Μπορεί ένα άρωμα να μας κάνει πιο ελκυστικές;

Μπορεί ένα άρωμα να μας κάνει πιο ελκυστικές;

Ο genius αρωματοποιός του οίκου Hermès, Jean-Claude Ellena απαντά 

Με αφορμή το νέο του βιβλίο, The Diary of a Nose, μέσα από το οποίο μας ξεναγεί στον θαυμαστό κόσμο της υψηλής αρωματοποιίας, ο Jean-Claude Ellena έδωσε μια συνέντευξη που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς προσεγγίζει το άρωμα από την πλευρά του δημιουργού του.

Μπορεί το άρωμα που φοράει κάποιος να επηρεάσει την άποψή σας για εκείνον;

Υπάρχουν μυρωδιές που μπορούν να με επηρεάσουν απίστευτα. Το αλκοόλ, για παράδειγμα. Μπορώ να διακρίνω μέσα σε δευτερόλεπτα και μαζί του αντιλαμβάνομαι τη μελαγχολία, την δυστυχία του ανθρώπου που συναντώ. Και δεν μιλάω για μια μικρή ποσότητα αλκοόλ, αλλά αυτή την χαρακτηριστική μυρωδιά της εξάρτησης.

Υπάρχουν αρώματα που μπορούν να σας δώσουν λάθος εντύπωση για κάποιον;

Ναι, ένα πολύ βαρύ άρωμα. Αυτό μπορεί να με οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα που το φοράει έχει πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Όμως αυτό δεν είναι απαταίτητα σωστό. Πράγματι το άρωμα δίνει μια πρώτη αίσθηση αλλά μερικές φορές δεν ανταποκρίνεται καθόλου στον χαρακτήρα της.

Μπορεί ένα άρωμα να κάνει μια γυναίκα πιο ελκυστική από ό,τι είναι στην πραγματικότητα;

Το άρωμα είναι ένα κατασκεύασμα, όπως το κραγιόν ή ένα νέο φόρεμα, με τη μόνη διαφορά ότι είναι αόρατο. Είναι ένα πολύ αδιόρατο παιχνίδι, που πράγματι μπορει να κάνει έναν άντρα να νιώσει έλξη ή να τον απομακρύνει από μια γυναίκα γιατί μπορεί να τον κάνει να νιώσει πως είναι πολύ δυνατή για κείνον . Είναι ένα παιχνίδι που παίζουν μεταξύ τους τα δύο φύλα, χωρίς όμως να ξέρουν ακριβώς τι κάνουν κάθε φορά.