6 χτενίσματα για άλουστα μαλλιά- Δεν θα καταλάβει κανένας τίποτα

Μαρία Ροδίτη
6 χτενίσματα για άλουστα μαλλιά- Δεν θα καταλάβει κανένας τίποτα

Τι κι αν είσαι άλουστη; Ένας κότσος και λίγο dry shampoo μπορούν… να κάνουν θαύματα.

Δεν ξέρεις πόσες φορές μου έχει τύχει να μην προλάβω να λουστώ ή να μην έχω τις αντοχές να λουστώ. Λέω για εκείνες τις μέρες που γυρνώ κατάκοπη από το γραφείο και η μόνη δύναμη που έχω είναι να βγάλω τα παπούτσια μου και να σωριαστώ στο κρεβάτι.

Ναι μεν ξεκουράζομαι, αλλά… το πρωί που ξυπνάω συνειδητοποιώ πως είμαι άλουστη και πρέπει να επιστρατεύσω κάθε «όπλο» μου για να μη φανεί απολύτως τίποτα. Όπου «όπλο» βλέπε χτένισμα και dry shampoo.

Baby bubble braid: Το χτένισμα που θα βλέπεις παντού το φθινόπωρο

Τα πιο εύκολα χτενίσματα για άλουστα μαλλιά

Ξέρω… Όταν τα μαλλιά σου είναι άλουστα έχεις περίεργη αίσθηση για αυτά, ακόμα κι αν στους άλλους δεν φαίνεται. Τα αισθάνεσαι πολύ λαδωμένα, άχαρα και ατίθασα με αποτέλεσμα να μη θέλεις να σε δει άνθρωπος.

Μην απελπίζεσαι, girl! Υπάρχουν αρκετά χτενίσματα που μπορείς να κάνεις στο πι και φι (ειδικά όταν το πρωί βιάζεσαι να φύγεις για το γραφείο) και τα οποία θα σε κάνουν να δείχνεις ultra chic.

via GIPHY

Επιστράτευσε hair accessories, μαντήλια, scrunchies και hair clips και επίλεξε ανάμεσα σε κότσους, χαμηλές και ψηλές αλογοουρές, αλλά και πλεξούδες. That’s it!

Αλλά… για να μη μένουμε στα λόγια! Στην gallery έχω βρει για εσένα έξι πανεύκολα και πολύ κομψά χτενίσματα για άλουστα μαλλιά, που θα σε σώζουν πάντα.

Πού πας χωρίς dry shampoo

Το έτερο «όπλο» σου για τα άλουστα μαλλιά σου, το οποίο θα χρησιμοποιήσεις πριν χτενιστείς, είναι το dry shampoo (aka ξηρό σαμπουάν).

Το ξηρό σαμπουάν θα φρεσκάρει την τρίχα σου, θα απορροφήσει τη λιπαρότητα από τη ρίζα, θα χαρίσει ελαστικότητα, όγκο και λάμψη στα μαλλιά σου. Αρκεί, βέβαια, να το χρησιμοποιήσεις σωστά!

#1 Ψέκασε με ξηρό σαμπουάν από απόσταση 10 εκατοστών τις ρίζες των μαλλιών σου.

#2 Κάνε ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλά σου.



#3 Αν ψέκασες πολύ και βλέπεις ασπράκια (aka υπολείμματα dry shampoo) στα μαλλιά σου, βούρτσισέ τα.

Και τώρα… Δες την gallery με τα χτενίσματα και τα dry shampoo που βρήκα για εσένα. Σιγά μη σε άφηνα έτσι!

Cover photo: @missysueblog