Your insta-questions: Help! To αλατόνερο ξεραίνει τα μαλλιά μου αλλά θέλω beach waves. Τι να κάνω;

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Your insta-questions: Help! To αλατόνερο ξεραίνει τα μαλλιά μου αλλά θέλω beach waves. Τι να κάνω;

Είναι μία πολύ καλή ερώτηση με σχετικά εύκολη απάντηση

Το αλατόνερο, μαζί με το μπρόνζερ και το tinted αντηλιακό είναι τα απόλυτα καλοκαιρινά beauty προϊόντα. Αυτά είναι που κάνουν το πρόσωπο και τα μαλλιά μας summery και sexy αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προκαλούν και προβλήματα. Πολλά queen girls παραπονιούνται για την ξηρότητα στα μαλλιά τους μετά από παρατεταμένη χρήση αλατόνερου και έχουν δίκιο. Ενώ το αλατόνερο μας χαρίζει τέλεια beach waves, το αλάτι αφαιρεί από τις τούφες μας υγρασία και τις κάνει πιο ξηρές, εύθραυστες, να σπάνε και να φριζάρουν πολύ. Τι γίνεται λοιπόν; Θα πρέπει να δίνεις μάχη με το ψαλίδι και τη θερμότητα καθημερινά; Αυτό δεν θα προκαλέσει άλλα προβλήματα; Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα από αυτά γιατί υπάρχουν εναλλακτικά προϊόντα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

bumble and bumble surf spray

Αρχικά, πριν επιλέξεις αλατόνερο δες τη σύνθεσή του. Το all time classic αλατόνερο που ξεκίνησε την salt spray μανία είναι το Surf Spray της Bumble and Bumble. Είναι ωστόσο ένα σκληρό προϊόν που ταιριάζει καλύτερα σε κανονικά ή και λιπαρά μαλλιά ενώ σίγουρα δεν κάνει για ξηρά. Δεν είναι το μόνο όμως. Καθώς πολλά κορίτσια παραπονιούνται για ξηρότητα τόσο η Bumble and Bumble όσο και άλλες αγαπημένες μας εταιρίες δημιούργησαν σπρέι πολύ πιο φιλικά προς την τρίχα, με έλαια και θρεπτικά συστατικά που δεν αφυδατώνουν τα μαλλιά. Τα καλύτερα θα τα βρεις στην gallery στο τέλος του άρθρου. Βέβαια, μπορείς και να μην χρησιμοποιήσεις αλατόνερο αλλά… ζαχαρόνερο!

eimi sugar lift spray

Ναι, ναι, ζαχαρόνερο! Είναι πολύ πιο απαλό και φιλικό προς την τρίχα και δημιουργεί ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Δικό μου αγαπημένο είναι το ΕΙΜΙ Sugar Lift της Wella (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) από τότε που μου το έμαθε ο Eugene Souleiman. Χαρίζει κράτημα και υφή χωρίς να ξηραίνει την τρίχα και τα αποτέλεσμα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το αλατόνερο. Όχι, προφανώς και δεν είναι το μόνο ζαχαρόνερο! Στην παρακάτω gallery έχουμε και προτάσεις για ζαχαρόνερα μαζί με τα αλατόνερα. Δεν είναι όμως όλα ΤΟΣΟ απλά!

Η χρήση των συγκεκριμένων προϊόντων προκαλεί μία κάποια φθορά. Αναπόφευκτα, η τρίχα σου θα χάσει υγρασία με αυτού του είδους το styling γι’ αυτό είναι σημαντικό να φέρεσαι στα μαλλιά σου σα να είναι ιδιαίτερα ξηρά όσο χρησιμοποιείς αλατόνερο ή ζαχαρόνερο για styling. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις πολύ συχνά μάσκες και σίγουρα να χρησιμοποιείς conditioner σε κάθε λούσιμο. Τα λάδια πρέπει να γίνουν μέρος της περιποίησής σου και φυσικά, να επιτρέπεις «διαλείμματα» στα μαλλιά σου ώστε να ξεκουράζονται.

Κατά τα άλλα, δεν χρειάζεται να παλέψεις με κανένα ψαλίδι αν δεν το θέλεις ούτε φυσικά και να αποχωριστείς το πιο sexy και καλοκαιρινό χτένισμα. Ρίξε τώρα μία ματιά στις salty and sweet προτάσεις μας και διάλεξε ποιο θα γίνει το απόλυτο καλοκαιρινό hair προϊόν σου.

Διάβασε ακόμα: Your insta-questions: Υποφέρω από αλλεργίες και μαζί η επιδερμίδα μου. Υπάρχει λύση;