Τι είναι τελικά η ευτυχία; To hashtag θα ήταν #foodforthought

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Τι είναι τελικά η ευτυχία; To hashtag θα ήταν #foodforthought

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας στις 20 Μαρτίου, η Lancôme μας θυμίζει τις 7 πιο πολύτιμες αξίες της ζωής.

Ευτυχία... ένα αίνιγμα που ουκ ολίγοι φιλόσοφοι, συγγραφείς και στοχαστές στην ιστορία έχουν προσπαθήσει να λύσουν, Μια έννοια που παραμένει επίκαιρη από τα χρόνια του Αριστοτέλη, που δίδασκε πως «Η ευτυχία μας εξαρτάται από εμάς», ως σήμερα. Εξάλλου, πρόσφατα ευρήματα έρευνας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδειξαν ότι η θετική σκέψη μπορεί να επηρεάσει την απόδοση και να έχει θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα.

Ευτυχία... ένα ζήτημα πανανθρώπινο, που μας αγγίζει όλους. Όποια κι αν είναι η δική σου προσέγγιση, ένα είναι βέβαιο: η απόλαυση της αίσθησης και της δύναμης της ομορφιάς που εκπέμπεις μπορεί να λειτουργήσουν σαν μονοπάτι προς την ευτυχία. Για τη Lancôme αυτό το μονοπάτι είναι στρωμένο με τριαντάφυλλα. Έχοντας στην καρδιά της ως βασικές αξίες εκείνες της αυτο-αποδοχής, της θηλυκότητας και της ευτυχίας, η Lancôme, από το 1935, οικοδομεί μια φιλοσοφία ευτυχίας και ομορφιάς, θεμελιωμένη πάνω σε επτά βασικούς πυλώνες:

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Το να αξιοποιούμε τον χρόνο που έχουμε και να τον μοιραζόμαστε με εκείνους που αγαπάμε, μεταδίδοντας την αξία αυτή και στην επόμενη γενιά, είναι το θεμέλιο της
ευτυχίας.

ΝΑ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ. Ποιος δεν έχει ακούσει εκείνη τη φωνούλα μέσα στο μυαλό του, να ρωτάει «Αυτό θες πραγματικά;». Είναι η ίδια φωνή που μας ενθαρρύνει να ακολουθήσουμε τον λιγότερο πολυταξιδεμένο δρόμο και να κυνηγήσουμε αυτό που πραγματικά επιθυμούμε. Ακόμα κι αν είναι ένας ψίθυρος, μην τον αγνοήσετε, είναι η φωνή της καρδιάς σου.

ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΝΟΗΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ. Όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο. Πίσω από κάθε μας πράξη κρύβεται ένα συναίσθημα, που δίνει νόημα σε ό,τι κάνουμε. Ας κάνουμε κάθε πράξη μια δήλωση και μια
υπενθύμιση ότι «δρω, σε συνάρτηση με τον κόσμο γύρω μου».

ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ. Γιατί η ευτυχία ξεκινά από εμάς τους ίδιους και γιατί όλοι έχουμε ανάγκη να περνάμε χρόνο με τον εαυτό μας. Αφιέρωσε λίγη ώρα για να διαβάσειε, να γράψεις, να περπατήσεις, να κολυμπήσεις, να βγείς έξω, να ανακαλύψεις νέα πράγματα, να μάθεις και να εξελιχθείς, ή απλώς να απολαύσεις μερικές στιγμές γλυκιάς απραξίας.

ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. Η ευτυχία δεν έχει νόημα, αν δεν την μοιραζόμαστε. Η ευτυχία μεγαλώνει μέσα από την επαφή μας με όσους διαλέγουμε να έχουμε δίπλα μας. Δυναμώνει, κάθε φορά που συζητούμε με έναν ενδιαφέροντα συνομιλητή ή ακόμα κι όταν η ματιά μας συναντά ένα άλλο σπινθηροβόλο βλέμμα. Ένα και μόνο χαμόγελο μπορεί να κάνει τη μέρα κάποιου πιο φωτεινή.

ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ. Κάθε λεπτό είναι πολύτιμο. Σκέψου, απλώς, πόσα μέρη μπορείς να επισκεφθείς μέσα σε 24 ώρες, πόσους ανθρώπους μπορείς να συναντήσεις, πόσες φιλίες μπορείς να ξεκινήσεις. Μία και μόνο στιγμή είναι ικανή να αλλάξει τα πάντα, αρκεί να ξέρεις πώς να την αδράξεις.

ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. Η ευτυχία είναι το ταξίδι, όχι προορισμός. Κάθε καινούρια μέρα μπορεί να είναι η καλύτερη μέρα της ζωής σας, μέχρι την επόμενη.

Manifesto Happiness 3

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα μυστικά ομορφιάς της Ιαπωνίας

DPG Network