Queen αποκλειστικό: Πώς θα σώσετε τα αφυδατωμένα μαλλιά σας!

Queen αποκλειστικό: Πώς θα σώσετε τα αφυδατωμένα μαλλιά σας!

Μιλήσαμε με τον Global Creative Director της Moroccanoil, Antonio Corral Calero, και μάθαμε τα πάντα! 

Μαλλιά ξηρά, θαμπά, κουρασμένα, άτονα: τα αφυδατωμένα μαλλιά είναι όλα αυτά μαζί και σίγουρα αξίζουν καλύτερη τύχη!

Ο hair expert και Global Creative Director της Moroccanoil, Antonio Corral Calero, που δουλεύει συνεχώς με celebrities για το κόκκινο χαλί και μοντέλα για τα catwalks μεγάλων οίκων μόδας, απάντησε στις απορίες μας και μας έδειξε τον τρόπο για να δώσουμε το φιλί της ζωής στα αφυδατωμένα μαλλιά:

1. Πώς καταλαβαίνουμε ότι έχουμε αφυδατωμένα μαλλιά;

Ορισμένα από τα πιο εμφανή σημάδια αφυδατωμένων μαλλιών είναι το φριζάρισμα και οι εύθραυστες άκρες των μαλλιών. Αυτά είναι τα «συμπτώματα» που πρέπει να εντοπίσετε και να αντιμετωπίσετε άμεσα ώστε να αποφύγετε την αφυδάτωση των μαλλιών.

2. Τι προκαλεί την αφυδάτωση των μαλλιών;

Περιβαλλοντικοί παράγοντες (ρύπανση, ήλιος και έκθεση σε ακτινοβολίες UV, κ.λπ.), χημικές διεργασίες (βαφή, κερατίνη, κ.α.) και σκληρά σαμπουάν, είναι ανάμεσα στους βασικούς παράγοντες που "ρουφάνε" την υγρασία από τα μαλλιά. Η υπερβολική έκθεση σε οποιονδήποτε από αυτούς τους παράγοντες αφαιρεί από το προστατευτικό περίβλημα της τρίχας τα φυσικά της έλαια, αφήνοντάς την αφυδατωμένη και αδύναμη.

3. Τα προϊόντα styling που χρησιμοποιούμε καθημερινά μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωση;

Οπωσδήποτε! Βάλτε στην καθημερινότητά σας ένα έλαιο περιποίησης- προτείνω το Moroccanoil Treatment ή το Moroccanoil Treatment Light για λεπτά μαλλιά- που ενυδατώνει, τρέφει και προστατεύει την τρίχα. Ως βάση για κάθε τύπο μαλλιών, το αντιοξειδωτικό λάδι argan και τα επιπλέον θρεπτικά συστατικά του Moroccanoil Treatment μεταμορφώνει και επανορθώνει τα μαλλιά, «γεμίζοντας» τα κενά στα μαλλιά, αφήνοντάς τα λαμπερά, χωρίς φριζάρισμα, υγιή και ενυδατωμένα. Όταν χρησιμοποιείται πριν το styling, τα μαλλιά ενυδατώνονται άμεσα και προστατεύονται από τους εξωτερικούς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση.

antonio1

4. Το λούσιμο παίζει ρόλο στην ενυδάτωση των μαλλιών;

Ναι, όμως το πόσο συχνά θα πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών και τις καθημερινές σας συνήθειες. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται να λούζουν τα μαλλιά τους καθημερινά (εκτός αν αθλείστε κάθε μέρα). Κάθε δεύτερη μέρα είναι η ιδανική συχνότητα για τους περισσότερους από εμάς και πάντα χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σαμπουάν που δεν περιέχει φωσφορικά και θειικά άλατα, όπως το Moroccanoil Hydrating Shampoo μαζί με το Moroccanoil Hydrating Conditioner, που διατηρούν τα μαλλιά ενυδατωμένα και απαλά. Και βέβαια, μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε μάσκα μαλλιών, μία φορά την εβδομάδα, γιατί προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και θα αποκαταστήσει την υφή της τρίχας, την ελαστικότητα και τη λάμψη της. Αν έχετε κανονική- χονδρή τρίχα, δοκιμάστε τη Moroccanoil Intense Hydrating Mask ενώ για λεπτή τρίχα προτείνω τη Moroccanoil Weightless Hydrating Mask. Αν έχετε πολύ αφυδατωμένα μαλλιά, χρησιμοποιείστε τη μάσκα αρχικά δύο φορές την εβδομάδα για δυο μήνες και μετά περιοριστείτε σε μία φορά την εβδομάδα.

5. Ποια είναι τα πιο εύκολα χτενίσματα που μπορούμε να κάνουμε χωρίς να χρησιμοποιήσουμε πιστολάκι;

Δώστε στα μαλλιά σας ένα διάλειμμα από την αφυδάτωση που προκαλεί η θερμότητα και δοκιμάστε μια από τις πιο hot τάσεις αυτής της εποχής όπως το wet look , μια πλεξούδα ψαροκόκαλο ή έναν χαλαρό κότσο! Μην ξεχνάτε να απλώνετε πάντα ένα έλαιο περιποίησης αφού τα λούσετε για να αποφύγετε το φριζάρισμα.

6. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατέψουμε τα βαμμένα μαλλιά από την αφυδάτωση;

Να είστε πολύ συνεπείς στην φροντίδα τους αφού φύγετε από το κομμωτήριο, επιλέγοντας τις ειδικές φόρμουλες περιποίησης για βαμμένα μαλλιά. Ένα trick που προτείνω στις πελάτισσές μου είναι το εξής: πριν βάψετε τα μαλλιά σας, ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας απλώσει το Moroccanoil Treatment απευθείας στη ρίζα ή να το αναμίξει με τη βαφή. Είναι ένα εξαιρετικό τέχνασμα που θα βοηθήσει στην προστασία του τριχωτού της κεφαλής, και επιπλέον θα προσφέρει ένα ακόμη πιο έντονο χρώμα.

7. Υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα στα αφυδατωμένα μαλλιά και τις άκρες με ψαλίδα;

Αφυδατωμένες άκρες προκαλούνται από πολλούς εξωγενείς παράγοντες (εργαλεία styling , περιβάλλον κ.α.), ενώ άκρες με ψαλίδα προκαλούνται όταν η τρίχα καταπονείται, αδυνατίζει και "σπάει". Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τις άκρες με ψαλίδα είναι να κόψετε τα μαλλιά σας όμως οι αφυδατωμένες άκρες μπορούν να ξαναβρούν την υγειά τους με τα ειδικά προϊόντα που αναπληρώνουν την υγρασία που μπορούν να εφαρμοστούν σε στεγνά ή υγρά μαλλιά.