Οι πιο αποτελεσματικές μάσκες ομορφιάς με προϊόντα της φύσης

Οι πιο αποτελεσματικές μάσκες ομορφιάς με προϊόντα της φύσης

Beaute την Κυριακή!

Φύκια με άργυλο και αιθέρια έλαια
Τα φύκια με τη μορφή σκόνης αναμειγνύονται με αργιλική λάσπη και χρησιμοποιούνται σαν επιθέματα για την επάλειψη του σώματος σε κούρες ομορφιάς. Οι συγκεκριμένες κούρες αποκαλούνται συνήθως «algotherapy» ή «algea body mask treatment», από την αγγλική λέξη algea, που σημαίνει φύκια. Οι νέες θεαπείες προσθέτουν στα μείγματα αυτά και τα αιθέρια έλαια ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του πελάτη/πελάτισσας. Μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι τα εξής:

Ylang ylang
Το ylang ylang είναι ένα ηρεμιστικό και κατευναστικό έλαιο, το οποίο αποπνέει βαθιά αίσθηση ευεξίας, την ίδια στιγμή που τονώνει με μοναδική ικανότητα το δέρμα.

Δεντρολίβανο
Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν το δεντρολίβανο για να κατασκευάζουν ροφήματα του έρωτα και άλλα μαντζούνια που υπόσχονταν μακροβιότητα. Είναι αναζωογονητικό, αντισηπτικό, καθαρίζει τη σκέψη, βοηθά στη συγκέντρωση του νου και ακονίζει τη μνήμη.

Πορτοκάλι
Το αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού, όσο χαλαρωτικό, καταπραϋντικό κσι αντικαταθλιπτικό είναι, άλλο τόσο φημίζεται για την ικανότητα του να τονώνει την επιδερμίδα και να δυναμώνει τα μαλλιά. Κατάλληλο για χρήση στο μασάζ, αλλά ακατάλληλο για εκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Νeroli
Το neroli είναι ένα υπέροχα αρωματισμένο και εξαιρετικά τονωτικό έλαιο, προέρχεται από τα άνθη πορτοκαλιάς και είναι γεμάτο αντισηπτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες. Χρειάζεται προσοχή με τον ήλιο.


Μέντα
Η μέντα είναι πασίγνωστη για τα τονωτικά και αναζωογονητικά της οφέλη. Επιπροσθέτως η μέντα έχει αντισηπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς καταπραΰνει διαφόρων τύπων πόνους. Επειδή είναι εξαιρετικά δραστική, οπότε προτιμήστε να τη χρησιμοποιείτε σε μικρές ποσότητες

Μυρτιά
Η μυρτιά είναι ένα έλαιο που βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Η χρήση του είνα αρκετά διαδεδομένη σε προϊόντα περιποίησης σώματος και μαλλιών.

Σαντολόξυλο
Το σαντολόξυλο είναι ένα πραγματικά εξισορροπιστικό έλαιο με βαθιά αντισηπτική ποιότητα και εξαιρετικά αποτελεσματικό για μασάζ. Αλλά και μέσω εισπνοών καταφέρνει να δράσει άμεσα στον ξερόβηχα και στον πονόλιμο, ενώ δεν παύει να χάνει και τις αφροδισιακές του ιδιότητες, που το έχουν χρήσει πρωταγωνιστικό έλαιο στη βιομηχανία παραγωγής αισθαντικών αρωμάτων και καλλυντικών.

Τριαντάφυλλο
Το έλαιο τριαντάφυλλο βοηθά στη μάχη κατά της γήρανσης του δέρματος και είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τις ξηρές επιδερμίδες. Το τριαντάφυλλο είναι επίσης γνωστό για τις αφροδισιακές του ιδιότητες, αφού βοηθά στη χαλάρωση των αισθήσεων, στη τόνωση της υτοπεποίθησης και των αισθημάτων στοργής και αγάπης.

Πατσουλί
Το πατσουλί είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες και αντισηπτικό έλαιο, ιδανικό φάρμακο για ποικίλες δερματικές παθήσεις και ερεθισμούς ακμή, εκζέματα, μυκητιάσεις στα πόδια κ.ά. Παράλληλα είνα αντικαταθλιπτικό, ενώ θεωρείται και ισχυρό αφροδισιακό.

Περγαμόντο
Το περγαμόντο, εξάγεται από ένα φρούτο που μοιάζει πολύ με μικρό πορτοκάλι και πρόκειται για ένα υπερτονωτικό αιθέριο έλαιο που βοηθά στο χρόνιο στρες και στην κατάθλιψη. Είναι ωστόσο εξαιρετικά ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία, επηρεάζοντας δραματικά την καλή κατάσταση του δέρματος αν αυτό εκτεθεί στον ήλιο μετά από χρήση. Επιβάλλεται η αραίωση του με κάποιο ουδέτερο φυτικό λάδι.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτά είναι τρικς! Ποιο είναι το σωστό χτένισμα για κάθε πρόσωπο και ατέλεια