Clarins Double Serum: O ορός ματιών που με έκανε να δείχνω πιο φρέσκια μέσα σε μία εβδομάδα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Clarins Double Serum: O ορός ματιών που με έκανε να δείχνω πιο φρέσκια μέσα σε μία εβδομάδα

Τον δοκίμασα γιατί φέρει την υπογραφή του οίκου Clarins και περιέχει τα καλύτερα συστατικά της φύσης. Τον λάτρεψα γιατί είναι –πράγματι- ένα πλήρες 8ωρο, γαλήνιου ύπνου σε υγρή μορφή!

Όταν πήρα στα χέρια μου τον ορό ματιών Double Serum Eye της Clarins ενθουσιάστηκα πριν ανοίξω τη συσκευασία. Εξαιτίας της δουλειάς μου, έχω την τύχη να λαμβάνω και να δοκιμάζω προϊόντα, πριν ακόμη φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων. Έτσι έγινε και με τον Double Serum Eye.

9

Όπως είδες, το κουτί έγραφε Avant-Premiere: Exclusively for beauty specialists και ανοίγοντάς το, πρέπει να ομολογήσω ότι στάθηκα λίγο πιο καμαρωτά. Η αγάπη μου για την Clarins είναι παροιμιώδης, και το γεγονός ότι θα δοκίμαζα πρώτη ένα προϊόν με έκανε εξαιρετικά χαρούμενη.

Καθώς ωστόσο, το πακέτο έφτασε στο γραφείο και θα έπρεπε να περιμένω αρκετά μέχρι να μπορέσω να τον φορέσω σωστά (δεν μου αρέσει να δοκιμάζω προϊόντα στο χέρι μου), άρχισα να διαβάζω. Τι είναι αυτό το νέο προϊόν; Τι κάνει; Τι περιέχει; Πώς φοριέται; Είναι ορός που προηγείται μίας κρέμας ματιών; Οι απορίες μου πολλές και οι περισσότερες λύθηκαν άμεσα.

5

Το νέο Double Serum Eye της Clarins, καταπραΰνει και φρεσκάρει την ντελικάτη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια. Το αποτέλεσμα είναι λιγότερες λεπτές γραμμές, λιγότερες σκιές, λιγότερο πρήξιμο και κατά συνέπεια, όψη εμφανέστατα πιο ξεκούραστη. Δεν χρειαζόταν να διαβάσω άλλα για την ώρα. Ήξερα ότι ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν. Ο χειμώνας, και γενικά οι μήνες πριν από τα Χριστούγεννα, δεν περιλαμβάνουν ακριβώς spa και ξεκούραση. Αντιθέτως, σημαίνουν πολλές ώρες στο γραφείο, μπροστά από τον υπολογιστή, άγχος και αϋπνίες.

Ο Double Serum ορός ματιών λοιπόν, ήταν αυτό που είχα ανάγκη και το timing τέλειο, γιατί θα μπορούσα πραγματικά να τον τεστάρω. Σύμφωνα με τα επιστημονικά εργαστήρια της Clarins βλέπεις, τα αποτελέσματα φαίνονται μέσα σε μόλις 7 ημέρες.

Ημέρα #1

Τον χρησιμοποίησα το ίδιο βράδυ. Αφού έπλυνα το πρόσωπό μου με το αγαπημένο μου Gentle Renewing Cleansing Mousse (είπαμε, έχω αδυναμία σε αυτό το brand), ρύθμισα την αντλία στην πιο… γενναιόδωρη δόση.

8

Αγάπησα ιδιαίτερα αυτό το χαρακτηριστικό της συσκευασίας γιατί μου επιτρέπει να χρησιμοποιώ κάθε φορά, όση ποσότητα χρειάζομαι. Το βράδυ λοιπόν ήθελα μία γενναία δόση.

7

Το υγρό διοχετεύτηκε από την διπλή αντλία και το λευκό μέρος έγινε ένα με τον χρυσαφένιο χυμό. Το εφάρμοσα –σύμφωνα με τις οδηγίες της Clarins- με ελαφριές πιέσεις κάτω από τα μάτια και αμέσως λύθηκε μία ακόμα απορία μου: Δεν χρειάζεται να τον ακολουθήσει κάποια κρέμα.



Οι οροί προηγούνται συνήθως κάποιας κρέμας αλλά, ο Double Serum Eye δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Η αναζωογονητική, μη λιπαρή διπλή υφή του, συνδυάζει τη συσφικτική δράση ενός τζελ με την άνεση μιας κρέμας. Η ενυδάτωση ήταν άμεση, η αίσθηση μεταξένια και πολύ δροσερή και η απορρόφηση πολύ εύκολη σε συνδυασμό με μασάζ. Έμενε λοιπόν να παρατηρήσω τα μάτια μου το πρωί…

Ημέρα #2

Το ξυπνητήρι χτύπησε στις 5:30 πράγμα που σήμαινε ότι είχα κοιμηθεί μόλις 5μιση ώρες. Φόρεσα το πιο χοντρό παλτό μου και έβγαλα τα σκυλάκια μου για την πρωινή τους βόλτα αμέσως. Συνήθως, η όψη μου στον παραμορφωτικό καθρέφτη του ασανσέρ με αυτόν τον κάκιστο φωτισμό, είναι το λιγότερο τρομακτική.

Προς μεγάλη μου έκπληξη, δεν ήταν και τόσο τρομακτικά τα πράγματα. Ο καθρέφτης του μπάνιου μου το επιβεβαίωσε. Δεν έδειχνα απολύτως ξεκούραστη αλλά σίγουρα δεν φαινόταν ότι έχω κοιμηθεί τόσο λίγο.

Έπλυνα ξανά το πρόσωπό μου, γύρισα τη ρύθμιση της αντλίας στην πιο μικρή δόση και εφάρμοσα ξανά το Double Serum Eye με ελαφρύ μασάζ. Η αίσθηση δροσιάς ήταν ίδια αλλά η αποκάλυψη ήρθε με το πόσο τέλεια απλώθηκε το κονσίλερ μου. Σα να είχα βάλει βάση για μακιγιάζ.

6

Το βράδυ ακολούθησα την ίδια ρουτίνα αν και έπεσα για ύπνο ακόμα πιο αργά. Ενώ έχω ρουτίνα περιποίησης, δεν έχω καμία ρουτίνα στον ύπνο…

Ημέρα #3 και #4

Και τις δύο ημέρες ξύπνησα λίγο πιο φρέσκια, παρ’ όλο που ο ύπνος ήταν ελάχιστος και οι ώρες που πέρασα στο γραφείο πραγματικά πολλές. Δεν επηρεάζει μόνο ο ύπνος ξέρεις την όψη της επιδερμίδας και της περιοχής γύρω από τα μάτια. Η μπλε ακτινοβολία του υπολογιστή κάνει… υπολογίσιμη ζημιά ενώ η οθόνη του κινητού… ανυπολόγιστη.

Ο Double Serum Eye ορός, προστατεύει και από τη μπλε ακτινοβολία των συσκευών πράγμα που συνέβαλλε στην βελτιωμένη μου όψη.

4

Και τα δύο βράδια ακολούθησα τη ρουτίνα της περιποίησής μου και την εφαρμογή του Double Serum Eye, ενώ η ρουτίνα του ύπνου πήγε περίπατο. Ευτυχώς ξημέρωνε Σαββατοκύριακο.

Ημέρα #5 και #6

Κοιμήθηκα περισσότερο και σίγουρα, ο ύπνος έπαιξε κάποιο ρόλο, όμως όχι τόσο που να δικαιολογεί το πόσο φρέσκια έδειχνα. Τα μάτια μου δεν ήταν πρησμένα, οι μαύροι κύκλοι δεν φαίνονταν τόσο πολύ. Χαμογέλασα με την όψη μου και παρατήρησα ότι δεν εμφανίστηκαν δεκάδες λεπτές γραμμές στις γωνίες των ματιών μου.

Είχε έρθει η ώρα να διαβάσω περισσότερο (είχα χρόνο). Έμαθα λοιπόν για την τεχνολογία και την καινοτομία της Clarins που κατάφερε να «κλείσει τον ύπνο σε ένα μπουκάλι».

80077133 original original 4

Ας ξεκινήσουμε με το κομμάτι της επιστήμης. Ενώ εμείς φορούσαμε κονσίλερ προκειμένου να προσποιηθούμε ότι έχουμε κοιμηθεί ένα πλήρες 8ωρο, οι επιστήμονες στα εργαστήρια της Clarins, μελετούσαν την alpha-v integrin.

Πρόκειται για μία πρωτεΐνη που παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της δομής της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια. Με την πάροδο του χρόνου, η παραγωγή αυτής της πρωτεΐνης από την επιδερμίδα μας μειώνεται και έτσι, τα σημάδια της γήρανσης γίνονται πιο εμφανή. Στόχος της Clarins λοιπόν, έγινε το να προστατεύσει αυτήν την πολύ σημαντική πρωτεΐνη.

Μετά από εντατική έρευνα λοιπόν, οι επιστήμονες της Clarins κατάφεραν να αυξήσουν την παραγωγή της alpha-v integrin κατά 119%, χάρη σε ένα «θαυματουργό» συστατικό: Το χτένι της Αφροδίτης aka organic wild chervil. Αφού μελέτησαν 196 φυτικά εκχυλίσματα, απέδειξαν ότι αυτό είναι το πιο αποτελεσματικό, ενεργό συστατικό, για την ενίσχυση της παραγωγής alpha-v integrin.

80077133 original original 5

Συνδύασαν λοιπόν το χτένι της Αφροδίτης με 12 φυτικά εκχυλίσματα και δημιούργησαν τη μεταξένια φόρμουλα διπλής φάσης που λειτουργεί σε τέλεια βιο-συγγένεια με το δέρμα γύρω από τα μάτια.

Ημέρα #7

Είχε ξημερώσει Δευτέρα και το γραφείο (μαζί με τις υποχρεώσεις) με περίμενε. Έκανα την πρωινή μου τελετουργία περιποίησης (ναι, είχε μετατραπεί από ρουτίνα σε τελετουργία) και παρατήρησα ότι… Δεν χρειάζομαι και τόσο κονσίλερ.

Βάφτηκα ελάχιστα, φόρεσα την αγαπημένη μου Wonder Perfect Mascara (ναι, έχω εμμονή και με το μακιγιάζ Clarins) και έφυγα για το γραφείο. Μόλις μπήκα μέσα, φορώντας μάλιστα τη μάσκα μου, η Αγγελική στη reception με ρώτησε αν «έχω κάνει κάτι». Τελικά βγήκε αληθινό το claim των 7 ημερών!

3

Κάθε πρόσωπο με το οποίο συνομιλούσα με ρωτούσε το ίδιο: «Έχεις κάνει κάτι;» και η χαρά μου ήταν απερίγραπτη. Το μόνο που είχα κάνει ήταν να φορώ συστηματικά, πρωί και βράδυ τον Double Serum Eye ορό ματιών της Clarins. Κατά τα άλλα, είχα περάσει ώρες πάνω από το κινητό, είχα ξενυχτήσει βλέποντας σειρές και είχα πιει αρκετά κοκτέιλ!

Το συμπέρασμα

Δεν χρειαζόταν να χρησιμοποιήσω (σε avant premiere παρακαλώ) ένα ακόμα προϊόν Clarins για να πειστώ ότι το brand κάνει ό, τι υπόσχεται. Κάθε προϊόν Clarins έχει αποτέλεσμα, γι’ αυτό –από το 1954- παραμένει σταθερά ηγέτης στον τομέα του skincare. Αυτό που δεν περίμενα ωστόσο ήταν τόσο γρήγορα αποτελέσματα.

Σε μόλις 7 ημέρες, η περιοχή γύρω από τα μάτια μου είχε μεταμορφωθεί και, καθώς τα μάτια –εκτός από ένα παράθυρο για την ψυχή- είναι και οι μεγαλύτεροι «μαρτυριάρηδες» της κούρασης, ολόκληρη η όψη μου ήταν εμφανέστατα ανανεωμένη.

Σε επαφή με τη φύση

Δεν χρωστούσα τα πάντα όμως το χτένι της Αφροδίτης (wild chervil). Ο Jacques Courtin-Clarins, ιδρυτής της Clarins, έχτισε το brand γύρω από ένα διπλό όραμα: Την ανταπόκριση στις γυναικείες ανάγκες και την αγάπη για τον φυσικό κόσμο. Αυτή η φιλοσοφία ενέπνευσε και συνεχίζει να εμπνέει την έρευνα, ενθάρρυνε την καινοτομία και παρείχε τα φυτικά ενεργά συστατικά που είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των συνθέσεων Clarins. Έτσι, ενώ το χτένι της Αφροδίτης (wild chervil), είναι μια πρωτοποριακή ανακάλυψη, δεν είναι ο μόνος βοτανικός ήρωας που η μάρκα «έκλεισε» μέσα στο Double Serum Eye.

domaine clarins

Η πρωτοποριακή φόρμουλα του Double Serum Eye της Clarins, αποτελείται από 96% φυσικά συστατικά όπως ο κουρκουμάς, το αβοκάντο και το βιολογικό ginger lilly, τα οποία συνεργάζονται για να ενισχύσουν, να φωτίσουν και να λειαίνουν την περιοχή γύρω από τα μάτια. Και θα σου πω κάτι ακόμα που μπορεί να μην ήξερες…

Η Clarins αγόρασε 200.000 στρέμματα στις Άλπεις προκειμένου να ξεκινήσει την καλλιέργεια αλλά και τη μελέτη των φυτών που χρησιμοποιεί στις συνθέσεις της. Το «Le Domaine Clarins», βρίσκεται στα 4.500 πόδια υψόμετρο, και έχει ένα μοναδικό μικροκλίμα, θωρακισμένο από τα βουνά που το περιβάλλουν.

domaine clarins

Έτσι, δημιουργεί τις βέλτιστες δυνατές συνθήκες ανάπτυξης για βλάστηση: φυτά που αναπτύσσονται καθώς αλλάζουν οι εποχές, σε έδαφος απαλλαγμένο από ρύπανση, και σύμφωνα με όλα τα κριτήρια βιολογικής καλλιέργειας. Στο«Le Domaine Clarins», δεν χρησιμοποιείται καν μηχανικό υλικό για να μην τραυματιστεί το έδαφος.



Η Clarins λοιπόν, οφείλει την επιτυχία της στα φυτά που παράγουν τα πολύτιμα αποτελεσματικά συστατικά και προϊόντα της εταιρείας και γι’ αυτό την αγαπώ λίγο παραπάνω.

Τι θέλω να κρατήσεις

Πριν σε αφήσω γιατί πλατείασα και ανακεφαλαιώνοντας, θέλω να κρατήσεις ότι το νέο Double Serum Eye της Clarins, είναι ένας ορός ματιών που στοχεύει σε όλα τα σημάδια γήρανσης και είναι κατάλληλο για κάθε ηλικία και ανάγκη, ακόμα και αν έχεις ευαίσθητα μάτια, ή φοράς φακούς επαφής.

80077133 original original X

Παρέχει αποτελέσματα –αποδεδειγμένα- σε μόλις 7 μέρες και μπορείς να το βρεις με ένα κλικ εδώ.