At home hair color 101: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τέλειο χρώμα μαλλιών στο σπίτι

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
At home hair color 101: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τέλειο χρώμα μαλλιών στο σπίτι

Σου προτείνουμε την καλύτερη βαφή της αγοράς και μία ειδικός σου αποκαλύπτει όλα τα hot tips για άψογο αποτέλεσμα.

Μετρώντας αισίως ένα χρόνο από την ημέρα που η πανδημία μπήκε στη ζωή μας, πρέπει να ομολογήσουμε ότι έχουν αλλάξει πολλά. Μάθαμε να ζούμε διαφορετικά και κοντεύουμε να ξεχάσουμε πώς είναι να πηγαίνεις στο κομμωτήριο και να απολαμβάνεις την περιποίηση των ειδικών. Πριν ένα χρόνο, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε με τα μαλλιά μας ήταν το πώς θα κοιμηθούμε για να μην χαλάσουν οι μπούκλες μας. Πλέον δεν κοιμόμαστε και τόσο γιατί έχουμε εφιάλτες με τη ρίζα και τα λευκά μας με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωπες σε κάθε zoom call.

zoom

Όπως είναι λογικό, η πανδημία δεν έκανε τον κόσμο να σταματά να γυρίζει και έτσι, δεν σταμάτησε ούτε τα μαλλιά μας από το να μακραίνουν εμφανίζοντας το πραγματικό μας χρώμα και τα λευκά που τόσο αντιπαθούμε. Τα κορίτσια που ήδη έβαφαν τα μαλλιά τους at home δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα. Η ζωή συνεχίστηκε κανονικά και ήταν εκείνα που ζηλεύαμε κάθε φορά που εμφανίζονταν στις οθόνες μας με φρέσκο, λαμπερό χρώμα. Οι υπόλοιπες από την άλλη, προσπαθήσαμε να κάνουμε υπομονή αλλά είπαμε enough is enough στη δεύτερη καραντίνα και ακόμα περισσότερες, έφτασαν στα όριά τους τώρα.



Με τη βαφή στο σπίτι λοιπόν να μοιάζει μονόδρομος πολλές έκαναν λάθη τόσο στην εφαρμογή όσο και στην επιλογή της βαφής γι᾽αυτό αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε με την βοήθεια της αγαπημένης μας ΚΟΡΡΕΣ έναν υπερ-πλήρη οδηγό για να έχουμε όλες άψογο αποτέλεσμα και τέλειο χρώμα κάθε φορά. Και ναι, απευθυνόμαστε και στις «βετεράνους» της βαφής που δεν ήξεραν για την βαφή Argan Oil Advanced Colorant της ΚΟΡΡΕΣ. Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή: Η σωστή επιλογή βαφής.

korres 6

Σύμφωνα με την Αφροδίτη Βάσσου, hair colorist και συνεργάτη της εταιρίας ΚΟΡΡΕΣ, υπάρχουν δύο ειδών βαφές: Οι ημιμόνιμες και οι μόνιμες. Η ημιμόνιμη βαφή είναι εκείνη που μένει στο εξωτερικό περίβλημα της τρίχας, με αποτέλεσμα στη διάρκεια του μήνα να φεύγει με τα λουσίματα. Η μόνιμη βαφή είναι εκείνη που αλλάζοντας το pH του περιβάλλοντος της τρίχας, ανοίγει τα λέπια και τα χρωστικά εισχωρούν στο εσωτερικό της, έτσι έχουμε μόνιμο αποτέλεσμα. Η επανάληψη της είναι απαραίτητη μετά από 30-40 ημέρες, οπότε θα έχουν εμφανιστεί και οι ρίζες. Η Argan Oil Advanced Colorant της ΚΟΡΡΕΣ μία μόνιμη βαφή μαλλιών με τεχνολογία pigment-lock που κλειδώνει το χρώμα χωρίς τη χρήση αμμωνίας. Προσφέρει 100% κάλυψη λευκών και γκρίζων μαλλιών, μεγάλη διάρκεια και λαμπερό χρώμα, ενώ ταυτόχρονα περιποιείται και προστατεύει την τρίχα από φθορά. Και εδώ ξέρουμε ότι αναρωτιέσαι γιατί πρέπει να επιλέξεις μία βαφή χωρίς αμμωνία…

korrew12

Ο βαφές χωρίς αμμωνία είναι πολύ λιγότερο επιθετικές ως προς την τρίχα αλλά και την επιδερμίδα του κεφαλιού. Η Argan Oil Advanced Colorant της ΚΟΡΡΕΣ μάλιστα, φροντίζει τα μαλλιά με κάθε εφαρμογή, βελτιώνοντας την ποιότητά τους, και εγγυάται τέλεια κάλυψη των λευκών αλλά και λαμπερό χρώμα κάθε φορά. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν για να μην την επιλέξεις. Αφού λοιπόν καταλήξαμε στο καλύτερο brand βαφής ώρα για τα τεχνικά θέματα που πρέπει να σε απασχολήσουν και είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά στο αποτέλεσμα. Πρώτον: Πώς θα «αποκωδικοποιήσεις» τα νούμερα των βαφών για να βρεις αυτό που χρειάζεσαι. Η Αφροδίτη τα εξηγεί πολύ απλά: «Η βαφή περιγράφεται από τον τόνο και απ’ την απόχρωση. Ο τόνος είναι το ψηφίο πριν από την τελεία και μας δείχνει το πόσο σκούρο ή το πόσο ανοιχτό είναι το χρώμα της βαφής. Ξεκινάει από το ένα και όσο ανεβαίνει, ανοίγει. Η απόχρωση είναι το ψηφίο μετά την τελεία και μας δείχνει το τι χρώμα απόχρωσης έχει η βαφή μας. Το 0 σημαίνει ότι το χρώμα είναι φυσικό. Το 1 σημαίνει ότι το χρώμα είναι ψυχρό aka σαντρέ. Το 3 είναι ένα χρυσό μελί. Το 7 είναι η απόχρωση της σοκολάτας ενώ υπάρχει και διπλό ψηφίο το 77 που είναι ένα πολύ έντονο σοκολατί. Υπάρχει το 4 που είναι το χάλκινο κόκκινο αλλά και το 6 που είναι το κόκκινο. Τέλος, έχουμε το 77.44, διπλό ψηφίο και στον τόνο και στην απόχρωση, που σημαίνει ότι η απόχρωση του χάλκινου είναι διπλά έντονη».

1250x625 argan pr 0014 168 KORRES ARGAN OIL

Αν λοιπόν θέλεις ένα σαντρέ χρώμα θα επιλέξεις μία βαφή στην οποία το,1 θα συνοδεύει τον αριθμό της. Τι γίνεται όμως αν έχεις τηλεφωνήσει στον κομμωτή σου, ξέρεις τον κωδικό σου αλλά δεν τον βρίσκεις; Δύσκολο να σου συμβεί με την Argan Oil Advanced Colorant της ΚΟΡΡΕΣ αλλά είμαστε όλες διαφορετικές οπότε, σύμφωνα με την Αφροδίτη, πρέπει να κάνεις τα εξής: Είτε να τον αντιστοιχήσεις με το χρωματολόγιο της Argan Oil Advanced Colorant αναμένοντας πολύ ελαφρές αποκλίσεις στην απόχρωση ή να κάνεις αντιστοίχιση του τμήματος των μαλλιών σου με το τουφάκι στο χρωματολόγιο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Κοίτα το χρώμα των μαλλιών σου δύο πόντους κάτω από τη φυσική σου ρίζα και όχι από άκρες, γιατί με την πορεία του χρόνου ξεθωριάζουν. Με αυτό τον τρόπο, θα βρεις το χρώμα σου και θα καλύψεις άμεσα και αποτελεσματικά τα λευκά και τη ρίζα που έχει εμφανιστεί φροντίζοντας παράλληλα την τρίχα αλλά και το τριχωτό. Τι γίνεται όμως αν θέλεις να κάνεις μία αλλαγή;

korres 1

Καταλαβαίνουμε ότι τo lockdown σε έχει κουράσει και έχεις ανάγκη από μία αλλαγή. Κανονικά πρέπει να περιμένεις να συζητήσεις με τον κομμωτή σου πριν πάρεις μεγάλες αποφάσεις. Αν ωστόσο δεν θέλεις να περιμένεις και θέλεις την αλλαγή ΤΩΡΑ, τότε η Argan Oil Advanced Colorant της ΚΟΡΡΕΣ είναι η καλύτερη επιλογή σου. Σύμφωνα με την Αφροδίτη Βάσσου, αν θέλεις να σκουρύνεις τα μαλλιά σου (είτε έιναι βαμμένα, είτε φυσικά) τότε μπορείς άνετα να το κάνεις επιλέγοντας μία Argan Oil Advanced Colorant βαφή πιο σκούρα από το χρώμα σου. Αν ωστόσο θέλεις να ανοίξεις τα μαλλιά σου τότε υπάρχουν περιορισμοί και διαφέρουν ανάμεσα στα βαμμένα και τα άβαφα μαλλιά.

korres 9

Αν έχεις ήδη βαμμένα μαλλιά, μπορείς να ανοίξεις το χρώμα σου μόλις έναν τόνο μόνη σου στο σπίτι με απλή βαφή. Όχι, τα βαμμένα μαλλιά δεν μπορούν να ανοίξουν περισσότερο χωρίς ντεκαπάζ. Ναι, θεωρητικά θα μπορούσες να κάνεις μόνη σου ντεκαπάζ αλλά δεν σου το συνιστούμε ούτε εμείς ούτε η Αφροδίτη. Η καλύτερη λύση είναι να διαλέξεις ένα χρώμα που είναι έναν τόνο πιο ανοιχτός από αυτό που έχεις, να το εφαρμόσεις στη ρίζα πρώτα και στα τελευταία 5 λεπτά του χρόνου παραμονής να περάσεις την υπόλοιπη βαφή στα μήκη και τις άκρες για λάμψη. Με την Argan Oil Advanced Colorant της ΚΟΡΡΕΣ μπορείς να έχεις ένα πλούσιο και λαχταριστό χρώμα στο σπίτι με μηδενικό ρίσκο. Τώρα, αν τα μαλλιά σου είναι άβαφα και πάλι έχεις περιορισμούς αλλά σχετικά περισσότερες επιλογές γιατί μπορείς να ανοίξεις το χρώμα σου όσο σου επιτρέπει ο τόνος και το developer της βαφής που θα επιλέξεις. Μην ανησυχείς, η Aφροδίτη μας τα εξήγησε όλα…

korres 3

«Οι Argan Oil Advanced Colorant της ΚΟΡΡΕΣαπό το 1 έως και το 7 περιέχουν 20 βαθμών developer, ενώ από το 8 έως και το 10 περιέχουν 30 βαθμών developer. Πάμε να δούμε ένα παράδειγμα: Εάν το φυσικό χρώμα των μαλλιών μας είναι στο ύψος τόνου του 5, η επιλογή μας είναι το 6 το οποίο περιέχει είκοσι βαθμών developer, τότε έχουμε ανοίξει έναν τόνο, όσο μας επιτρέπει ο τόνος και η απόχρωση. Εάν η επιλογή μας είναι στον τόνο του εφτά, που κι εκείνο περιέχει είκοσι βαθμών developer, τότε έχουμε ανοίξει δύο τόνους. Στο ύψος του τόνου του οχτώ, το οποίο περιέχει τριάντα βαθμών developer, μπορούμε να ανοίξουμε μέχρι και τρεις τόνους. Γιατί; Γιατί μας το επιτρέπει και ο τόνος και η απόχρωση» easy peasy! Ας μιλήσουμε όμως για τα λευκά που απασχολούν πάρα πολλές από εμάς ανεξαρτήτου –τελικά- ηλικίας. Η Argan Oil Advanced Colorant της ΚΟΡΡΕΣ καλύπτει τέλεια τα λευκά όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις, τα λεγόμενα επίμονα λευκά που προβληματίζουν ακόμη και τους επαγγελματίες στα κομμωτήρια. Υπάρχει λύση όμως για να τα καλύψεις το σπίτι.



Η Αφροδίτη συμβουλεύει να «ενισχύσεις» τη βαφή σου με μία ακόμη βαφή και πιο συγκεκριμένα, την απόχρωση της επιλογής σου με μία φυσική απόχρωση όπως για παράδειγμα το 7.3 με το 7.0. Όσο για την εφαρμογή, όλες οι Argan Oil Advanced Colorant της ΚΟΡΡΕΣ περιέχουν αναλυτικές οδηγίες και τους χρόνους που πρέπει να ξέρεις και το μόνο που θέλει η Αφροδίτη να θυμάσαι είναι ότι «Αν κάνεις μία κόκκινη ή χάλκινη βαφή, πρέπει να περάσει το χρώμα στα μήκη και τις άκρες 10 λεπτά μετά την εφαρμογή στη ρίζα».

korres 7

Τέλος, δεν θέλουμε να ξεχάσεις (εμείς και η Αφροδίτη) να κάνεις οπωσδήποτε το τεστ αλλεργίας, να περάσεις λίγη βαζελίνη ή conditioner στο δέρμα γύρω από τη ρίζα σου για να μην λερωθείς, να εφαρμόσεις τη βαφή σε άλουστα μαλλιά (το φυσικό σμήγμα προστατεύει το τριχωτό) και να επιλέξεις προϊόντα τα οποία ειδικά σχεδιασμένα για βαμμένα μαλλιά, όπως σαμπουάν, conditioner, και μάσκες. Διατηρούν το χρώμα, θρέφουν και ενυδατώνουν τα μαλλιά και βελτιώνουν την ανταπόκριση της τρίχας στην επόμενη βαφή… η ΚΟΡΡΕΣ έχει επίσης τέλειες επιλογές. Τώρα μπορούμε να πούμε ότι είσαι πανέτοιμη για μία βαφή στο σπίτι συνεπώς σπεύσε στο φαρμακείο για να βρεις τη δική σου Argan Oil Advanced Colorant της ΚΟΡΡΕΣ και αν έχεις πολύ μακριά μαλλιά, πάρε δύο κουτιά για να φτάσει το υλικό για όλο το κεφάλι σου (το ένα κουτί φτάνει για μαλλιά μεσαίου μήκους και πυκνότητας). Καλή επιτυχία!