6+1 βιβλία ομορφιάς για να δωρίσεις στον εαυτό σου την Πρωτοχρονιά

Μαρία Ροδίτη
6+1 βιβλία ομορφιάς για να δωρίσεις στον εαυτό σου την Πρωτοχρονιά

Αν είσαι beauty addict, βρήκαμε αυτό που λείπει από τη βιβλιοθήκη σου!

Μπορεί να βιώνουμε τα πιο περίεργα Χριστούγεννα όλων των εποχών. Μπορεί να μην είχαμε κατά νου ότι θα ζήσουμε όλα όσα ζούμε, όμως αυτό δε σημαίνει πως θα το βάλουμε κάτω. Πως θα αλλάξουμε εντελώς τις συνήθειές μας. Τι θέλω να πω με αυτό;

Πως δεν γίνονται γιορτές των Χριστουγέννων χωρίς δώρα και κυρίως χωρίς δώρα στον εαυτό μας. Αποφάσισα, λοιπόν, να σου προτείνω το πιο υπέροχο, χρήσιμο και «πολύτιμο» δώρο που μπορείς να κάνεις σε εσένα αυτήν την Πρωτοχρονιά: ένα βιβλίο ομορφιάς.

Αν είσαι beauty addict, αν ψάχνεις το παραμικρό γύρω από το skincare, τα προϊόντα και τις τεχνικές μακιγιάζ και όλα τα μυστικά για την τέλεια εικόνα του προσώπου σου, τότε είσαι στο σωστό άρθρο. Βρήκα, λοιπόν, για εσένα τα επτά πιο ενδιαφέροντα και elegant βιβλία, που θα σε μυήσουν βαθιά στον κόσμο της ομορφιάς. Διαβάζοντάς τα θα μάθεις μοναδικά tips & tricks μακιγιάζ, πολύτιμες συμβουλές για την περιποίηση της επιδερμίδας σου και τρόπους να αποκτήσεις άψογο δέρμα και glamorous make up look χωρίς… ιδιαίτερη προσπάθεια.

Ανακάλυψε, λοιπόν, αυτά τα υπέροχα βιβλία ομορφιάς και γνώρισε «από κοντά» αυτόν τον μαγικό και λαμπερό κόσμο!

#1 Pretty Powerful, Bobbi Brown

bobbi brown

Το απόλυτο make up manual, που ξεκινά με σκοπό να σου διδάξει να έχεις αυτοπεποίθηση ως γυναίκα κυρίως και δευτερευόντως με την εικόνα σου. Σε αυτό το βιβλίο, θα βρεις συνεντεύξεις της Bobbi με αληθινές γυναίκες, celebrities και αθλήτριες, που εξηγούν τι σημαίνει για αυτές η ομορφιά. Θα μάθεις, όμως, και μυστικά για νεανικό δέρμα, τέλεια χείλη και υπέροχα φρύδια σε κάθε ηλικία. Το Pretty Powerful είναι ένας must-have οδηγός για εσωτερική και εξωτερική ομορφιά με… διάρκεια.

#2 Make up: Your Life Guide to Beauty, Style, and Success- Online and Off, Michelle Phan

make up

Η βίβλος του μακιγιάζ! Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο θα μάθεις από το πώς να δημιουργείς το τέλειο smoky eye σε χρόνο dt, πώς να κάνεις σωστό contouring, μέχρι το πώς θα μεταμορφώνεσαι σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς σου. Είναι το τέλειο «μέσο» που θα σου διδάξει πώς να βγάζεις προς τα έξω την πιο όμορφη πλευρά του εαυτού σου.

#3 The Anti-Ageing Beauty Bible, Josephine Fairley & Sarah Stacey

antiaging

Οι beauty experts, Fairley & Stacey, έχουν συγκεντρώσει σε αυτό το βιβλίο όλα όσα θέλει να γνωρίζει μια γυναίκα για την αντιγήρανση και τη διατήρηση μιας φρέσκιας και νεανικής επιδερμίδας. Από τη φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου, το σωστό μακιγιάζ, μέχρι την περιποίηση των χεριών, των ποδιών και των νυχιών, οι δυο γυναίκες έχουν μοιραστεί όλα τα μυστικά τους για να νιώθεις και να είσαι εσύ για πάντα απλά… fabulous.

#4 Face Paint: The Story of Makeup, Lisa Eldridge

face paint

Αν δεν το γνωρίζεις, η Lisa Eldridge είναι μία από τις πιο διάσημες make up artists πολλών celebrities και μοντέλων. Μέσα σε αυτό το βιβλίο κάνει μια υπέροχη ιστορική αναδρομή σε όλα τα beauty trends που έχουμε δει μέχρι σήμερα, από την κλασική και τη βικτοριανή εποχή, μέχρι τη χρυσή περίοδο του Hollywood, ενώ εξηγεί και την επιρροή που έχει το μακιγιάζ στις μέρες μας.

#5 The Korean Skincare Bible: The Ultimate Guide to K-beauty, Lilin Yang, Leah Ganse, Sarah Jimenez

k beauty

Σίγουρα θα έχεις διαβάσει για την κορεάτικη ρουτίνα ομορφιάς και θα έχεις δει πόσο υπέροχο και πορσελάνινο δέρμα έχουν οι Κορεάτισσες. Σε αυτό εδώ το βιβλίο, λοιπόν, θα μάθεις όλα τα μυστικά ομορφιάς τους. Από την ιστορία της κορεάτικης ομορφιάς, την πρωινή και βραδινή ρουτίνα τους, μέχρι tips, προϊόντα και φυσικά συστατικά, που θα σου χαρίσουν το απόλυτο glowing skin.

#6 Eat Beautiful, Wendy Rowe

eat beautiful

Η Wendy Rowe είναι make up artist πολλών Hollywood stars και πάντα ο στόχος της είναι το αψεγάδιαστο δέρμα. Σε αυτό το βιβλίο, λοιπόν, αναφέρεται σε βιταμίνες, φρούτα, λαχανικά και θρεπτικά συστατικά, που θα χαρίσουν στο δέρμα σου τη λάμψη που αναζητάς. Μοιράζεται, όμως, και τις δικές της, τέλειες DIY συνταγές για scrubs και μάσκες προσώπου.

#7 Beauty Hacks: Make-Up Cheats, Skincare Tricks and Styling Tips, Aggie Robertson

beauty hacks

Μήπως ξυπνάς το πρωί και σκέφτεσαι «πώς θα κάνω στα γρήγορα ένα όμορφο μακιγιάζ»; Ή μήπως έχεις απηυδήσει γιατί δεν μπορείς να βάψεις τέλεια μόνη σου τα νύχια σου; Η Aggie Robertson, μέσα από αυτό το βιβλίο, σού αποκαλύπτει τα πιο εύκολα beauty hacks για τέλεια μαλλιά, δέρμα, νύχια και μακιγιάζ, ώστε να μη σπαταλάς άδικα τον χρόνο σου σε πειραματισμούς. Άσε που μοιράζεται μαζί σου και μοναδικές DIY μάσκες προσώπου!

Cover photo: @aaannelinde

Διάβασε ακόμα: Τα tips του hair expert, Χρήστου Μπαϊραμπά, για τέλεια σγουρά μαλλιά στις γιορτές των Χριστουγέννων