Όχι, δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε για το body brushing. Ναι, είναι τόσο καλό

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Όχι, δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε για το body brushing. Ναι, είναι τόσο καλό

Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσεις την εμφάνιση του σώματός σου… αν αυτός είναι ο στόχος σου

Ο καιρός έχει φτιάξει τόσο που είναι αδύνατον να συγκεντρωθούμε. Κάθε φορά που κοιτάζουμε έξω από το παράθυρο σκεφτόμαστε παραλίες και μπικίνι και κοκτέιλ με ομπρελίτσες και καλοκαιρινά φλερτ (don’t judge). Ένα από τα πράγματα που επίσης σκεφτόμαστε είναι και η στιγμή που θα πρέπει να φορέσουμε μαγιό και ένα μικρό άγχος μας πιάνει. Είναι μικρό γιατί, φέτος περισσότερο από ποτέ, έχουμε συνειδητοποιήσει ότι το Bikini body δεν είναι παρά ένα σώμα με… μπικίνι. Οποιοδήποτε σώμα, με οποιοδήποτε μπικίνι. Που οφείλεται άρα το άγχος μας; Δεν είναι εύκολο να αποβάλλουμε τα τόσα χρόνια κόμπλεξ που μας έχουν δημιουργηθεί και γι’ αυτό στρέφουμε την προσοχή μας στα αδυνατιστικά και στις δίαιτες. Θα πρέπει να την στρέψουμε όμως στο body brushing και κάπως έτσι όμορφα και ωραία, ερχόμαστε στο θέμα μας.

body brushing soma

Αν συχνάζεις στο beauty department αυτού εδώ του site, τότε ο όρος body brushing (ακόμα και face brushing) δεν σου είναι άγνωστος. Αν δεν συχνάζεις εδώ welcome, σήμερα θα μιλήσουμε ξανά για τη μέθοδο που μπορεί να αλλάξει το σώμα σου και όχι, δεν αναφερόμαστε μόνο στην εμφάνισή του. Βλέπεις, το body brushing ναι μεν είναι ένας τέλειος τρόπος για να μειώσεις την εμφάνιση της κυτταρίτιδας αλλά κάνει τόσα πολλά περισσότερα! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να καταλάβεις αν δεν έχεις ξαναδιαβάσει για το Body brushing ή για να θυμηθείς τι είχαμε ξαναπεί πέρσι.

Τι είναι το body brushing;
Πολύ απλά, είναι το στεγνό τρίψιμο του σώματος με μία βούρτσα. Όχι με βούρτσα μαλλιών (αν και γίνεται) αλλά με βούρτσα σώματος. Η αγορά είναι γεμάτη από βούρτσες σώματος αλλά –αν με ρωτάς- προσωπικά ξεκίνησα με μία στρογγυλή, τρίχινη βούρτσα μαλλιών. Ήταν πολύ σκληρή και δεν θα πείραζε αν δεν έτριβα το σώμα μου με μανία. Νόμιζα ότι, όσο πιο δυνατά και παρατεταμένα τρίβω, τόσο καλύτερη δουλειά θα γίνεται αλλά αυτό δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο. Θα μιλήσουμε αναλυτικά για το πώς θα κάνεις body brushing παρακάτω πρώτα όμως...

body brushing soma2

Τι κάνει το body brushing;
Όσο μεγαλώνουμε, η ανανέωση των κυττάρων στο σώμα μας επιβραδύνεται. Η ανάγκη για απολέπιση άρα αυξάνεται και το body brushing κάνει την καλύτερη απολέπιση. Ένα λοιπόν το κρατούμενο. Δεύτερον, όταν το δέρμα δεν έχει νεκρά κύτταρα, είναι πιο δεκτικό στα προϊόντα που του βάζεις και τα απορροφά καλύτερα πράγμα που τα κάνει πιο αποτελεσματικά. Σα να μην έφταναν τα παραπάνω, το τρίψιμο με συγκεκριμένες κινήσεις (υπομονή, θα τις πούμε παρακάτω) ενεργοποιεί τη λέμφο πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα αποβάλλει τις τοξίνες και τα υγρά που έχει κατακρατήσει αλλά κυρίως, αποβάλλοντας τοξίνες και βακτήρια και τοξίνες μέσω της λέμφου, το ανοσοποιητικό σου λειτουργεί καλύτερα. Περίμενε, δεν τελειώσαμε. Με τόσο καλή απολέπιση δεν θα ξαναέχεις γυρισμένες τρίχες, επειδή θα φτάνει πολύ περισσότερο οξυγόνο και αίμα στην επιφάνεια της επιδερμίδας σου, τα πόδια σου θα δείχνουν πιο λεία. Πες τώρα έναν λόγο για να μην το κάνεις….

Πώς θα το κάνεις;
Είναι πολύ απλό: Θα προμηθευτείς μία βούρτσα σώματος και θα αφιερώνεις 10 λεπτά στο σώμα σου το βράδυ πριν κοιμηθείς. Θα περνάς τη βούρτσα με απαλές, ανοδικές κινήσεις από τα πόδια και τα χέρια σου. Να θυμάσαι, όλες οι κινήσεις σου πρέπει να έχουν φορά προς την καρδιά και δεν πρέπει να ξεχνάς το πίσω μέρος των ποδιών και των χεριών. Αν έχεις βούρτσα με μακρύ κοντάρι κάνε και στην πλάτη σου αλλά απόφυγε την περιοχή του στήθους και του λαιμού. Αυτά τα σημεία, μαζί με το πρόσωπο, εντάσσονται στο face brushing και θα τα ξανα-πούμε άλλη φορά.

body brushing vourtsa2

Τι να προσέχεις;
Όπως είπαμε πιο πάνω, οι κινήσεις σου πρέπει να είναι απαλές και παρατεταμένες αλλά να μην ξεπερνούν το ένα λεπτό σε κάθε σημείο (χέρια, πόδια, κοιλιά κλπ). Αν τρίβεις με δύναμη ή για πολλή ώρα, μπορεί να τραυματίσεις την επιδερμίδα σου και είναι το τελευταίο που θέλεις. Για να καταλάβεις, μόλις δεις ότι το δέρμα σου γίνεται ροδαλό από την τριβή, σταμάτα, έχει φτάσει εκεί αρκετό αίμα και όλα είναι υπέροχα στον κόσμο.

Επιπλέον tip!
Μετά το body brushing κάνε ένα ωραίο, ζεστό (όχι καυτό μπάνιο) και μόλις βγεις βάλε τις αδυνατιστικές σου κρέμες, θα δουλέψουν υπερωρίες!

Τώρα λοιπόν που ξέρεις τι, γιατί και πώς μπορείς να βάλεις το body brushing στην καθημερινότητά σου, να δεις το σώμα σου να γίνεται ολοένα και πιο όμορφο και να μας ευχαριστήσεις αργότερα. Δεχόμαστε και παγωτά.

Διάβασε ακόμα: Your insta-questions: Πόσα κιλά θα χάσω σε μία εβδομάδα αν πίνω πράσινο τσάι και βάζω αδυνατιστικά;