Self love θα πει να αγαπάς τον εαυτό σου όπως ακριβώς είναι

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Self love θα πει να αγαπάς τον εαυτό σου όπως ακριβώς είναι

Χωρίς φίλτρα και χωρίς μακιγιάζ...

 

 

Η φροντίδα και η αγάπη ή αλλιώς το self care και το self love έχουν γίνει... τάση. Μία τάση για την οποία πολλοί μιλούν αλλά οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι ακριβώς συμαίνει. Πολλοί συγχέουν τους δύο όρους και ακόμα περισσότεροι καταλαβαίνουν λάθος το νόημά τους. Τα self care και self love δεν σημαίνουν το ίδιο, αντιθέτως, το ένα είναι αποτέλεσμα του άλλου. Η φροντίδα για τον εαυτό μας είναι αποτέλεσμα της αγάπης που έχουμε για αυτόν και σήμερα θα μιλήσουμε για αυτή την αγάπη. Το να αγαπάς τον εαυτό σου άλλωστε είναι μία έννοια παρεξηγημένη.

Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να του δίνεις αξία και να τον αποδέχεσαι όπως ακριβώς είναι. Να μην τον κριτικάρεις και να μην τον μαλώνεις. Να μην συμβιβάζεσαι με λιγότερα από όσα σου αξίζουν αλλά να ξέρεις παράλληλα και ότι αξίζεις τα πάντα! Και όχι, το να αγαπάς τον εαυτό σου δεν σημαίνει πως είσαι νάρκισσος ή εγωιστής. Αυτό είναι το λάθος που κάνουν πολλοί. Δεν χρειάζεται να είσαι η καλύτερη, η πιο έξυπνη, η πιο αδύνατη ή η πιο όμορφη. Χρειάζεται απλά να αποδεχτείς τον εαυτό σου με όλα του τα ψεγάδια και να τον αγαπήσεις, έτσι, γυμνό, χωρίς φίλτρα, χωρίς μακιγιάζ και χωρίς απαιτήσεις. Είσαι πολύτιμη όπως ακριβώς είσαι.

jajajaj

Και πάλι όμως, πολλοί μπερδεύονται. Η πραγματική αγάπη για τον εαυτό μας, η σωστή και αληθινή αγάπη δεν έχει να κάνει με εφήμερες απολαύσεις. Δεν θα δείξεις στον εαυτό σου αγάπη τρώγοντας μία πίτσα χωρίς τύψεις ή αγοράζοντας ένα πανάκριβο ζευγάρι παπούτσια. Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει πολλά περισσότερα. Σημαίνει πως αφουγκράζεσαι τις ανάγκες σου και παρέχεις στον εαυτό σου αυτό που έχει ανάγκη για να βελτιωθεί, όχι απλά για να νιώσει καλύτερα. Είναι η ουσιαστική θρέψη του εαυτού σου.

Όλη αυτή η αγάπη μεταφράζεται σε καλύτερη διατροφή, σε καθημερινή φροντίδα της ψυχής και του μυαλού αλλά και σε περιποίηση της επιδερμίδας . Η επιδερμίδα άλλωστε είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Αντί να την φροντίσουμε πολλές φορές απλά την καλύπτουμε, αντί να μας κάνει να χαμογελάμε μας κάνει να νιώθουμε λίγες ή άσχημες. Τη συγκρίνουμε, την κακομεταχειριζόμαστε, την παίρνουμε σαν δεδομένη και καταλήγουμε να μην την αγαπάμε γιατί θα τη θέλαμε αλλιώς.

Όσα ψεγάδια και αν έχει όμως, η επιδερμίδα μας είναι μοναδικά υπέροχη. Είναι δική μας, δεν μοιάζει με καμία άλλη, είναι πολύτιμη και πανέμορφη όπως ακριβώς είναι. Αν δεν αγαπάς το δέρμα που σε τυλίγει άλλωστε, πως θα αγαπήσεις πραγματικά τον εαυτό σου και αν δεν το αγαπάς πως θα το φροντίσεις όπως πρέπει; Κάπου εδώ το self love συναντά το self care και μαζί μας οδηγούν στην αρμονική και ουσιαστική αγάπη.

queen

Το να αγαπάς τον εαυτό σου λοιπόν σημαίνει να φροντίζεις το δέρμα σου και να μην βάζεις τα ψεγάδια σου στο μικροσκόπιο. Δεν χρειάζεσαι foundation, οι ατέλειές σου λένε μία ιστορία. Δεν χρειάζεσαι ρουζ, τα μάγουλά σου ροδίζουν όταν νιώθεις χαρούμενη. Δεν χρειάζεσαι highlighter, έχεις το φωτεινό χαμόγελό σου. Χρειάζεσαι μόνο μία περιποιημένη επιδερμίδα και αγάπη, αγάπη, αγάπη για εσένα. Όλα αυτά επικοινωνεί μάλιστα και το αγαπημένο μας self care brand, η Nuxe. Μέσα από τη νέα της καμπάνια Go Nude και με όχημα το νέο primer Crème Prodigieuse Boost 5 in 1 Μutli Perfection Smoothing Primer μας καλεί να αγαπήσουμε το δέρμα μας γυμνό, όπως ακριβώς είναι!

IMG 4963

Είναι μία καμπάνια και ένα μήνυμα που λατρέψαμε εδώ στο queen.gr γιατί πιστεύουμε (και το λέμε συνέχεια) πως τα κορίτσια δεν χρειάζονται μακιγιάζ, χρειάζονται απλά όμορφη επιδερμίδα και η επιδερμίδα χρειάζεται φροντίδα για να είναι όμορφη. Αυτή τη φροντίδα την παρέχει ολόκληρη η σειρά Crème Prodigieuse Boost αλλά το hero προϊόν -πλέον- είναι το νέο primer Crème Prodigieuse Boost 5 in 1 Μutli Perfection Smoothing Primer. Τι ακριβώς είναι αυτό το προϊόν και τι κάνει;

IMG 4972

Πρόκειται για ένα βελούδινο primer με αντιοξειδωτικό σύμπλεγμα από γιασεμί (μυρίζει απίθανα), χωρίς χρώμα το οποίο διορθώνει με ένα πέρασμα τα 5 ορατά σημάδια που αφήνει ο σύγχρονος τρόπος ζωής στην επιδερμίδα μας. Τα διορθώνει, δεν τα καλύπτει. Καταπολεμά την κουρασμένη όψη και τη θαμπάδα, τις ατέλειες και τους ερεθισμούς αλλά και τη γυαλάδα. Είναι δηλαδή το απόλυτο προϊόν που φροντίζει το δέρμα έτσι ώστε να το αφήσεις απόλυτα γυμνό και ελεύθερο τώρα αλλά και στο μέλλον αφού με κάθε χρήση βελτιώνει την επιδερμίδα και είναι αυτό που ακριβώς χρειαζόμαστε. Ολόκληρη η σειρά όμως δημιουργεί μία τελετουργία... αγάπης που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις το δέρμα και τον εαυτό σου.

NUDE KEYVISUAL

Η Nuxe και εμείς λοιπόν σε καλούμε να κάνεις αυτό που έπρεπε να έχεις κάνει εδώ και καιρό: Να αγαπήσεις τον εαυτό σου και το δέρμα που σε τυλίγει. Να του χαρίσεις φροντίδα και αγάπη, να συνδυάσεις το self love με το self care και να μην ξανασυγκρίνεις τον εαυτό σου με κανέναν. Είσαι εσύ, είσαι μοναδική, είσαι πανέμορφη. Αυτή είναι η

γυμνή αλήθεια...