18 Ιουλίου, Παγκόσμια Μέρα Χαβιαριού, η πιο luxurious γιορτή απόλαυσης!

Και πρώτη από όλους γιορτάζει η La Prairie…

Το πολύτιμο χαβιάρι προέρχεται από τα επεξεργασμένα αβγά μιας ποικιλίας ψαριού, του οξύρρυγχου και είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Ειδικότερα στους αρχαίους Έλληνες που έδειχναν πως είχαν ιδιαίτερη αδυναμία στα αυγά του οξύρρυγχου και είχαν ερεθιστεί από τη γεύση τους. Σήμερα, το χαβιάρι  είναι ίσως το ακριβότερο έδεσμα στον κόσμο και ονομάζεται «ο Μαύρος Χρυσός της Γεύσης» αφού αποτελεί και αποτελεί σύμβολο κύρους, οικονομικής ευημερίας και πλούτου.

petrossian caviar solitaire copy

Στην ιστορική διαδρομή της εμπορίας του χαβιαριού, καίριο ρόλο έπαιξε και ένας Έλληνας καπετάνιος, ο Ι. Βαρβάκης, ο οποίος εξασφάλισε την ασφαλή μεταφορά του στις Ευρωπαϊκές χώρες.

ioannis varvakis

Σήμερα, παραμένει ένας ακαταμάχητος γευστικός πειρασμός της παγκόσμιας ελίτ και θεωρείται το απόλυτο «limit up» στο χρηματιστήριο της γαστρονομίας, ενώ παράλληλα θεωρείται μια πολύ θρεπτική τροφή. Οι ποικιλίες του χαβιαριού είναι ανάλογες του είδους του ψαριού που τις παράγει. Οι πιο γνωστές στο ευρύ κοινό είναι οι: Beluga, Osetra και Sevruga. Tο χαβιάρι ωστόσο, δεν είναι απλά μία de luxe τροφή για τον οργανισμό μας αλλά μία πραγματική «βόμβα» θρέψης και για την επιδερμίδα μας! Σήμερα λοιπόν είναι η Παγκόσμια Μέρα Χαβιαριού και φυσικά γιορτάζει το αγαπημένο μας luxe  brand…

la prairie skin caviar

Στο χώρο των καλλυντικών, η La Prairie, ηγέτιδα της πολυτελούς περιποίησης, τόλμησε το 1987 την ασύλληπτη επιλογή της χρήσης του εκχυλίσματος από Χαβιάρι στα προϊόντα της. Αναζητώντας την πιο απολαυστική και ταυτόχρονα αποτελεσματική περιποίηση για την επιδερμίδα, η La Prairie, αποκάλυψε στον κόσμο τη μοναδική δύναμη του χαβιαριού να θρέφει και να αναζωογονεί την επιδερμίδα, δημιουργώντας ένα αριστούργημα που συνδυάζει την επιστήμη και απόλαυση για την επιδερμίδα.

la prairie skin caviar range

Μετά από 30 χρόνια από τη δημιουργία της μυθικής της συλλογής Skin Caviar, η La Prairie κατέχει αδιαμφισβήτητα εξειδίκευση στο χαβιάρι, γνωρίζοντας τα πάντα για τις ιδιότητες του να θρέφει και να αναγεννά την επιδερμίδα. Η La Prairie συνεχίζει να μας εκπλήσσει, έως και σήμερα, με την αέναη αναζήτηση της για διαχρονική ομορφιά μέσα από τα υψηλότερα πρότυπα προηγμένης τεχνολογίας σε συνδυασμό με εξαιρετικές συνθέσεις και την κομψή της συσκευασία – μετατρέποντας την περιποίηση της επιδερμίδας σε τέχνη.

#laprairie #skincaviar #caviarday

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ