Η make up artist, Χαρά Παπανικολάου, μας αποκαλύπτει τα απόλυτα μυστικά του eyeliner

Μαρία Ροδίτη
Η make up artist, Χαρά Παπανικολάου, μας αποκαλύπτει τα απόλυτα μυστικά του eyeliner

Πώς θα κάνουμε την τέλεια γραμμή και τι πρέπει να προσέξουμε;

Το μακιγιάζ ματιών είναι πλέον η αγάπη που έγινε λατρεία. Βλέπεις, ο Covid-19 και η μάσκα προστασίας δεν μας αφήνουν κι άλλη επιλογή. Το κραγιόν καλύπτεται και άρα πρέπει να γίνουμε δημιουργικές στο μακιγιάζ των ματιών μας. Και αυτό κάναμε μέχρι σήμερα.

Δοκιμάσαμε σκιές σε όλα τα πιθανά χρώματα, mascara και μολύβια ματιών με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και καταλήξαμε πως το eyeliner είναι η μοναδική και all-time classic επιλογή. Ό,τι κι αν κάνουμε, όπου κι αν έχουμε να πάμε, το eyeliner μπορεί πραγματικά να αλλάξει το βλέμμα μας.

Ταιριάζει σε όλες μα σε όλες τις γυναίκες και αυτό μας επιβεβαίωσε η ταλαντούχα make up artist, Χαρά Παπανικολάου (Instagram: @hara_papanicolaou). Ναι, καλά κατάλαβες! Επικοινωνήσαμε με τη Χαρά, γιατί θέλαμε να μάθουμε όλα τα μυστικά του eyeliner και -φυσικά- να τα μοιραστούμε μαζί σου. Τα μάθαμε όλα, λοιπόν, και... σε αφήνουμε να τα ανακαλύψεις κι εσύ!

eyeliner mystika tips

«Θεωρώ πως το eyeliner ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, αρκεί η κάθε μία να βρει το είδος της γραμμής που την κολακεύει περισσότερο. Σε άλλες πάει η πολύ λεπτή γραμμή eyeliner, σε άλλες η πιο παχιά. Σε άλλες πάει το cat-eye, σε άλλες όχι», λέει η Χαρά Παπανικολάου. Και συνεχίζει εξηγώντας μας, γιατί μια κοπέλα με καθοδικά μάτια δεν πρέπει με τίποτα να πιστέψει πως της ταιριάζει το cat eye look.

«Ναι, με το cat eye γενικά κάνουμε eye lift. Αυτό ισχύει. Αλλά, αν κάποια κοπέλα έχει καθοδικά μάτια, προτείνω να μην κάνει cat-eye με eyeliner. Δεν σημαίνει πως επειδή τραβάμε προς τα πάνω τη γραμμή, θα σηκωθεί και το μάτι. Όχι! Φαίνεται πολύ ψεύτικο. Αν το eyeliner συνδυαστεί με σκιά στην περίπτωση των καθοδικών ματιών, τότε ναι, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ elegant», μας εξηγεί.

cat eye look

Ποιες είναι, όμως, οι άλλες επιλογές -πέραν του cat eye- στο eyeliner; «Το πολύ λεπτό και αχνό eyeliner, που το κάνεις στη ρίζα και δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου είναι πολύ chic. Βάζεις λίγη μάσκαρα και ένα lip balm, αν θες, και είσαι απλά κούκλα. Και το σβησμένο eyeliner μού αρέσει πολύ. Δίνει στυλ. Γενικά, υπάρχουν άπειρα eyeliner looks. Αρκεί η κάθε μία να βρει αυτό που της ταιριάζει», επισημαίνει η Χαρά.

Και συνεχίζει, αφήνοντάς μας με το στόμα ανοιχτό και λέγοντας πως δεν υπάρχει μόνο ένα είδος eyeliner. «Eyeliners υπάρχουν σε μορφή στυλό, σε υγρή μορφή και σε kohl. Το υγρό eyeliner είναι και το πιο δύσκολο, κατά τη γνώμη μου, γιατί αργεί να στεγνώσει. Στις αρχάριες του eyeliner, λοιπόν, δεν το προτείνω. Κι αυτό, γιατί μόλις το βάλεις και κλείσεις το μάτι σου, υπάρχει ο κίνδυνος να πασαλειφτείς αμέσως. Είναι λίγο δύσκολο».

«Υπάρχει, επίσης, και το cake eyeliner. Για μένα αυτό είναι και το πιο εύκολο. Το πιο διαχειρίσιμο. Στεγνώνει αμέσως και είναι αδιάβροχο. Και, πραγματικά, δε φεύγει όλη την ημέρα από το μάτι. Βέβαια, και το eyeliner σε μορφή στυλό, αυτό που είναι σαν μαρκαδόρος, είναι αρκετά εύκολο, λέει η Χαρά Παπανικολάου.

axno eyeliner

Και πώς κάνουμε τελικά μια σωστή και όμορφη γραμμή eyeliner; «Για να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία προτείνω πρώτα να κάνει η κάθε κοπέλα γραμμή με μολύβι ματιών. Σε πρώτη φάση είναι πιο εύκολο. Μπορεί να πάρει ένα μαλακό, αδιάβροχο μολύβι, να κάνει σύριζα στο άνω βλέφαρο γραμμή και να την τραβήξει αρκετά προς τα έξω και προς τα πάνω για cat-eye αποτέλεσμα. Έπειτα, για να γίνει πιο έντονη η γραμμή μπορεί να την «πατήσει» με cake eyeliner ή eyeliner μαρκαδόρο, που είναι πιο χοντρό και είναι λίγο πιο εύκολο», ολοκληρώνει η Χαρά.

Διάβασε ακόμα: 6 βήματα για να περιποιείσαι σωστά τα φρύδια σου στο σπίτι