5+1 beauty ατυχήματα και πώς θα τα διορθώσετε στη στιγμή!

5+1 beauty ατυχήματα και πώς θα τα διορθώσετε στη στιγμή!

Tips που θα σας λύσουν τα χέρια! 

"Ατυχήματα" κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ συμβαίνουν και στους καλύτερους makeup artists. Δείτε, για παράδειγμα, τι συνέβη στο πρόσωπο της Angelina Jolie όπου η διάφανη High Definition πούδρα τελικά δεν κατάφερε να μείνει και τόσο διάφανη (εδώ, βέβαια, δεν ξέρουμε αν ήταν μια κακιά του makeup artist ή αν η ίδια η star πήγε να ρετουσάρει την επιδερμίδα της και το παράκανε).

Οπότε: α) αντιμετωπίστε τα "ατυχήματα" με ψυχραιμία και β) δείτε πώς οι ειδικοί διορθώνουν τα στραβοπατήματα και την επόμενη φορά κλείστε το μάτι στη μουτζούρα από τη μάσκαρα- α, και σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια πούδρα σαν της Angelina Jolie, τινάξτε καλά το πινέλο πριν την απλώσετε και θυμηθείτε ότι ουκ εν τω πολλώ το ευ!

1. Κόμποι στις βλεφαρίδες από τη μάσκαρα. Αφήστε τη να στεγνώσει, πάρτε ένα χτενάκι για τις βλεφαρίδες (ή για τα φρύδια ή ακόμα, και ένα καθαρό βουρτσάκι από μια παλιά σας μάσκαρα) και περάστε το με γρήγορες κινήσεις από τη ρίζα προς την άκρη τους. Αν έχει πέσει προϊόν στα ζυγωματικά σας, αφήστε το να στεγνώσει και απομακρύνετέ το με ένα παχύ πινέλο. Αν βιάζεστε, πάρτε δύο q-tip, "εγκλωβίστε" τον κόμπο ανάμεσά τους και με ντελικάτη κίνηση απομακρύνετέ τον από την άκρη της βλεφαρίδας.

2. Eyeliner που ξέφυγε. Αν το τελείωμα της γραμμή δεν σας βγήκε όπως υπολογίζατε, πάρτε ένα q-tip, βουτήξτε το σε μια λοσιόν ντεμακιγιάζ (προσοχή να μην είναι λιπαρή η φόμρουλα), και διορθώστε το eyeliner επί τόπου. Αν όλη η γραμμή έχει πρόβλημα, πάρτε ένα τριγωνικό σφουγγαράκι, βουτήξτε την γωνία του σε λοσιόν ντεμακιγιάζ, εφαρμόστε το ακριβώς πάνω στη γραμμή και "σβήστε" τη προσεκτικά.

3. Σκιά στα ζυγωματικά. Η πιο εύκολη από τις δύσκολες περιπτώσεις: πάρτε ένα καθαό, φαρδύ πινέλο και απομακρύνετε τη σκόνη με γρήγορες κινήσεις, χωρίς πίεση.

4. Το λάθος έντονο κραγιόν. Ταμπονάρετε τα χείλη σας με ένα χαρτομάντηλο, περάστε τα με ένα διάφανο lip balm, ταμπονάρετε ξανά και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να απομακρυνθεί εντελώς το χρώμα. Σβήστε τυχόν ίχνη του στο περίγραμμα των χειλιών, απλώνοντας ελάχιστον concealer.

5. Υπερβολικό blush. Αν το blush που χρησιμοποιήσατε είναι σκόνη, τότε δεν χρειάζεται τίποτε πιερσσότερο από το να το σβήσετε με ένα στεγνό, οβάλ σφουγγαράκι μακιγιάζ ή με ένα πομ πον. Αν είναι κρεμώδες το blush, περάστε ελάχιστη ποσότητα φον ντε τεν με ένα πινέλο για blush και κάντε καλό blending.