Η μέρα που η τριχόπτωση έπαψε να με «ρίχνει» ψυχολογικά

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Η μέρα που η τριχόπτωση έπαψε να με «ρίχνει» ψυχολογικά

Τα βήματα ήταν απλά και τελικά, πολύ απολαυστικά!

Όπως όλες οι γυναίκες -έτσι και εγώ- έχω μία κάποια ματαιοδοξία. Θέλω κυρίως να νιώθω όμορφη και έπειτα, φυσικά, να δείχνω και όμορφη. Για καιρό με απασχολούσε (και ακόμα με απασχολεί) το βάρος και η επιδερμίδα μου αλλά τα μαλλιά δεν ήταν στη λίστα των ανησυχιών μου. Δεν είχα άλλωστε πρόβλημα με τα μαλλιά μου. Είχαν αντέξει τις κακουχίες των νεότερων χρόνων μου με αλλεπάλληλες αλλαγές χρώματος, τεράστια διαστήματα ανάμεσα στα κουρέματα και συνεχόμενο, ανελέητο ίσιωμα με πρέσα ή πιστολάκι και βούρτσα. Δεν ήταν ποτέ πολύ πλούσια ή χοντρά αλλά έτσι είναι οι γυναίκες στην οικογένειά μου, έχουμε λεπτά μαλλιά. Με τον καιρό ωστόσο, τα μαλλιά μπήκαν στη λίστα με τις ανησυχίες μου και οριακά έγιναν εμμονή μου. Θα σου εξηγήσω γιατί.

2

Άρχισα να παρατηρώ πολλές, πάρα πολλές τρίχες στη βούρτσα μου. Στο μπάνιο δε, το θέαμα ήταν ανησυχητικό. Έμοιαζα να χάνω τούφες ολόκληρες. Λόγω του επαγγέλματός μου, ξέρω πως είναι φυσιολογικό να χάνεις περίπου 100 τρίχες την ημέρα όμως, ήμουν βέβαιη πως έχανα πολλές περισσότερες. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό το θέμα. Παράλληλα με την τριχόπτωση παρατηρούσα πως τα μαλλιά μου δεν έλαμπαν, έσπαγαν πιο εύκολα, κόντευα να αποκτήσω ένα... φιλαριστό κούρεμα χωρίς ψαλίδι. Δεν μπορούσα να τα ισιώσω εύκολα, δεν μπορούσα να τα τιθασεύσω και όσο συνέβαιναν αυτά έχανα ολοένα και περισσότερες τρίχες.

Με αυτούς τους ρυθμούς, δεν θα αργούσα να μείνω τελείως καραφλή και ενώ τώρα γελώ με τη σκέψη, τότε το στρες μου είχε φτάσει στο κόκκινο! Η βούρτσα και το μπάνιο ήταν τρομακτικά για εμένα και εμμονικά έψαχνα το κεφάλι μου στον καθρέφτη να δω αν έχουν δημιουργηθεί patches. Ήταν αραίωση αυτό που έβλεπα μπροστά ή ήταν ιδέα μου; Αφού το έβλεπα εγώ, σίγουρα το έβλεπαν και οι γύρω μου. Άλλαζα τη χωρίστρα μου προσπαθώντας να κρύψω την αραίωση που φανταζόμουν πως έχω. Απέφευγα το σεσουάρ και το styling και καλά έκανα αλλά... Καμία γυναίκα δεν αισθάνεται ωραία όταν είναι αχτένιστη.

christinet0 18380617 1216583035118909 2259350211572793344 n

Όλα αυτά δημιούργησαν ένα τοξικό κοκτέιλ συναισθημάτων που guess what, επηρέαζε ακόμα περισσότερο την κατάστασή μου. Βλέπεις, το στρες είναι ο νούμερο ένα παράγοντας για την αυξημένη τριχόπτωση. Ναι το ήξερα αλλά δεν το σκεφτόμουν. Πως μπορείς άλλωστε να βάλεις φρένο στο στρες από τη μία μέρα στην άλλη; Όσο περισσότερο με στρέσαρε λοιπόν η τριχόπτωση, τόσο περισσότερα μαλλιά έχανα. Σα να μην έφτανε αυτό, η κακή διατροφή μου γενικά και ειδικά με την μίνι κατάθλιψή που περνούσα, ενέτεινε το πρόβλημα. Βάλε σε αυτό τη μόλυνση του περιβάλλοντος και το τοξικό κοκτέιλ που συζητάμε έγινε πραγματικά επικίνδυνο.

IMG 4913

Σε μία στιγμή διαύγειας, την ώρα που εμμονικά προσπαθούσα να μετρήσω τις τρίχες από τη βούρτσα μου (true story), αποφάσισα πως πρέπει να χαλαρώσω και να σκεφτώ ένα σχέδιο δράσης κοιτάζοντας το πραγματικό πρόβλημα... τις ίδιες τις τρίχες στη βούρτσα μου. Οι περισσότερες ήταν σπασμένες και είχαν προστεθεί στις 100 που χάνω φυσικά αλλά και σε εκείνες που έχανα από το στρες. Τα μαλλιά μου λοιπόν ήταν αδύναμα και αντί να αλλάζω χωρίστρα και να πιάνω σφιχτές αλογοουρές, έπρεπε να τα δυναμώσω για να πάψω να τα χάνω! Δεν στο κρύβω, μέσα σε λίγα λεπτά είχα ηρεμήσει τον εαυτό μου και ένα πλάνο είχε δημιουργηθεί στο μυαλό μου.

Κίνηση πρώτη: Διατροφή. Την ίδια ημέρα αποφάσισα να τρώω πιο σωστά. Περισσότερο σίδηρο και λαχανικά, πολύ νερό... Όλα αυτά θα βοηθούσαν. Έπρεπε όμως να αλλάξει και η ρουτίνα μου. Όπως θα έδινα στον οργανισμό μου ενίσχυση, έτσι έπρεπε να δώσω και στα μαλλιά μου ενίσχυση. Όλοι οι δρόμοι λοιπόν με οδήγησαν στην Kérastase, το brand που δημιουργεί πολύ ζεστά συναισθήματα στην καρδιά μου γιατί μοιάζει με την αγκαλιά μίας πολύ καλής φίλης. Αν υπήρχε ένα brand με τεχνογνωσία και expertise επάνω στο θέμα αυτό ήταν η Kérastase, το επαγγελματικό brand με τα ισχυρά, πολύτιμα συστατικά και τις πρωτοποριακές συνθέσεις. Όλες αυτές οι σκέψεις μου επιβεβαιώθηκαν όταν ήρθα σε επαφή με τη σειρά Genesis. Πρόκειται για μία νέα σειρά από την Kérastase οποία ήρθε για να μας κάνει να πάψουμε να φοβόμαστε την πτώση!

GENESIS US K BAIN MASQUE SERUM

Είναι μία σειρά ειδικά μελετημένη και διαμορφωμένη έτσι ώστε να ενισχύει την τρίχα, να τη δυναμώνει και έτσι να αποτρέπει την τριχόπτωση. Σύμφωνα με έρευνα της Kérastase, η χρήση της σειράς Genesis μπορεί να μειώσει την τριχόπτωση ως και 84% χάρη στα πανίσχυρα συστατικά της και την επαγγελματική τεχνογνωσία των εργαστηρίων Kérastase! Δεν μιλάμε όμως απλά για ένα πολυτελές σαμπουάν. Μιλάμε για ένα ολόκληρο πρωτόκολλο περιποίησης το οποίο και μου εξήγησε ο κομμωτής μου. Ναι, είναι μία διαδικασία, ένα πρωτόκολλο σαν εκείνα που χρησιμοποιούν οι κομμωτές με τα εξειδικευμένα προϊόντα της Kérastase στο κομμωτήριο. Ξεκάθαρα, περιλαμβάνει επιπλέον βήματα αλλά τα αποτελέσματα είναι σχεδόν άμεσα ορατά και τα προϊόντα απολαυστικά. Είναι προϊόντα που... απομακρύνουν το στρες, δεν είναι μία ωμή θεραπεία που μυρίζει φάρμακο. Το άρωμα της σειράς Genesis έχει ακόμη και αρωματική πυραμίδα, όμοια με αυτή των eau de toilette. Τι έπρεπε όμως να κάνω; Τι είναι αυτό το πρωτόκολλο; Θα σου πω.

IMG 4904

Αφενός το αγαπημένο μου Bain Ultra-Violet (ναι και αυτό της Kérastase) έκλεισε ερμητικά και κρύφτηκε μαζί με την μάσκα του. Τη θέση του πήρε το Genesis Bain Hydra-Fortifiant, το σαμπουάν της σειράς που είναι ιδανικό για λεπτά μαλλιά. Μαζί του, στο μπάνιο μου προστέθηκε το Conditioner Genesis Fondant Renforcateur.

IMG 4906

Είναι ένα ελαφρύ μαλακτικό που δυναμώνει τα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνει. Ναι, προφανώς και στην παρέα προστέθηκε η μάσκα της σειράς, η Genesis Masque Reconstituant αλλά μόνο για μία φορά την εβδομάδα. Όλα καλά στο μπάνιο λοιπόν η περιποίηση των μαλλιών όμως δεν σταματά εκεί. Γι᾽αυτό μιλάμε για πρωτόκολλο!

IMG 4910

Στην ρουτίνα της περιποίησής μου μπήκε ένας πραγματικά απολαυστικός ορός! Ναι, όρος, σαν αυτόν που βάζεις στο πρόσωπο. Γιατί να διαφέρει άλλωστε η περιποίηση του τριχωτού από αυτή του προσώπου; Ο ορός Genesis Serum Anti-Chute Fortifiant έχει μία gel υφή που δεν στάζει και θα έμενε στην καθημερινότητά μου για 6 εβδομάδες. Έγινε μέρος της βραδινής μου ρουτίνας (μπορείς ωστόσο να τον φορέσεις και πρωί) και με έκανε να νιώθω πως κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου. Όχι, δεν ένιωθα πως κάνω θεραπεία, ένιωθα πως χρησιμοποιώ ένα πολυτελές προϊόν ομορφιάς! Περίμενε, δεν τελειώσαμε...

IMG 4907

Όπως είπα νωρίτερα, καμία γυναίκα δεν νιώθει όμορφη όταν είναι αχτένιστη συνεπώς θα ξεκινούσα και πάλι το styling με τη βοήθεια όμως της Genesis Défense Thermique. Πρόκειται για μία λοσιόν θερμοπροστασίας που προστατεύει τα μαλλιά από το σίδερο και το σεσουάρ γιατί... Newsflash! Η θερμότητα μόνο κακό κάνει στην τρίχα. Πριν πλησιάσουν λοιπόν τα θερμά εργαλεία τα μαλλιά μου, εφάρμοζα αυτή τη μεταξένια λοσιόν και κάπως το ίσιωμα γινόταν ευκολότερο ενώ τα μαλλιά μου έλαμπαν πραγματικά. Άσε που κρατούσε περισσότερο το χτένισμα, δεν είναι αυτό όμως το θέμα μας.

IMG 4908

Από το μπάνιο μέχρι και το styling λοιπόν, η σειρά Genesis ήρθε να αγκαλιάσει, να θρέψει, να φροντίσει και να δυναμώσει τα μαλλιά μου και εμένα ολόκληρη. Και μόνο η περιποίηση που προσέφερα στον εαυτό μου με έκανε να νιώθω καλύτερα! Μέρα με τη μέρα έπαψε να με απασχολεί η τριχόπτωση, δεν μετρούσα τις τρίχες στη βούρτσα (το μπάνιο, τα ρούχα μου) και αποκτούσα πιο όμορφα μαλλιά. Μέχρι που ήρθε ξανά η τριχόπτωση με την καραντίνα! Όλους μας στρέσαρε αυτή η κατάσταση, ήταν άνευ προηγουμένου, αβέβαιη και σκοτεινή. Τα μαλλιά μου άρχισαν να πέφτουν ξανά όμως βρήκα και τότε τη λύση στην Genesis

IMG 4911

Βλέπεις, η σειρά περιλαμβάνει μία αγωγή, τις αμπούλες Genesis Cure Anti-Chute Fortifiantes. Είναι πολυτελείς αμπούλες που ανήκουν στην οικογένεια Genesis και η σύνθεσή τους συμβάλλει στην επαναγκύρωση του τριχοθυλακίου στο τριχωτό, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει το βέλτιστο περιβάλλον για την ανάπτυξη νέων τριχών. Είναι αυτό που χρειαζόμουν για την δύσκολη αυτή περίοδο. Όχι, ποτέ δεν σταμάτησα να χρησιμοποιώ όλο το πρωτόκολλο Genesis όμως χρειαζόμουν λίγη παραπάνω βοήθεια. Και την είχα.

IMG 4914

Κάπως έτσι έπαψε να με καταθλίβει η τριχόπτωση και να προσθέτει στρες στην ήδη στρεσαρισμένη (όπως πόλων μας) ζωή μου. Έπαψα να φοβάμαι τη βούρτσα και το μπάνιο. Έπαψα να μετρώ τρίχες και να σκέφτομαι πως έχω αραίωση. Τα μαλλιά μου δυνάμωσα, η αυτοπεποίθησή μου αυξήθηκε και περιποιούμαι λίγο περισσότερο τον εαυτό μου, του χαρίζω πολυτέλεια και καλοσύνη. Γι´αυτό λέω πως η Kérastase είναι σαν την αγκαλιά μιας φίλης. Μία αγκαλιά που σε διαβεβαιώνει πως όλα θα πάνε καλά και στο αποδεικνύει έμπρακτα, άμεσα!

1

Αν κάπως ταυτίστηκες με όλα αυτά που σου είπα και βλέπεις λίγο από τον εαυτό σου στο παραπάνω κείμενο, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς τον κομμωτή σου και να του ζητήσεις να σου μιλήσει για τη σειρά Genesis. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο (και προϊόν) για κάθε τύπο μαλλιών είτε έχεις χοντρά, κανονικά ή ακόμα λιπαρά στη ρίζα και ξηρά στις άκρες! Όλα θα πάνε καλά στο τέλος, θα δεις...