5 tips για να κρατήσει περισσότερο το mani-pedi σας!

5 tips για να κρατήσει περισσότερο το mani-pedi σας!

Χρήσιμες χειμώνα-καλοκαίρι! 

Επειδή όλες μας θέλουμε να κρατήσει το mani-pedi μας όσο το δυνατόν περισσότερο τη λάμψη του και,βέβαια, να αποφύγουμε το ξεφλούδισμα όσο γίνεται, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα tips που μοιράζονται οι ειδικοί:

1. Αν φροντίζετε τα νύχια σας μόνες σας, μην τα μουλιάζετε στο νερό πριν τα βάψετε. Το νερό "διαστέλλει" την επιφάνεια των νυχιών η οποία επιστρέφει στο φυσιολογικό οταν στεγνώσει. Θα έχετε παρατηρήσει πως αυτό τον κανόνα ακολουθούν και οι nail experts και μάλιστα διασφαλίζουν πως η επιφάνεια είναι εντελώς καθαρή και ματ περνώντας την με ασετόν πριν το βερνίκι.

2. Για να παρατείνετε τη ζωή του μανικιούρ σας, απλώστε topcoat πάνω από το βερνίκι νυχιών σας, 3 μέρες μετά το mani-pedi σας. Έτσι αφενός προστατεύετε το χρώμα αφετέρου φρεσκάρετε τη λάμψη του, ειδικά αυτή την εποχή που τα νύχια είναι εκτεθειμένα και θαμπώνουν γρήγορα.

3. Ακούγεται κλισέ, όμως προσπαθείστε να προστατεύετε τα νύχια σας μετά το μανικιούρ φορώντας γάντια όταν κάνετε δουλειές. Οχι μόνο προστατεύετε το βερνίκι σας από το ξεφλούδισμα αλλά και τις παρονυχίδες από την αφυδάτωση που τις αγριεύει.

4. Μια μικρή κίνηση κάθε βράδυ που σημαίνει πολλά: απλώνετε ένα λαδάκι στην επιδερμίδα γύρω από τα νύχια ώστε να την κρατάτε ενυδατωμένη και χωρίς παρονυχίδες, οι οποίες χαλάνε την εικόνα του μανικιούρ σας.

5. Το καλοκαίρι που τα πόδια είναι εκτεθειμένα στον ήλιο και τη σκόνη, τα πόδια ξηραίνονται και η εικόνα τους μπορεί εύκολα να μην είναι καθόλου θελκτική. Απλώνετε κάθε βράδυ μια ενυδατική κρέμα (ιδανικά μια ειδική κρέμα ποδιών αλλά αν δεν έχετε, η κρέμα σώματος ή ένα ξηρό λάδι κάνουν καλή δουλειά). Αυτό, σε συνδυασμό με το φρεσκάρισμα του top coat κάθε 3 μέρες, θα κρατήσουν το πεντικιούρ σας στην εντέλεια μέχρι το επόμενο ραντεβού σας στο nail studio.