Αυτό το ελιξίριο "κλειδώνει" τη νεανικότητα του προσώπου!

Αυτό το ελιξίριο "κλειδώνει" τη νεανικότητα του προσώπου!

Η Vichy φροντίζει την επιδερμίδα στην εμμηνόπαυση

Είναι γνωστό πως το πέρασμα στην εμμηνόπαυση προκαλεί απώλεια ιστών της επιδερμίδας, η οποία προκαλείται από την μείωση των οιστρογόνων και της προγεστερόνης. Ο ρυθμός ανανέωσης των κερατινοκυττάρων μειώνεται και η σύνθεση λιπιδίων επιβραδύνεται, ο αριθμός και το μέγεθος των ινοβλαστών μειώνεται, παράγεται λιγότερο κολλαγόνο, ελαστίνη και γλυκολιπίδια (GAG)- αποτέλεσμα: η επιδερμίδα γίνεται λεπτή σαν χαρτί, πιο θαμπή, οι γραμμές εντονότερες, οι ρυτίδες βαθαίνουν, το περίγραμμα του προσώπου στην περιοχή του πηγουνιού χάνει το σχήμα του, ενώ τα ζυγωματικά και η επιδερμίδα λαιμού χαλαρώνουν.

Πρόσφατη έρευνα της Vichy αποκάλυψε, μάλιστα, πως από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί η εμμηνόπαυση, η επιδερμίδα θα χάσει το 57% των λιπιδίων της, με αποτέλεσμα να γίνει πολύ ξηρή, εύθραυστη, χωρίς λάμψη.

Όμως υπάρχει τρόπος να αντιστρέψετε την κατάσταση: οι ερευνητές της Vichy δημιούργησαν το Νeovadiol Magistral Elixir, ένα πολύτιμο έλαιο περιποίησης βασισμένο σε 3 φυτικά έλαια πλούσια σε ωμέγα λιπαρά οξέα.Συγκεκριμένα, το έλαιο Κάρθαμου, πλούσιο σε ω-6 και ω-9 (συγκέντρωση μεταξύ 72% - 80%,), απορροφάται εύκολα από την επιδερμίδα, τη θρέφει και την κάνει πιο απαλή, το έλαιο από Πίτουρο Ρυζιού περιέχει υψηλές δόσεις ω-3, ω-6 και ω-9 και έχει μαλακτικές ιδιότητες ενώ η γ-ορυζανόλη αποτελεί ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό και το έλαιο από Βούτυρο Karite διαθέτει καταπραυντικές ιδιότητες.

Όσο για την επιλογή αυτής της υφής, ενός μεταξένιου λαδιού δηλαδή, ήταν απαραίτητη, καθώς "μιμείται" τα λιπίδια της επιδερμίδας και απορροφάται άμεσα, σαν ελιξίριο σε υγρή μορφή. To Neovadiol Magistral Elixir συνδυάζει την απόλυτη άνεση και την ενεργή θρέψη, παρέχοντας λαμπερό, μη λιπαρό αποτέλεσμα.

Πώς μπορείτε να το φορέσετε: ως serum, απλώνοντας 1-2 σταγόνες σε καθαρή επιδερμίδα, ως balm βάζοντας μία σταγόνα του στην κρέμα ημέρας που φοράτε ή ως μάσκα, απλώνοντας 10 σταγόνες στο πρόσωπο και αφήνοντάς το να δράσει για 10 λεπτά.