρμα και δεν φράζει τους πόρους.

Για όλους τους τύπους δέρματος

  • Πίνετε άφθονο νερό, τουλάχιστον 8 ποτήρια/ημέρα.
  • Επιλέγετε τροφές πλούσιες σε νερό όπως καρπούζι, φράουλες και αγγούρι.
  • Καταναλώνετε επαρκή ποσότητα φρέσκων φρούτων και λαχανικών καθημερινά γιατί έχουν αντιοξειδωτική δράση και βοηθούν το δέρμα σας να παραμείνει απαλό και ελαστικό.
  • Κάνετε σύντομο μπάνιο με χλιαρό νερό γιατί τα μεγάλα σε διάρκεια ντους και το πολύ ζεστό νερό αφυδατώνουν περαιτέρω το δέρμα σας ή αυξάνουν την παραγωγή ελαίων εάν έχετε λιπαρό δέρμα.