3 tips για να προστατεύσεις τα βαμμένα σου μαλλιά από τον ήλιο

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
3 tips για να προστατεύσεις τα βαμμένα  σου μαλλιά από τον ήλιο

…θα βγει ο ήλιος και θέλουμε να είσαι προετοιμασμένη!

Τα βαμμένα μαλλιά –όπως ίσως ξέρεις- χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση. Το χρώμα βλέπεις είναι ευαίσθητο και ευάλωτο απέναντι σε πολλούς παράγοντες όπως το νερό, η θερμότητα και κυρίως ο ήλιος. Η τρίχα βλέπεις, προκειμένου να αλλάξει χρώμα χρειάζεται μία επεξεργασία. Τα λέπια της τρίχας ανασηκώνονται και τα μόρια της βαφής μπαίνουν ανάμεσά τους αλλάζοντας το χρώμα της τρίχας. Όταν λοιπόν τα λέπια της τρίχας ανοίγουν, το χρώμα «δραπετεύει» και τα μαλλιά θαμπώνουν. Πως ανοίγουν τα λέπια της τρίχας χωρίς την επεξεργασία της βαφής; Με τη θερμότητα! Γι’ αυτό ο ήλιος είναι ό, τι χειρότερο για το χρώμα των μαλλιών σου όπως φυσικά και τα θερμά εργαλεία! Έχουμε όμως τα tips που χρειάζεσαι για να προστατεύσεις το χρώμα σου. Κράτα σημειώσεις…

TREAT HARI

#1 Η περιποίηση
Τα σαμπουάν και τα λοιπά προϊόντα φροντίδας που χρησιμοποιείς στο λούσιμο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Τώρα το καλοκαίρι λοιπόν πρέπει να επενδύσεις σε after sun Προϊόντα περιποίησης όπως τα Kerastase, Soleil τα οποία φροντίζουν το χρώμα και παρέχουν αποτελεσματική προστασία από τη UV ακτινοβολία.

How to blow dry hair


#2 Το styling
Αν μπορείς να το αποφύγεις εντελώς θα είναι τέλεια! Αν πάλι όχι, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς ένα προϊόν για προστασία από τη θερμότητα όπως το Schwarzkopf Professional BC Bonacure Peptide Repair Rescue Nutri-Shield Serum.

Schwarzkopf Professional BC Bonacure Peptide Repair Rescue Nutri Shield Serum

#3 Το καπέλο
Είναι σωτήριο και πραγματικά θα βοηθήσει τα μαλλιά σου να προστατευτούν όπως επίσης και όλο σου το πρόσωπο. Άσε που είναι και υπέροχα stylish…

Jakubowski bbt S19 024

Περίμενε! Μη φεύγεις… Εννοείται πως χρειάζεσαι προστασία και όσο είσαι κάτω από τον ήλιο και τα παρακάτω αντηλιακά μαλλιών θα σου τη χαρίζουν μαζί με φροντίδα και τέλειους κυματισμούς. Ρίξε μία ματιά και βρες το δικό σου.

Διάβασε ακόμα: Αυτό είναι το απόλυτο tip για να δώσεις XXL όγκο στα μαλλιά σου