Μην τα κάνεις όλα βιαστικά! Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα scrub σώματος- 10 για να διαλέξεις

Μαρία Ροδίτη
Μην τα κάνεις όλα βιαστικά! Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα scrub σώματος- 10 για να διαλέξεις

Είναι το beauty treatment που σχεδόν πάντα αμελείς… Σήμερα μην το ξεχάσεις!

Θα το παραδεχθώ! Απολαμβάνω την ώρα του μπάνιου όσο τίποτα άλλο. Είναι αυτά τα δέκα λεπτά που αφιερώνω κάθε βράδυ στον εαυτό μου. Και όταν λέω αφιερώνω το εννοώ. Το κινητό μου μένει πολύ μακριά από το μπάνιο, σε flight mode για να μη με ενοχλεί κανένας. Δεν απαντώ στο σταθερό και δεν θέλω να μου αποσπά την προσοχή απολύτως τίποτα.

Στο χθεσινοβραδινό ντους που έκανα, όμως, άλλαξε κάτι. Μετά από καιρό έκανα scrub σώματος. Για την ακρίβεια, βρήκα ένα βαζάκι που μου είχε κάνει δώρο η κολλητή μου και είπα «ας κάνω κι απ’ αυτό»! Τρελάθηκα!

Ο ανανάς δεν τρώγεται μόνο. Γίνεται και τέλειο scrub σώματος!

Μα πόσο αναγκαίο είναι το scrub! Scrub και πάλι scrub

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ- όπως κι εσύ φαντάζομαι- μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας παρέλειπα αυτό το βήμα στη ρουτίνα ομορφιάς μου. Μόνο κάτι Σαββατοκύριακα θυμόμουν να το κάνω κι αυτό… στη χάση και στη φέξη. Πόσο λάθος έκανα!

Η απολέπιση, βλέπεις, απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. Αναγεννά το δέρμα, εξαφανίζει τη θαμπή όψη του και το κάνει να λάμπει. Και, βέβαια, το προετοιμάζει για τέλειο ξύρισμα, σε περίπτωση που χρησιμοποιείς ξυραφάκι για αποτρίχωση.

https://www.instagram.com/p/CPfb-u6LsQr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο σωστός τρόπος απολέπισης

Μισό λεπτό να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα! Η απολέπιση σώματος είναι αναγκαία για την καλή υγεία της επιδερμίδας. Δεν χρειάζεται, όμως, να κάνεις κατάχρηση. Τι εννοώ;

Η σωστή συχνότητα να χρησιμοποιείς scrub σώματος είναι μία με δυο φορές την εβδομάδα. Όχι περισσότερο και σε καμία περίπτωση σε καθημερινή βάση. Κι αυτό, γιατί θα φέρεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Βλέπεις, αν το scrub χρησιμοποιείται καθημερινά, θα κάνει το δέρμα σου πολύ ξηρό, θα το ταλαιπωρήσει και… μόνο λαμπερό και απαλό δεν θα είναι πια. Οπότε, προσοχή!



Τώρα, λοιπόν, που πήρες όλα τα beauty infos που χρειαζόσουν δες στην gallery τα 10 πιο μυρωδάτα και αποτελεσματικά body scrubs της αγοράς. Α! Και μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου ένα από αυτά, αν φύγεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.