Ένα νέο, πολυχρηστικό προϊόν από τη The Body Shop ήρθε και θα αλλάξει την περιποίησή σου

Ένα νέο, πολυχρηστικό προϊόν από τη The Body Shop ήρθε και θα αλλάξει την περιποίησή σου

Μάθε τα πάντα για το νέο Shea Butter…

To Shea Butter ή αλλιώς βούτυρο καριτέ είναι γνωστό ανά τους αιώνες για τις θρεπτικές και ενυδατικές του ιδιότητες. Είναι ιδανικό για την ξηρή επιδερμίδα και τα ξηρά μαλλιά και το βρίσκεις μέσα στα πιο πλούσια και λαχταριστά προϊόντα περιποίησης. Για την The Body Shop ωστόσο, το βούτυρο καριτέ είναι κάτι παραπάνω από ένα συστατικό. Από το 1994 η The Body Shop προμηθεύεται με βιώσιμο τρόπο το δικό της βούτυρο καριτέ μέσω του προγράμματος Εμπόριο με Κοινότητες από τον συνεταιρισμό Tungteiya Women’s Association στην Γκάνα. Αυτές οι 640 γυναίκες του συνεταιρισμού, αποτελούν πηγή έμπνευσης για την The Body Shop.

11155

Το 1992 η ιδρύτρια της The Body Shop, Dame Anita Roddick, επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Γκάνα και εκεί γνώρισε τις γυναίκες που παράγουν και χρησιμοποιούν παραδοσιακά το βούτυρο καριτέ ως πολύτιμο μυστικό ομορφιάς. Από τότε, η The Body Shop δεν περιορίζεται μόνο στο να μοιραστεί με τον κόσμο τα οφέλη του βούτυρου καριτέ αλλά στοχεύει στην στήριξη αυτών των γυναικών, των οικογενειών τους και της τοπικής κοινότητας.

555

Κάθε χρόνο, λοιπόν, η The Body Shop προμηθεύεται παραπάνω από 390 τόνους βούτυρο καριτέ το οποίο παράγεται με το χέρι από της γυναίκες της Γκάνα. Η παραδοσιακή μέθοδος παραγωγής περιλαμβάνει 18 στάδια και περνά από γενιά σε γενιά, από μητέρα σε κόρη εδώ και αιώνες. Αυτή η συνεργασία έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην ενδυνάμωση των γυναικών και κατ’ επέκταση στη στήριξη ολόκληρης της τοπικής κοινότητας αλλά και στη διαμόρφωση των ίδιων των προϊόντων. Οι γυναίκες της Αφρικής άλλωστε, είναι οι πραγματικοί γνώστες του βούτυρου καριτέ αφού το χρησιμοποιούν στα μαλλιά και την επιδερμίδα τους από την ημέρα που γεννιούνται.

cccc

Το 2019, η The Body Shop πρόκειται να προμηθευτεί πολύ περισσότερο από 390 τόνους βούτυρου καριτέ… Βλέπεις, η σειρά Shea που ξέρεις και αγαπάς, πρόκειται να διευρυνθεί ώστε να συμπεριλάβει προϊόντα για τα μαλλιά και μία raw προσθήκη που απλά μας έχει ξετρελάνει! Ετοιμάσου να λατρέψεις και εσύ το νέο, πολυχρηστικό Shea Butter! Πρόκειται για ένα καθαρό βούτυρο καριτέ σε στερεά μορφή και κάθε του συσκευασία, περιέχει το βούτυρο από 192 καρπούς Shea!

6666

Η υφή του είναι πολύ πλούσια και μεταξένια! Αμέσως μόλις έρθει σε επαφή με την επιδερμίδα, το βούτυρο ζεσταίνεται, μοιάζει να «λιώνει» και να γίνεται ένα με αυτή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για την αντιμετώπιση της αφυδάτωσης και της ξηρότητας της επιδερμίδας, όσο και για τα αντίστοιχα προβλήματα στα μαλλιά καθώς έχει πολύ ενυδατικές, θρεπτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Και το καλύτερο… μπορεί να γίνει η βάση για τις δικές σου DIY συνταγές. Πως; Έχουμε μερικά παραδείγματα!

fffff

Η εύκολη συνταγή: Θρεπτικό lip balm & scrub!

Θα χρειαστείς:

1 κουταλιά από το νέο Shea Butter
1 κουταλιά λευκή ζάχαρη


Ανάμειξε τη ζάχαρη με το βούτυρο και απόλαυσε απολέπιση και βαθιά θρέψη με την πρώτη χρήση!

Η διασκεδαστική συνταγή: Βubbling Bath Melt
Θα χρειαστείς:

2 κουταλιές από το νέο Shea Butter

2 κουταλιές από το Wild Argan Oil Bubbling Bath ή το British Rose Petal-Soft Bath Foam

1 παγοθήκη

Προτού ξεκινήσεις, ζέστανε με τα χέρια σου το Shea Butter ώστε να μαλακώσει, κρατώντας το σακουλάκι ανάμεσα στις παλάμες σου και κάνοντας ήπιες μαλάξεις στο προϊόν για ένα λεπτό. Έτσι, θα μπορέσεις να δουλέψεις το βούτυρο πιο εύκολα. Έπειτα, γέμισε τα 3/4 της παγοθήκης με το Wild Argan Oil Bubbling Bath ή το British Rose Petal-Soft Bath Foam της The Body Shop και το υπόλοιπο ¼ με Shea Butter ανακατεύοντας καλά. Τέλος, τοποθέτησε

και άσε το σκεύος στην κατάψυξη όλη νύχτα. Μόλις είναι έτοιμο, αφαίρεσε ένα bath melt από το σκεύος, βάλτο στην μπανιέρα και ανάδευσε το νερό για να απελευθερωθούν

το αφρόλουτρο και το βούτυρο καριτέ και να δημιουργηθεί πλούσιος αφρός. Ο συνδυασμός αφρόλουτρου και Shea Butter μεταμορφώνει το μπάνιο σε μια πολυτελή εμπειρία περιποίησης, που χαλαρώνει τις αισθήσεις και χαρίζει στην επιδερμίδα απαλότητα.

nnnn

Ας μιλήσουμε τώρα για τα μαλλιά! Η The Body Shop εμπνεύστηκε από τις γυναίκες στην Γκάνα, που εδώ και αιώνες χρησιμοποιούν βούτυρο καριτέ για τη φροντίδα των μαλλιών τους και εμπλούτισε τη σειρά Shea με 3 νέα προϊόντα για την περιποίηση των μαλλιών. Προσφέρουν στα ξηρά, εύθραυστα μαλλιά ήπιο καθαρισμό, πλούσια ενυδάτωση και αισθητή θρέψη ενώ το άρωμά τους θα σε ταξιδεύει! Αναζήτησέ τα σήμερα στο κοντινότερο σε εσένα κατάστημα The Body Shop!