6 καλές συνήθειες που θα σας κάνουν να δείχνετε πιο νέα!

6 καλές συνήθειες που θα σας κάνουν να δείχνετε πιο νέα!

Αλλάξτε ελάχιστα την καθημερινότητά σας και θα δείτε τη διαφορά! 

Ναι, μπορεί η κοσμετολογία να κερδίζει συνεχώς τις μάχες με το χρόνο, γιατί όμως να μην βάλουμε και εμείς ένα χεράκι υιοθετώντας συνήθειες που κάνουν καλό στην επιδερμίδα μας και την βοηθούν να παραμείνει νεανική;

Και δεν χρειάζεται να αγχωθείτε- απλά ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα 6 πράγματα που πρότειναν οι ειδικοί μιλώντας στην Huffington Post, και ξεκινήστε να κάνετε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας, ένα βήμα τη φορά. Η διαφορά στον καθρέφτη σας θα σας αποζημιώσει για τον κόπο σας- και με το παραπάνω!

1. Αντικαταστείστε τον πρωινό καφέ με τσάι

Σύμφωνα με έρευνες του πανεπιστημίου Kingston, μικρές ποσότητες από ένζυμα που περιέχει το λευκό τσάι (λιγότερες από αυτές που υπάρχουν σε ένα φιλτζάνι) μπορούν να προστατέψουν το σώμα από τα "εχθρικά" ένζυμα που προκαλούν την κατάρρευση του κολλαγόνου και της ελαστίνης- των δύο βασικών στοιχείων που κρατούν την επιδερμίδα ελαστική και νεανική.

2. Παίζουμε... scrub-le;

Μην ξεχνάτε την απολέπιση. Με το πέρασμα του χρόνου, ο φυσικός μηχανισμός με τον οποίο η επιδερμίδα "ξεφορτώνεται" τα νεκρά κύτταρα μειώνεται. Αν λοιπόν δεν βοηθήσουμε στην απομάκρυνσή τους από την επιφάνειά της με ένα scrub, τότε θα συσσωρεύονται και θα την κάνουν να δείχνει θαμπή και χωρίς ζωή. Επιπλέον, η απολέπιση βοηθάει στο να απορροφώνται καλύτερα τα συστατικά της ενυδατικής σας - και δεν χρειάζεται παρά να αφιερώσετε λίγα λεπτά, δύο φορές την εβδομάδα.

3. Προσοχή στη ζάχαρη

Όσο απολαυστική και comforting και αν είναι, η ζάχαρη είναι ένας από τους πιο ύπουλους εχθρούς της επιδερμίδας. Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν πως είναι ανάμεσα στους υπεύθυνους για πρόωρη γήρανση γιατί προκαλεί την "κατάρρευση" του κολλαγόνου ενώ επηρεάζει αρνητικά και την ποιότητά του. Plus: πυροδοτεί την ακμή.

4. Μην κοιμάστε ποτέ βαμμένες

Κλισέ, αλλά από αυτά που πρέπει να τα ακούμε πού και πού ξανά, για να μην ξεχνιόμαστε. Είναι γνωστό πως το να πέφτουμε για ύπνο χωρίς να έχουμε καθαρίσει την επιδερμίδα μας είναι ένας μικρός "θάνατος" για τα κύτταρα, όμως υπάρχει και μια ενδιαφέρουσα έρευνα που έγινε και ενισχύει αυτή την θέση: πέρσυ μία γυναίκα προσφέρθηκε να συμμετάσχει σε πείραμα και να κοιμάται κάθε μέρα, επί ένα μήνα, χωρίς να κάνει ντεμακιγιάζ. Αποτέλεσμα: η επιδερμίδα της έγινε ανομοιόμορφη, παρουσίασε κοκκινίλες, και κατέληξε να δείχνει αρκετά πιο μεγάλη από την ηλικία της. Αυτό συμβαίνει γιατί οι πόροι ασφυκτιούν όταν δεν καθαρίζεται το πρόσωπο το βράδυ, και η επιδερμίδα γίνεται πιο ευάλωτη στις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες. Όταν αυτό συμβαίνει συστηματικά, η επιδερμίδα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε πρόωρη γήρανση και λεπτές γραμμές.

5. Κοιμηθείτε καλύτερα

Ένα άλλο κλισέ είναι πως 8 ώρες ύπνου μας είναι απαραίτητες από κάθε άποψη, όμως επειδή με τους ρυθμούς που ζούμε οι 8 ώρες ύπνου τις καθημερινές είναι άπιαστο όνειρο, τουλάχιστον βελτιώστε την ποιότητα του ύπνου σας. Δηλαδή, προσπαθήστε να κοιμάστε και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα, αποφύγετε να πίνετε καφέ, τσάι ή σοκολάτα μετά το μεσημέρι, περιοριστείτε σε ένα μόνο αλκοολούχο ποτό την ημέρα το οποίο καλό είναι να καταναλώσετε τουλάχιστον δύο ώρες πριν κοιμηθείτε, τρώτε το βραδινό σας αρκετές ώρες πριν και αν πεινάσετε, τσιμπήστε ένα ελαφρύ σνακ που δεν θα διαταράξει τη διαδικασία της χώνεψης, όπως για παράδειγμα ένα γιαούρτι ή γάλα με δημητριακά.

6. "Επενδύστε" σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη

Οι δερματολόγοι συμβουλεύουν να κοιμόμαστε ανάσκελα και με το κεφάλι ελαφρώς ανασηκωμένο, αν θέλουμε να προστατέψουμε την επιδερμίδα μας από λεπτες γραμμές, ρυτίδες και μαύρους κύκλους. Ένα έξτρα "μέτρο" που μπορείτε να λάβετε, αν το επιτρέπουν τα οικονομικά σας, είναι να επενδύσετε σε μμια μεταξωτή μαξιλαροθήκη και αυτό γιατί επάνω της η επιδερμίδα "γλιστράει", δεν πιέζεται, οπότε δεν ταλαιπωρείται από τα γνωστά "αποτυπώματα" του μαξιλαριού, τα οποία όταν επαναλαμβάνονται οδηγούν σε λεπτές γραμμές και ρυτίδες.