Mega-Guide: 30 σαπούνια για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά. Ναι, τα μαλλιά.

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Mega-Guide: 30 σαπούνια για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά. Ναι, τα μαλλιά.

Το σαπούνι κάνει δυναμικό comeback

Το σαπούνι ή μάλλον, η μπάρα σαπουνιού, είναι ρομαντική. Είναι ένα προϊόν vintage που συχνά ωστόσο μας απογοητεύει. Πολλές μπάρες σαπουνιών αφυδατώνουν το δέρμα και δεν θα μπορούσες ποτέ να διανοηθείς ότι θα βάλεις μία τέτοια μπάρα στα μαλλιά ή το πρόσωπό σου. Θα ήταν καταστροφικό.

Με την «πράσινη» ομορφιά ωστόσο να κυριαρχεί τον τελευταίο χρόνο, ολοένα και περισσότερες εταιρίες στρέφονται στις μπάρες σαπουνιών προκειμένου να εξοικονομήσουν τη χρήση πλαστικού και άλλων υλικών από τις συσκευασίες. Αυτό όπως αντιλαμβάνεσαι σημαίνει πως τα σαπούνια δεν είναι πλέον όπως τα θυμάσαι.

Υπάρχουν σούπερ ενυδατικές μπάρες σαπουνιών που μπορούν να καταπραΰνουν ακόμα και τις πιο ξηρές επιδερμίδες, εκείνες τις επιδερμίδες που απέφευγαν τη μπάρα σαπουνιού όπως οι γάτες το νερό. Αντίστοιχα, έχουν δημιουργηθεί μπάρες σαπουνιού και για τα μαλλιά. Ναι, τα σαμπουάν πήραν στερεή μορφή και πλέον μπορείς να τα ρίξεις στη βαλίτσα σου (όποτε ξαναφτιάξεις βαλίτσα) χωρίς να σκέφτεσαι τα υγρά στο αεροδρόμιο.

sapounia

Έχουμε λοιπόν μπάρες σαπουνιού για το πρόσωπο, τα μαλλιά και φυσικά το σώμα που μας κάνουν να νιώθουμε ρομαντικές όσο τα χρησιμοποιούμε αλλά δεν θυμίζουν σε τίποτα άλλο τα παλιά σαπούνια που ξέραμε. Μισό λεπτό, δεν τελειώσαμε… Όπως με κάθε τάση, έτσι και η τάση των σαπουνιών χρειάζεται καλή έρευνα.

Το ότι μία εταιρία σου δίνει την επιλογή μίας μπάρας για το πρόσωπο, τα μαλλιά ή το σώμα, δεν σημαίνει πως αυτή η μπάρα είναι καλή και κάνει αυτό που υπόσχεται. Εδώ ερχόμαστε εμείς για να βοηθήσουμε. Έχουμε βλέπεις δοκιμάσει τις περισσότερες μπάρες της αγοράς και ξέρουμε ποιες να σου προτείνουμε. Διαλέξαμε λοιπόν 30 (10 για το πρόσωπο, 10 για τα μαλλιά και 10 για το σώμα) για κάθε ανάγκη και κάθε budget.

Ρίξε μία ματιά στην παρακάτω gallery και ξεκίνα μία διαφορετική συνήθεια -τώρα που είσαι σε καραντίνα- που θα βοηθήσει την επιδερμίδα και τα μαλλιά σου αλλά ταυτόχρονα και το περιβάλλον.

Διάβασε ακόμα: Mega-Guide: 30 must have που πρέπει να αγοράσεις στις εκπτώσεις