The Body Shop: Στηρίζει την εκστρατεία της Cruelty Free International

The Body Shop: Στηρίζει την εκστρατεία της Cruelty Free International

Με σκοπό την παγκόσμια απαγόρευση των πειραμάτων σε ζώα για καλλυντικά

Μια παγκόσμια αίτηση για την απαγόρευση των πειραμάτων σε ζώα για καλλυντικά προϊόντα ξεκίνησε στα καταστήματα The Body Shop στην Ελλάδα ως μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας της Cruelty Free International για «Καλλυντικά χωρίς βαναυσότητα». H Cruelty Free International είναι μία παγκόσμια οργάνωση με στόχο τον τερματισμό της χρήσης των ζώων για τη δοκιμή καλλυντικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο.

Εκατομμύρια πελάτες της The Body Shop μέσα από το δίκτυο καταστημάτων της σε 65 χώρες ανά τον κόσμο-αλλά και από τα sites της σε κάθε χώρα- θα μπορούν να υποστηρίξουν τη μεγαλύτερη και πιο φιλόδοξη εκστρατεία που έχει οργανωθεί μέχρι σήμερα με σκοπό την παγκόσμια απαγόρευση της χρήσης ζώων σε δοκιμές καλλυντικών. Παρά το γεγονός ότι ισχύει απαγόρευση για τη διεξαγωγή πειραμάτων σε ζώα για καλλυντικά προϊόντα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2009, εξακολουθεί ωστόσο να είναι δυνατή η πώληση καλλυντικών που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα εκτός της ΕΕ. Η απαγόρευση των πωλήσεων που θα απέτρεπε αυτή την κατάσταση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το 2013, αλλά αυτό θα μπορούσε πλέον να καθυστερήσει έως και δέκα χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση, δεκάδες χιλιάδες ζώα μπορεί να συνεχίσουν να πεθαίνουν σε σκληρές δοκιμές καλλυντικών για προϊόντα ομορφιάς που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Paul McGreevy, Διευθυντής Διεθνών Αξιών, Έρευνας & Ανάπτυξης της The Body Shop, δήλωσε: «Η The Body Shop πιστεύει με πάθος ότι κανένα ζώο δεν πρέπει να βλάπτεται σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου λόγω των απαιτήσεων κυβερνήσεων και ρυθμιστικών αρχών. Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό το ζήτημα έχει επιλυθεί ενώ δεν έχει. Με μεγάλη υπερηφάνεια υποστηρίζουμε την εκστρατεία της Cruelty Free International που σκοπό έχει να επιτύχει την παγκόσμια απαγόρευση των δοκιμών σε ζώα και ενθαρρύνουμε τους πάντες να υπογράψουν την αίτηση στα καταστήματά μας!». Από την πλευρά της, η Michelle Thew, Διευθύνων Σύμβουλος της Cruelty Free International, δήλωσε: «Η The Body Shop με τις προσπάθειές της όλα αυτά τα χρόνια είναι πρωτοπόρος στην προσπάθεια να δοθεί τέλος στις δοκιμές σε ζώα και είναι χαρά μας που την έχουμε στο πλευρό μας σε αυτή την εκστρατεία.»