Θα εκπλαγείτε: Η μαξιλαροθήκη σας είναι το ίδιο επικίνδυνη με το κάθισμα της τουαλέτας!

Θα εκπλαγείτε: Η μαξιλαροθήκη σας είναι το ίδιο επικίνδυνη με το κάθισμα της τουαλέτας!

Και βάζει σε κίνδυνο την υγεία της επιδερμίδας σας! 

Ακολουθείτε πιστά την ιεροτελεστία καθαρισμού και φροντίδας της επιδερμίδας σας, δεν κοιμάστε ποτέ χωρίς να κάνετε ντεμακιγιάζ και έτσι είστε σίγουρες πως κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να είναι υγιής - λάθος!

Έρευνες βασισμένες σε εργαστηριακά δείγματα από καθίσματα τουαλέτας και μαξιλαροθήκες δείχνουν πως... έχουν πάρα πολλά κοινά! Ναι, στο μαξιλάρι σας τα βακτήρια κάνουν πάρτυ, όπως ακριβώς και στην τουαλέτα. Αν σε αυτο προσθέσετε εκεινες τις (ελάχιστες, ελπιζουμε) φορές που κοιμηθήκατε χωρίς να καθαρίσετε το πρόσωπό σας, η σκόνη, το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα βολευτεί καλά στην επιφάνεια του μαξιλαριού, με αποτέλεσμα ένα "κοκτέιλ" που βάζει τρικλοποδιά στην υγεία της επιδερμίδας σας.

Μια ιδέα θα ήταν να κοιμάστε ανάσκελα αλλά, φυσικά, η καλύτερη ιδέα είναι να αλλάζετε τις μαξιλαροθήκες σας όσο πιο συχνά γίνεται, ιδανικά κάθε 2 με 3 μέρες. Καλό είναι επίσης να τις πλένετε με ένα ουδέτερο σαπούνι χωρίς άρωμα, αν έχετε έστω την παραμικρή υποψία πως η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη.

Το ίδιο ισχύει και για τις πετσέτες: μπορεί να μην κουβαλούν τόσα πολλά βακτήρια όσα οι μαξιλαροθήκες όμως χρειάζονται συχνή ανανέωση. Σκεφτείτε πως μένουν για κάμποσο διάστημα νωπές (ιδανικό περιβάλλον για να πολλαπλασιαστούν τα βακτήρια), βρίσκονται μέσα στο μπάνιο (κάθε φορά που τραβάτε καζανάκι κάποια μικρόβια καταφέρνουν να κάνουν το μεγάλο άλμα έξω από την λεκάνη), και βέβαια κάθε φορά που σκουπίζεστε οι πετσέτες παίρνουν πάνω τους νεκρα κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας σας. Καλό είναι,λοιπόν, να αλλάζετε συχνά και τις πετσέτες σας και μάλιστα να κρατάτε χωριστά εκείνες που χρησιμοποιείτε για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά σας- δεν θέλετε να ρισκάρετε το ενδεχόμενο τυχόν κατάλοιπα από το έλαιο μαλλιών που χρησιμοποιήσατε για treatment να φράξουν τους πόρους ττου προσώπου σας!