Το κόστος της ομορφιάς: Πάνω από 21.500 ευρώ ξοδεύει μια γυναίκα για καλλυντικά στη ζωή της

Το κόστος της ομορφιάς: Πάνω από 21.500 ευρώ ξοδεύει μια γυναίκα για καλλυντικά στη ζωή της

Μελέτη κατέγραψε τι ξοδεύουμε για make -up, ενυδατικές κρέμες, ντεμακιγιάζ και για μαντηλάκια προσώπου

Αυτή πραγματικά είναι μια μελέτη που θα μας φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή μας! Με τα χρήματα που ξοδεύουμε εμείς οι γυναίκες καθόλη της διάρκεια της ζωή μας για καλλυντικά θα μπορούσαμε να αγοράσουμε ένα καταπληκτικό ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο!

Το συμπέρασμα αυτό δεν αποτελεί προσωπική εκτίμηση αλλά πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας μελέτης στην οποία πήραν μέρος 2.000 βρετανίδες.

Ερευνητές στο Superdrug έλαβαν υπόψη όλα τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε για να δείχνουμε όμορφες, από την ενυδατική κρέμα , το make- up, τη μάσκαρα, το κραγιόν, το ρουζ μέχρι και τα μαντηλάκια με τα οποία σκουπίζουμε το πρόσωπο μας.

Έτσι, λοιπόν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για την αγορά των καλλυντικών που χρειαζόμαστε σε όλη μας τη ζωή, θα ξοδέψουμε 21.500 ευρω.

Η Sarah Sharp , επικεφαλής των καλλυντικών Superdrug , δήλωσε : « Ακούγονται πολλά τα χρήματα, αλλά στην πραγματικότητα κατά τη διάρκεια σχεδόν 65 χρόνων είμαστε σίγουροι ότι οι περισσότερες γυναίκες θα συμφωνήσουν ότι πρόκειται για χρήματα που ξοδεύονται συνετά. Άλλωστε πρόκειται μεταξύ άλλων για προϊόντα που χρησιμοποιούμε για την αντιμετώπιση των κηλίδων ή τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια".

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η μέση γυναίκα θα δαπανήσει 11.000 ευρώ στο make - up για όλη της τη ζωή. Επίσης, στην περιποίηση της επιδερμίδας θα ξοδέψει 10.000 ευρώ για μια ζωή. Συγκεκριμένα για προϊόντα όπως τα μέσα καθαρισμού, τονωτικά , ενυδατικές κρέμες , κρέμες ματιών και make- up remover .

Τα μαντηλάκια προσώπου είναι ένα προϊόν που οι γυναίκες αγοράζουν κατά μέσο όρο πέντε συσκευασίες κάθε χρόνο ή 323 πακέτα στην ενήλικη ζωή τους . Για μάσκαρα, κραγιόν, ρουζ, concealer και σκιές υπολογίζεται ότι ξοδεύουν 180 ευρώ. Συνολικά, οι γυναίκες αγοράζουν 38 διαφορετικά προϊόντα για το πρόσωπό τους σε ετήσια βάση.