Έλαιο λεβάντας: Τα 5 οφέλη του στην επιδερμίδα (+10 προϊόντα για να διαλέξεις)

Μαρία Ροδίτη
Έλαιο λεβάντας: Τα 5 οφέλη του στην επιδερμίδα (+10 προϊόντα για να διαλέξεις)

Η λεβάντα δεν είναι μόνο… για να σε χαλαρώνει πριν κοιμηθείς!

Ίσως να γνωρίζεις τη λεβάντα για τις χαλαρωτικές ιδιότητές της και για το γεγονός ότι βοηθάει στον ύπνο. Σωστά τα ξέρεις ως εδώ!

Αυτό που ίσως να μην έχει υποπέσει στην αντίληψή σου, όμως, είναι πως η λεβάντα κάνει θαύματα και στο δέρμα. Ω, ναι!

Μυστικό συστατικό: Η λεβάντα κάνει πολλά περισσότερα από όσα νόμιζες

Τα οφέλη της λεβάντας στο δέρμα- Απίστευτα!

Το έλαιο λεβάντας χρησιμοποιείται εδώ και 2.500 χρόνια στη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την Ινδία και είναι γνωστό για την αντισηπτική, αλλά και την αντιβακτηριδιακή του δράση.

Τι κάνει ειδικότερα; Μάθε παρακάτω!

#1 Προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες

Το έλαιο λεβάντας είναι φυσικό αντιοξειδωτικό, πράγμα που σημαίνει πως προστατεύει από τις καταστροφές που προκαλούνται από τα επιβλαβή δραστικά μόρια των ελεύθερων ριζών.

#2 Κάνει θαύματα και στην ακμή

Συγκεκριμένα βελτιώνει σημαντικά την ακμή χάρη στις αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητές του.

via GIPHY

#3 Βοηθά στην επούλωση πληγών

Αν έχεις κάποια γρατζουνιά στο δέρμα σου, αν έχεις κάποια πληγή, το έλαιο λεβάντας θα σε ανακουφίσει… ASAP.

#4 Προλαμβάνει μολύνσεις

Χάρη στην αντιμικροβιακή και αντιμυκητιακή του δράση, το έλαιο λεβάντας προλαμβάνει μολύνσεις του δέρματος.

#5 Καταπραΰνει το δέρμα

Τα βακτήρια και οι μύκητες στο δέρμα μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση φλεγμονής. Κάπου εκεί έρχεται το έλαιο λεβάντας… να σε σώσει.

Πώς θα χρησιμοποιήσεις το έλαιο λεβάντας

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της λεβάντας ανακαλύφθηκαν αρχικά από τον Γάλλο χημικό René-Maurice Gattefossé το 1910 χάρη σε μια έκρηξη εργαστηρίου (απίστευτο;).

Μόλις ο ίδιος βύθισε το καμένο χέρι του σε ένα δοχείο με έλαιο λεβάντας συνειδητοποίησε πως το δέρμα του επουλώθηκε αμέσως. Δεν είχε καμία ουλή. Έκτοτε, η λεβάντα και το έλαιό της χρησιμοποιείται για να επουλώνει και να καταπραΰνει την επιδερμίδα.



Αν, λοιπόν, κι εσύ θέλεις να χρησιμοποιήσεις το έλαιο λεβάντας αυτούσιο από το φαρμακείο, πρέπει να κάνεις τα εξής: άπλωσέ το σε ένα σημείο του δέρματός σου για να δεις αν θα υπάρξει αντίδραση. Με κάθε προϊόν πρέπει να το κάνεις αυτό.

Έπειτα, χρησιμοποίησέ το κανονικά στο πρόσωπό σου, στο σώμα σου και σε κάθε σημείο της επιδερμίδας. Προσοχή, όμως, να μην έρθει σε επαφή με τα μάτια. Αυτό δεν το θέλουμε μόνο και μόνο για να μην προκληθούν ερεθισμοί. Επίσης, αν είσαι έγκυος απόφυγέ το και σίγουρα συμβουλεύσου τον γιατρό σου.

Τώρα… αν θέλεις να βρεις το έλαιο λεβάντας μέσα σε skincare προϊόντα κι απ’ αυτά σού έχω. Πού αλλού; Στην gallery! Ανακάλυψε τα πιο υπέροχα προϊόντα για την επιδερμίδα σου με λεβάντα και είμαι σίγουρη πως θα τα λατρέψεις.

Cover photo: freepik.com