Summer glow! Tips για να δείχνεις σα να γύρισες από διακοπές όλο τον χειμώνα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Summer glow! Tips για να δείχνεις σα να γύρισες από διακοπές όλο τον χειμώνα

Μπορεί η θερμοκρασία να έχει πέσει πολύ όμως, ο ήλιος λάμπει και σήμερα λαχταρήσαμε λίγη λάμψη καλοκαιριού στην επιδερμίδα μας. Επικοινωνήσαμε λοιπόν με τους αγαπημένους μας artists και μάθαμε πώς θα την αποκτήσουμε σωστά και με ποια προϊόντα.

Μία ακόμα ηλιόλουστη Δευτέρα ξημέρωσε και πιάσαμε το μυαλό μας να ταξιδεύει σε χρυσαφένιες αμμουδιές και καταγάλανες παραλίες. Η πραγματικότητα ωστόσο είναι άλλη. Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και οι μέρες που θα απολαμβάνουμε δροσερά ποτά στις ξαπλώστρες αργούν πολύ ακόμα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να φέρουμε το καλοκαίρι στο πρόσωπό μας. Αν το σκεφτείς άλλωστε, κάπου στον κόσμο είναι καλοκαίρι!

Μία λύση θα ήταν να κλείσουμε tropical διακοπές στα μέρη που ο ήλιος λάμπει πάντα και οι παραλίες είναι γεμάτες όλο τον χρόνο. Υπάρχει όμως και μία άλλη, πιο budget friendly λύση και δεν είναι άλλη από το μακιγιάζ. Τα bronzers εξάλλου φτιάχτηκαν για να μιμούνται την λάμψη και το χρώμα που χαρίζει ο ήλιος στο πρόσωπό μας, γιατί να μην τα εκμεταλλευτούμε τώρα που τα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

 ronzer ton xeimona

Τα bronzers είναι καλοκαιρινά προϊόντα αλλά διαφωνούμε κάθετα με αυτό. Αν χρησιμοποιηθούν σωστά, τότε μπορούν να χαρίσουν ακόμα και στις πιο χλωμές επιδερμίδες φυσική λάμψη καλοκαιριού στην καρδιά του χειμώνα, σα να γυρίσαμε μόλις από τροπικές διακοπές. Αν ωστόσο δεν χρησιμοποιηθούν σωστά… Το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου κολακευτικό, αλλά μην σκας, έχουμε τα απόλυτα pro tips για να μην συμβεί τίποτα τέτοιο.

Η προετοιμασία της επιδερμίδας

Το καλοκαίρι όλα είναι πιο όμορφα, το ίδιο και η επιδερμίδα μας. Για να χαρίσεις λοιπόν χρώμα καλοκαιριού στο πρόσωπό σου, το πρώτο βήμα είναι η καλή ενυδάτωση. Στόχος είναι να κάνεις την επιδερμίδα σου να δείχνει δροσερή και ξεκούραστη, όπως ακριβώς είναι στις διακοπές. Η ενυδάτωση λοιπόν πρέπει να είναι το πρώτο -και σημαντικότερο- βήμα πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ.

Sunkissed! 10 μπρόνζερ για να αποκτήσεις άμεσα ηλιοκαμένη όψη

Οι αποχρώσεις

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό βήμα, είναι η επιλογή των σωστών για εσένα αποχρώσεων. Το καλοκαίρι, η μαυρισμένη επιδερμίδα σου μπορεί να συγχωρήσει πολλά λάθη και αποχρώσεις. Η πιο λευκή, χειμερινή σου επιδερμίδα ωστόσο δεν συχγωρεί τίποτα και «μαρτυρά» τα πάντα. Όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το καλοκαιρινό σου bronzer και τον χειμώνα. Δεν έχει το ίδιο χρώμα η επιδερμίδα σου και δεν θα το έχει για καιρό. Πρέπει λοιπόν να επιλέξεις αποχρώσεις πιο απαλές, πιο ήπιες, πιο φυσικές, που δεν έχουν μέσα τους κόκκινο.

bronzing

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγεις οτιδήποτε έχει τη λέξη terracotta στον τίτλο καθώς η τερακότα έχει κόκκινο στη βάση της και να αναζητάς προϊόντα για… ξανθές. Ναι, για ξανθές ακόμα και αν εσύ είσαι μία γνήσια, μελαχρινή, μεσογειακή Ελληνίδα. Οι αποχρώσεις για ξανθές είναι σαφέστατα πιο ήπιες και τέλειες για τον χειμώνα. Και κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξεις…

Προσπάθησε να επιλέξεις θερμές αποχρώσεις ή ουδέτερες. Εκτός από το χρώμα, θέλουμε να φέρουμε και τη ζεστασιά του καλοκαιριού στην επιδερμίδα συνεπώς αναζήτησε στα προϊόντα σου το γράμμα W (warm) που υποδεικνύει ότι ένα προϊόν έχει θερμούς τόνους. Σε γενικές γραμμές, να θυμάσαι ότι θέλεις μία απόχρωση που να θυμίζει το χρώμα της επιδερμίδας σου στις αρχές του καλοκαιριού ή στα τέλη της άνοιξης.

Οι υφές

Αφού ξεκαθαρίσαμε το θέμα των αποχρώσεων, ώρα να μιλήσουμε για τις υφές. Στην αγορά θα βρεις bronzers με κρεμώδη υφή ή σε μορφή πούδρας. Και τα δύο είναι τέλεια αλλά εσύ θα επιλέξεις ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου.

powder bronzers

Από αριστερά: BENEFIT COSMETIC, HOOLA MATTE BRONZER. KIKO MILANO, FLAWLESS FUSION BRONZING POWDER. MAC, BRONZING POWDER ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΡΩΣΗ BRONZE. MAYBELLINE NEW YORK, CITY BRONZER & CONTOUR POWDER ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΡΩΣΗ MEDIUM

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, οι πούδρες θα σου χαρίσουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Αντίστοιχα, αν το δέρμα σου είναι ξηρό, τα κρεμώδη ή υγρά bronzers είναι τέλεια για εσένα.

CREAM BRONZERS

Από αριστερά: THE BODY SHIP, DROPS OF SUN HOLIDAY GLOW CREATOR. MILK MAKEUP, MATTE BRONZER. MAX FACTOR, MIRACLE SHEER GEL BRONZE STICK. PAI, THE IMPOSSIBLE GLOW BRONZING DROPS

Στόχος σου είναι να κάνεις το χρώμα ένα με την επιδερμίδα σου γι’ αυτό είναι σημαντικό να ταιριάξεις το προϊόν με τις ανάγκες σου. Οι αποχρώσεις που σου προτείνουμε παραπάνω είναι «πασπαρτού» και ιδανικές για κάθε χειμερινή επιδερμίδα που θέλει απλά λίγη λάμψη και χρώμα υγείας.

Back to basics: Τι είναι το μπρόνζερ και πώς χρησιμοποιείται;

Η τοποθέτηση

Και κάπως έτσι, φτάνουμε στο τελευταίο βήμα που αφορά την τοποθέτηση του bronzer για φυσικό, λαμπερό, καλοκαιρινό αποτέλεσμα. Ο κανόνας είναι απλός: Θα εφαρμόζεις το χρώμα στα σημεία που «καίει» ο ήλιος φυσικά. Αυτά είναι το μέτωπο, η ράχη της μύτης, τα ζυγωματικά και το πιγούνι.

bronzer appl

Μην περάσεις το προϊόν από όλο σου το πρόσωπο, καμία μας δεν μαυρίζει έτσι εκτός και αν είναι παίχτρια του Survivor. Ακόμα, μην παραλείψεις να «σβήσεις» το χρώμα προς τα κάτω, με φορά προς τον λαιμό σου και προς τα επάνω, με φορά προς τη γραμμή των μαλλιών σου. Γενικά πρέπει να κάνεις πολύ καλό blending ώστε να «θολώσεις» τα όρια και να αποφύγεις το εφέ μάσκας…. Το οποίο θα χαλάσει το illusion του καλοκαιριού.

Και κάτι τελευταίο…

Μην ξεχάσεις το ρουζ σου ή μάλλον, μην το παραλείψεις. Το καλοκαίρι μαυρίζουμε αλλά και κοκκινίζουμε. Το bronzer δεν αντικαθιστά το ρουζ, απλά μιμείται το εφέ του ήλου στην επιδερμίδα. Τα μάγουλά σου πρέπει να έχουν χρώμα αν θέλεις το αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό συνεπώς φόρα το ρουζ σου οπωσδήποτε.

Your insta-questions: Η σωστή απόχρωση bronzer για εσένα και πώς θα την φορέσεις