Μην φοβάσαι τα οξέα! Διάβασε τι κάνει το κάθε ένα και γιατί πρέπει να τα βάλεις στην περιποίησή σου

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Μην φοβάσαι τα οξέα! Διάβασε τι κάνει το κάθε ένα και γιατί πρέπει να τα βάλεις στην περιποίησή σου

Είναι παρεξηγημένα αλλά κάνουν τόσο καλό…

Η λέξη οξύ είναι λογικό να σε τρομάζει! Στο μυαλό σου έρχονται ίσως άσχημες εικόνες και οι λέξεις άκουα φόρτε αλλά θέλω να τα ξεχάσεις όλα αυτά. Τα οξέα είναι φίλοι μας! Συγκεκριμένα το γλυκολικό οξύ, το γαλακτικό οξύ, το υαλουρονικό οξύ και το σαλυκιλικό οξύ είναι σχεδόν κολλητοί μας!

Acne emn F15 005

Μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά σε προβλήματα όπως οι ρυτίδες, η ακμή, η ξηρότητα, η λιπαρότητα και άλλα. Αν μάθεις λοιπόν πώς να τα χρησιμοποιείς και τα εντάξεις στην περιποίησή σου τότε μπορεί να δεις διαφορά μέσα σε μόλις λίγες μέρες. Αλλά πριν μάθεις να τα χρησιμοποιείς πρέπει να μάθεις τι κάνει το κάθε ένα και για αυτό, δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω…

Hydra Exfoliator Face Mask Beatific

Το γαλακτικό οξύ
Είναι ένα πολύ ήπιο απολεπιστικό που ανήκει στα ΑΗΑ δηλαδή στα άλφα υδοξυοξέα και ενισχύει τη σφριγηλότατα της επιδερμίδας. Έχει κάπως μεγαλύτερο μοριακό βάρος από τα άλλα οξέα και γι’ αυτό κάνει δουλειά αλλά την κάνει πιο αργά. Είναι ιδανικό για την καταπολέμηση της τραχιάς υφής της επιδερμίδας και μαγικό ενάντια στα σημάδια της ακμής και τις πανάδες. Αναζήτησε προϊόντα που το περιέχουν κατά 5-10%. Αγαπημένη μας είναι η μάσκα Hydra Exfoliator Face Mask της Beatific™.

Darphin

Το γλυκολικό οξύ
Είναι ένα ακόμα ΑΗΑ με μικρό μοριακό βάρος και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του! Μπορεί και εισχωρεί πιο βαθιά από τα άλλα οξέα και ενυδατώνει… πολύ! Μάλιστα, μπορεί και εκπαιδεύει το δέρμα να συγκρατεί καλύτερα την υγρασία του. Είναι ιδανικό για αφυδατωμένες επιδερμίδες και επιδερμίδες με λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Αναζήτησε προϊόντα που το περιέχουν κατά 5%. Αγαπημένο μας είναι το peeling L’Institut Youth Resurfacing Peel της Darphin.

Frezyderm AcNorm Active Wash

Το σαλυκιλικό οξύ
Είναι ένα απολεπιστικό ΒΗΑ δηλαδή βήτα υδροξυοξύ και η δράση του περιορίζεται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και στους πόρους. Για αυτό το λόγο είναι ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες και επιδερμίδες με ατέλειες. Ένας ακόμη λόγος είναι ότι έχει και ήπια αντιφλεγμονώδη δράση! Ακόμη, είναι τέλειο για ευαίσθητες επιδερμίδες και για δέρματα που κοκκινίζουν εύκολα. Αναζήτησε προϊόντα που το περιέχουν κατά 2%. Αγαπημένο μας είναι το καθαριστικό Ac-Norm Active Wash της Frezyderm.

hyalu b5 serum

Το υαλουρονικό οξύ
Μπορεί και συγκρατεί δεκάδες φορές το βάρος του σε υγρασία και έτσι είναι το απόλυτο όπλο ενάντια στην αφυδάτωση αλλά και τις ρυτίδες. Όλοι μας μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το υαλουρονικό οξύ. Είναι από όλα ο καλύτερός μας φίλος! Αγαπημένος μας είναι ο ορός HyaluB5 της La Roche-Posay.

Διάβασε ακόμα:

Αποκλειστικό! Η Ισμήνη μας κουρεύτηκε και μάθαμε τις λεπτομέρειες από την ίδια ΚΑΙ τον κομμωτή της

#ConstellationNails… Δες 30 (ναι τριάντα) μανικιούρ με έμπνευση από τα άστρα!

Μην σνομπάρεις τις φακές… Μπορούν να σου χαρίσουν τέλεια χέρια!