Κωδικός φαβορίτες: Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Κωδικός φαβορίτες: Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις

Ένα από αυτά είναι και το ξύρισμα αλλά δεν το συστήνουμε. Διάβασε και θα καταλάβεις…

Οι φαβορίτες είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν τις γυναίκες αλλά δεν μιλούν συχνά για αυτό.

Αν με ρωτάς (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), το ότι ασχολούμαστε με τις φαβορίτες, με κάτι δηλαδή απόλυτα φυσιολογικό, είναι απόλυτα λάθος.

KONTINO FAVORITA

Δεν καταλαβαίνω γιατί να μας απασχολεί κάτι τόσο φυσικό όσο μερικές τρίχες σε σημείο που… Όλοι έχουν τρίχες. Αφού όμως σε απασχολεί το θέμα θα το θίξουμε και θα σου εξηγήσω τι μπορείς να κάνεις και τι θα σου πρότεινα να μην κάνεις.

Μα γιατί ασχολούμαστε με τρίχες;

Είναι απόλυτα φυσιολογικό…

Αφενός, ας πω για Τρίτη φορά ότι: Οι φαβορίτες είναι κάτι το φυσιολογικό. Οι πολύ μεγάλες, πολύ σκούρες τρίχες που μοιάζουν να μην έχουν θέση στο πρόσωπό σου είναι κάτι άλλο.

Αυτές οφείλονται στα ανδρογόνα και μπορεί να εμφανίζονται περισσότερες εξαιτίας ορμονικών διαταραχών και παθήσεων όπως οι πολυκυστικές ωοθήκες.

XORMATA FAVORITA

Αν λοιπόν παρατηρείς μεμονωμένες, μεγάλες και πολύ σκούρες τρίχες τότε επισκέψου τον γιατρό σου. Μην ανησυχείς, δεν είναι κάτι το σοβαρό αλλά πρέπει να ρυθμίσεις τις ορμόνες σου.

Ρυθμίζοντας τις ορμόνες σου ωστόσο δεν θα απαλλαγείς από τις τρίχες αυτές. Απλά δεν θα βγάλεις νέες. Αυτές που εμφανίστηκαν θα συνεχίσουν να εμφανίζονται εκτός και αν κάνεις λέιζερ.

Μάθε τι πρέπει να κάνεις αν έχασες συνεδρίες λέιζερ

Και κάπως έτσι φτάνουμε στη λύση που σου συστήνω ανεπιφύλακτα. Οι φαβορίτες και οι τρίχες γενικά, είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό αλλά, αν θέλεις να απαλλαγείς από αυτές, το λέιζερ είναι μονόδρομος -κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Λέιζερ αγάπη μου

Με το λέιζερ, η τρίχα εξουδετερώνεται από τη ρίζα της και έτσι ξενοιάζεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τη χαλάουα αλλά οι φαβορίτες δεν είναι το κατάλληλο μέρος για χαλάουα. Μπορείς να κάνεις αφαίρεση με κλωστή αλλά πονάει αρκετά και δεν ξέρω αν το θέλεις αυτό ή αν έχεις την υπομονή. Επίσης, δεν είναι μόνιμη λύση.


via GIFER


Εκτός από τα παραπάνω όμως, ίσως να έχεις διαβάσει και για το ξύρισμα. Ναι, το ξύρισμα στο όνομα του οποίου ορκίζεται και η –κατά τα άλλα- αγαπημένη μας Huda Kattan.

Να τι μπορείς να κάνεις για την τριχοφυΐα στην κοιλιά

Η Huda ξεκίνησε να ξυρίζει με ένα ειδικό ξυράφι το πρόσωπό της και έκτοτε εκθειάζει τα αποτελέσματα. Δεν είναι μάλιστα η μόνη.

Πολλά ινστιτούτα προσφέρουν αυτή την περιποίηση που αφαιρεί με τη βοήθεια ενός ειδικού ξυραφιού (όχι με ξυριστική μηχανή) τις τρίχες, το χνούδι αλλά και τα νεκρά κύτταρα.

Η αλήθεια για το ξύρισμα

Όχι, αν ξυρίσεις αυτά τα σημεία δεν θα εμφανιστούν περισσότερες τρίχες. Απλά θα είναι ελαφρώς πιο άγριες μόνο και μόνο επειδή θα είναι πολύ νέες και δεν θα έχουν μαλακώσει εξαιτίας του χρόνου και της τριβής.

FACE LAZER

Ο λόγος για τον οποίο δεν σου συστήνω το ξύρισμα ωστόσο δεν έχει να κάνει με το αν θα βγάλεις περισσότερες ή πιο άγριες τρίχες. Τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί. Δεν είμαι fan του ξυρίσματος στο πρόσωπο (στο σώμα το αγαπώ ) γιατί δεν είναι μόνιμη λύση και δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου με απόλυτη ασφάλεια.

Αν λοιπόν θέλεις να απαλλαγείς από τις φαβορίτες, κάνε κλωστή ή λέιζερ. Προσπάθησε όμως να μην σκέφτεσαι τι πιστεύει ο κόσμος ότι είναι όμορφο ή αποδεκτό και σκέψου πόσο πραγματικά σε ενοχλούν αυτές οι τρίχες στο πρόσωπό σου και μην τις αφήνεις να σε ρίχνουν.

Διάβασε εδώ τα πάντα για την αποτρίχωση στις…θηλές