Ρετινόλη: Όσα πρέπει να ξέρεις αν θέλεις να τη δοκιμάσεις τώρα

Μαρία Ροδίτη
Ρετινόλη: Όσα πρέπει να ξέρεις αν θέλεις να τη δοκιμάσεις τώρα

Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά συστατικά που βρίσκονται μέσα σε skincare συσκευασίες.

Η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι η περιουσία μας. Έτσι λέει ένα beauty ρητό. Και εμείς θα συμφωνήσουμε απόλυτα. Γι’ αυτό, άλλωστε, από νεαρή ηλικία προσπαθούμε να ενημερωνόμαστε για όλα τα νέα skincare trends και συστατικά, ώστε να τα δοκιμάζουμε, να βλέπουμε τι μας ταιριάζει και τι όχι και να τα κάνουμε μέρος της ρουτίνας μας.

Ένα «μαγικό» συστατικό που τα τελευταία χρόνια ακούγεται έντονα- και όχι άδικα- στο χώρο της ομορφιάς είναι η ρετινόλη. Πρόκειται για ένα παράγωγο της βιταμίνης Α, το οποίο πραγματικά κάνει θαύματα στην επιδερμίδα. Αν, δηλαδή, αυτήν τη στιγμή πλησιάζεις τα 30 και θέλεις να προλάβεις τις πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες, η ρετινόλη είναι το συστατικό που πρέπει να έχει τουλάχιστον μια από τις κρέμες σου.

Στην ουσία, αυτό που κάνει η ρετινόλη είναι να «γεμίζει» τα κενά του προσώπου, να παράγει κολλαγόνο, να ανανεώνει τα κύτταρα και να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Ναι, για αυτό ακριβώς το χαρακτηρίσαμε παραπάνω «μαγικό» συστατικό. Κάνει όλα αυτά που έχει ανάγκη η επιδερμίδα σου από τη δεκαετία των 30 και έπειτα.

Πρέπει να προσέξεις κάτι, όμως! Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς τη ρετινόλη μόνο βραδινές ώρες για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, το βράδυ η επιδερμίδα μας μπορεί και απορροφά σε βάθος όλα τα συστατικά που της απλώνουμε, πολύ περισσότερο από άλλες ώρες, και δεύτερον, η ρετινόλη προκαλεί φωτοευαισθησία. Γι’ αυτό ακριβώς θα πρέπει να φοράς πάντα και αντηλιακό (αν επιλέξεις να τη φορέσεις πρωινές ώρες). Για να σε κατατοπίσουμε καλύτερα, όμως, ετοιμάσαμε δύο κάρτες στην παρακάτω gallery και μερικές ακόμη πληροφορίες, που θα σε κάνουν να κατανοήσεις πλήρως γιατί πρέπει ΑΜΕΣΑ να αγαπήσεις και χρησιμοποιήσεις τη ρετινόλη. Καλή μελέτη και… μην αργείς άλλο να τη δοκιμάσεις!

Διάβασε ακόμα: 3 πανεύκολοι τρόποι να καθαρίσεις τα εργαλεία μακιγιάζ σου (video)