Your insta-questions: Πρέπει να κάνω απολέπιση παντού; Και στις μασχάλες και στην ευαίσθητη περιοχή;

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Your insta-questions: Πρέπει να κάνω απολέπιση παντού; Και στις μασχάλες και στην ευαίσθητη περιοχή;

Μία πολύ καλή ερώτηση που δεν έχουμε απαντήσει ξανά!

Η απολέπιση είναι κάτι που –επιτέλους- έχουμε σχεδόν όλες βάλει στη ζωή μας και δεν μιλώ μόνο για την απολέπιση του προσώπου. Νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται όπου υπάρχει δέρμα γι’ αυτό θα βρεις scrubs για κάθε σημείο του σώματός σου από το πρόσωπο και το σώμα, ως τα μαλλιά και τις πατούσες. Αναρωτιέσαι λοιπόν αν θα πρέπει να κάνεις πραγματικά ΠΑΝΤΟΥ απολέπιση και αν αυτό το ΠΑΝΤΟΥ (με κεφαλαία) περιλαμβάνει τις μασχάλες σου ή και την ευαίσθητη περιοχή που έχουμε εμείς οι γυναίκες. Θα σου τα εξηγήσω όλα.

Αφενός, όπως είπα νωρίτερα, όπου υπάρχει δέρμα υπάρχει και το ενδεχόμενο να συσσωρευτούν νεκρά κύτταρα. Αυτά τα νεκρά κύτταρα καλό είναι να τα αποβάλλουμε και ναι, είναι σημαντικό να τα αποβάλλουμε και από τις μασχάλες. Οι μασχάλες μας είναι ένα πολύ παραμελημένο σημείο του σώματος που έχει όμως ιδιαίτερη ευαισθησία και συνθήκες. Αφενός είναι ένα σημείο όπου το δέρμα έρχεται σε επαφή με το δέρμα και δεν «αναπνέει» καλά έτσι κι αλλιώς. Δεύτερον, η επιδερμίδα είναι πολύ λεπτή και ευαίσθητη και υπάρχουν τριχοθυλάκια εκεί πράγμα που δυσκολεύει τα πράγματα.

masxali

Όσο περισσότερα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται στις μασχάλες, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να δημιουργηθούν μικροκύστες ή σπυράκια, να δημιουργηθεί κνησμός και να αυξηθεί η δυσοσμία (ω, ναι!). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις εντατική απολέπιση και να τραυματίσεις την ευαίσθητη επιδερμίδα. Πρέπει απλά να κάνεις πολύ καθαρισμό με ένα λίγο πιο σκληρό σφουγγάρι έτσι ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα. Αν ξυρίζεις τις μασχάλες σου, τότε το ξυραφάκι σου κάνει αυτή τη δουλειά όμως πρέπει να προσέχεις καθώς η έντονη τριβή μπορεί να δημιουργήσει δυσχρωμίες. Αν με ρωτάς, προτείνω να ανταλλάξεις το μαλακό σου σφουγγάρι με μία ήπια λούφα και με αυτή να κάνεις την απολέπισή σου παντού. Και στην ευαίσθητη περιοχή όμως; Εκεί τα πράγματα αλλάζουν.

evaisthiti perioxi

Και αυτή η περιοχή χρειάζεται απολέπιση για τους ίδιους λόγους αλλά είναι πολύ πιο ευαίσθητη (duh!) και έχει δικό της οικοσύστημα. Ναι, όντως. Γι’ αυτό η απολέπιση δεν πρέπει να γίνεται με κάποιο σφουγγάρι ή με κάποιο πολύ σκληρό απολεπιστικό αλλά με ένα ήπιο scrub προσώπου και πολύ, ΠΟΛΥ απαλά. Ναι λοιπόν, πρέπει να κάνεις και εκεί απολέπιση μόνο που πρέπει να την κάνεις πάρα πολύ απαλά και όχι με προϊόντα για το σώμα. Όταν λέμε λοιπόν ότι η απολέπιση είναι απαραίτητη παντού το εννοούμε. Η μόνη διαφορά είναι οι ανάγκες του κάθε σημείου και τις ξεκαθαρίσαμε. Scrub away λοιπόν girl!

Διάβασε ακόμα: Juiced Up: Το νέο skincare trend που θα μας απασχολήσει έντονα το 2021