Η μνήμη της επιδερμίδας

Η μνήμη της επιδερμίδας

Ντυθήκατε, βαφτήκατε και είστε έτοιμη να βγείτε; Υπάρχει, όμως, κάτι που δε σας αφήνει να βγείτε από την πόρτα. Το σημάδι από το μαξιλάρι στο πρόσωπό σας που δε λέει να εξαφανιστεί.

Με την πάροδο του χρόνου, η επιδερμίδα χάνει την πλαστικότητα και την ελαστικότητά της. Οι εκφράσεις του προσώπου, όπως το χαμόγελο και το συνοφρύωμα, μοιάζουν να παραμένουν για λίγο περισσότερο στην επιδερμίδα: κάθε φορά, χρειάζεται λίγο περισσότερος χρόνος, για να επανέλθει στην αρχική της θέση.

Το πρόβλημα, είναι ότι μετά τα τριάντα, οι ίνες ελαστίνης και κολλαγόνου, που συνιστούν το 80% του δέρματος, αρχίζουν σταδιακά να αποσυντίθενται. Αυτές οι ίνες είναι που δίνουν στην επιδερμίδα την ελκυστική σφριγηλή και ελαστική όψη της. Όταν αποδυναμώνονται, μειώνεται και η φυσική ικανότητα της επιδερμίδας να επανέρχεται στην αρχική της θέση. Οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές μονιμοποιούνται και η επιδερμίδα χάνει τη «μνήμη της μορφής της».

Η Age Fitness Elastic της Biotherm, συνδυάζει μια ελαστική κρέμα για ανάπλαση της επιδερμίδας και ένα συσφικτικό ορό για λείανση του προσώπου σε ένα «αεροστεγές» μπουκάλι με αντλία και δύο δοχεία. Συγκεντρώνει ενεργά τμήματα της ελιάς, τα οποία είναι πλούσια σε ελαιοευρωπαΐνη και τυροσόλη, και μεταμορφώνει την ύλη της επιδερμίδας, κάνοντάς την ορατά πιο ελαστική, με αποτέλεσμα να σημαδεύεται εμφανώς λιγότερο.