9 συμβουλές για την φροντίδα του δέρματος με έκζεμα

9 συμβουλές για την φροντίδα του δέρματος με έκζεμα

Έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα: 9 συμβουλές φροντίδας της επιδερμίδας σας.

Η ατοπική δερματίτιδα ή έκζεμα είναι μια χρόνια πάθηση που προκαλεί ξηρό δέρμα, φαγούρα και φλεγμονή. Αυτό συμβαίνει επειδή ο επιδερμιδικός φραγμός δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Είναι συχνό σε μικρά παιδιά, αλλά μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Η θεραπεία του εκζέματος περιλαμβάνει την κατάλληλη περιποίηση της επιδερμίδας και φαρμακευτικές αλοιφές ή κρέμες.

Η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας μπορεί να διατηρήσει την ισορροπία του μικροβιώματος και να αυξήσει τα επίπεδα υγρασίας κάνοντας το δέρμα λιγότερο αντιδραστικό σε ερεθιστικούς παράγοντες. Επίσης μπορεί να ανακουφίσει τον κνησμό και να αποτρέψει νέες εστίες ή εξάρσεις.

Επειδή δεν υπάρχουν δύο ίδια δέρματα, η φροντίδα της επιδερμίδας με έκζεμα διαφέρει από άτομο σε άτομο. Μια αρχική ρουτίνα περιποίησης θα μπορούσε να είναι η παρακάτω.

Screenshot_1.jpg

Καθημερινά κάθε πρωί και βράδυ:

1.Καθαρίζετε την λιπαρή επιδερμίδα του προσώπου σας, με ένα απαλό καθαριστικό που προστατεύει το δερματικό σας φραγμό. Εάν έχετε ξηρή ή κανονική επιδερμίδα, απλώς καθαρίζετε το πρόσωπό σας μόνο με νερό.

Εάν φοράτε μακιγιάζ, το βράδυ πριν τον καθαρισμό, δοκιμάστε ένα προϊόν ντεμακιγιάζ με βάση το λάδι. Αποφύγετε τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ.

2.Για το σώμα σας, να κάνετε ντους μικρής διάρκειας και να χρησιμοποιείτε ένα αφρόλουτρο για ατοπική δερματίτιδα.

3.Εφαρμόζετε οποιοδήποτε συνταγογραφούμενο προϊόν θεραπείας που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας, π.χ. τοπική κρέμα κορτικοστεροειδούς.

4.Ενυδατώνετε το δέρμα σας χρησιμοποιώντας κρέμες κατάλληλες για έκζεμα που δεν έχουν άρωμα. Εφαρμόζετε την ενυδατική σας κρέμα αμέσως μετά το ντους για να κλειδώσετε την υγρασία στην επιδερμίδα σας. Οι δερματολόγοι συστήνουν τη νέα κρέμα Lipikar Eczema Med της La Roche-Posay, η οποία:

  • Στοχεύει τα κύρια βακτήρια που ευθύνονται για τη φλεγμονή, διατηρώντας σε ισορροπία όλα τα υπόλοιπα βακτήρια που είναι ωφέλιμα για την υγεία του δέρματος.
  • Ανακουφίζει άμεσα από τα συμπτώματα του εκζέματος (φλεγμονή, ερεθισμός, κνησμός, ερυθρότητα, ξηρότητα, τραχύτητα, ξεφλούδισμα).
  • Ενυδατώνει το δέρμα και συμβάλλει στη διατήρηση της ισορροπίας του μικροβιώματος.

Οι κλινικές μελέτες έδειξαν ότι 65% των χρηστών είδαν σημαντική βελτίωση μέσα σε 3 ημέρες, ενώ το 91% είδαν σημαντική βελτίωση μέσα σε 7 ημέρες.

5.Χρησιμοποιείτε κρέμες κατά της φαγούρας. Για το βρεφικό και παιδικό έκζεμα, καθώς και για ενήλικες με πολύ ξηρό, ατοπικό ή με τάση αλλεργίας δέρμα, οι ειδικοί προτείνουν το πρωτοποριακό μαλακτικό βάλσαμο Lipikar Baume AP+M της La Roche Posay, που εξισορροπεί το μικροβίωμα του δέρματος και μειώνει τη φλεγμονή. Η κρέμα αυτή:

  • Θρέφει το δέρμα και επανορθώνει τον επιδερμιδικό φραγμό.
  • Καταπραΰνει άμεσα το δέρμα και μειώνει τον κνησμό κατά 41%.
  • Είναι αποτελεσματικό κατά των υποτροπών.

6.Εφαρμόζετε καθημερινά αντηλιακό στο πρόσωπο και στα μέρη του σώματος που εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία.

7.Δοκιμάζετε όλα τα νέα προϊόντα πριν τα χρησιμοποιήσετε. Εφαρμόζετε μια μικρή ποσότητα προϊόντος στο εσωτερικό του βραχίονα σας, κάθε μέρα για 7-10 ημέρες. Εάν το δέρμα σας παραμείνει καθαρό μετά από αυτό το διάστημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προϊόν.

8. Επιλέγετε ρούχα φιλικά προς το έκζεμα και απορρυπαντικό πλυντηρίου που δεν περιέχει άρωμα. Επιπλέον, για να αποφύγετε τις εξάρσεις, οι δερματολόγοι συνιστούν να φοράτε φαρδιά ρούχα από 100% βαμβάκι και να πλένετε τα καινούργια ρούχα πριν τα φορέσετε.

9.Τοποθετήστε έναν υγραντήρα στην κρεβατοκάμαρα για να αποτρέψετε τον ξηρό αέρα να επηρεάσει το δέρμα σας.