Υαλουρονικό οξύ: Το συστατικό από το skincare που ήρθε για να αλλάξει τα μαλλιά

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Υαλουρονικό οξύ: Το συστατικό από το skincare που ήρθε για να αλλάξει τα μαλλιά

Τα αφυδατωμένα μαλλιά χρειάζονται την ίδια φροντίδα και περιποίηση, όπως η επιδερμίδα μας. Μήπως ήρθε η ώρα να αποκτήσεις ένα πραγματικά αποτελεσματικό haircare routine;

Αν επισκέπτεσαι συχνά τη στήλη της ομορφιάς εδώ, στο Queen.gr, θα ξέρεις ότι έχω εμμονή με το skincare, ότι λατρεύω τα αρώματα και ότι -δυστυχώς- δεν φέρομαι καθόλου καλά στα μαλλιά μου (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη). Δεν φέρομαι καλά στα μαλλιά μου, διότι έχω δημιουργήσει μόνη μου έναν φαύλο κύκλο.

Θέλω βλέπεις, να λούζομαι κάθε μέρα, αλλά και να είμαι και καλοχτενισμένη, πράγμα που σημαίνει ότι κάνω καθημερινά κάποιου είδους styling με θερμά εργαλεία. Σα να μην έφτανε αυτό, είμαι φανατική ξανθιά, πράγμα που σημαίνει με τη σειρά του, ότι κάνω ντεκαπάζ και βαφή πολύ συχνά. Όλη αυτή η ταλαιπωρία, έχει ως αποτέλεσμα να είναι τα μαλλιά μου πολύ ξηρά στις άκρες, πολύ ατίθασα και πολλές φορές το styling (ίσιωμα, waves, ακόμα και το απλό στέγνωμα) μοιάζει… Γολγοθάς.

image003 copy copy

Ξέρω βέβαια τι φταίει: Τα αλλεπάλληλα λουσίματα με καυτό νερό (ναι, παρέλειψα να σου το πω, χρησιμοποιώ καυτό νερό), η θερμότητα από το styling, οι βαφές και το ντεκαπάζ έχουν αφυδατώσει δραματικά τα μαλλιά μου. Όσο και αν προσπαθώ με την περιποίηση να τα κάνω να δείχνουν πιο υγιή, εκείνα παραμένουν άτονα, χωρίς όγκο, θαμπά και άκαμπτα και με οδηγούν σε ακόμα περισσότερο styling, διαιωνίζοντας τον φαύλο κύκλο που σου εξήγησα πιο πάνω.

Ούσα λοιπόν, εμμονική με το skincare και καθώς κοίταζα απογοητευμένη τα μαλλιά μου στον καθρέφτη, σκέφτηκα: Αν συνέβαινε αυτό στην επιδερμίδα μου (oh mon dieu!), τι θα έκανα; Θα στρεφόμουν σε σούπερ ενυδατικά προϊόντα και κυρίως σε προϊόντα με υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό οξύ είναι το οξύ που… δεν είναι οξύ. Είναι στην πραγματικότητα ένας πολυσακκχαρίτης, ο οποίος αιχμαλωτίζει και συγκρατεί πολλές φορές το βάρος του σε νερό. Είναι το Α και το Ω για την ενυδάτωση της επιδερμίδας, μήπως είναι και η απάντηση στο πρόβλημα των μαλλιών μου;

image005 copy copy copy

Η απάντηση είναι «ναι» και θα σου εξηγήσω ακριβώς το γιατί. Αρχικά, το υαλουρονικό οξύ, κάνει για τα μαλλιά ό,τι ακριβώς και για την επιδερμίδα. Αιχμαλωτίζει το νερό και βοηθά στην ενυδάτωσή τους. Δεν σταματά όμως εκεί. Καθώς η ενυδάτωση είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για την καλή υγεία και εμφάνιση των μαλλιών (και φυσικά της επιδερμίδας), το υαλουρονικό οξύ είναι απάντηση σε πολλά προβλήματα. Πάρε για παράδειγμα το φριζάρισμα.

Τα ενυδατωμένα, υγιή μαλλιά δεν φριζάρουν, γιατί η υγρασία δεν μπορεί να εισχωρήσει κάτω από τα λέπια της τρίχας. Ακόμα, μέσω της ενυδάτωσης, το υαλουρονικό οξύ δίνει περισσότερο σώμα και ελαστικότητα στα μαλλιά. Όπως το καλά ενυδατωμένο δέρμα είναι πιο σφριγηλό, υγιές και λείο, έτσι και τα μαλλιά, με τη βοήθεια του υαλουρονικού οξέος, γίνονται πιο λεία, πιο λαμπερά, αποκτούν κίνηση, σώμα και ελαστικότητα.

image007

Κάπως έτσι, η λύση στο πρόβλημα των αφυδατωμένων μου μαλλιών άρχισε να γίνεται πιο ξεκάθαρη, και κατέληξα στο ότι θα πρέπει να αρχίσω να τους φέρομαι όπως και στην επιδερμίδα μου. Έπρεπε να αναζητήσω προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και να αποκτήσω haircare routine που δεν θα είχε τίποτα να ζηλέψει από το skincare routine μου.

Μέχρι πρότινος βλέπεις, έβαζα προϊόντα στα μαλλιά μου και ήλπιζα για το καλύτερο. Τώρα, τους δίνω στοχευμένα αυτό που χρειάζονται, δηλαδή ενυδάτωση, και μετά από πολλή έρευνα και δοκιμές, κατέληξα στη μία και μοναδική σειρά που έχει καταφέρει να «παντρέψει» το haircare με το skincare: Τη σειρά Elvive Ηydra [Hyaluronic] από τη L’ Oréal Paris. Πρόκειται για μία αγωγή ενυδάτωσης με την υπογραφή και την τεχνογνωσία της L’Oréal Paris η οποία εγχέει σύμπλεγμα φροντίδας με υαλουρονικό οξύ στα μαλλιά.

image009

Η αγωγή αποτελείται από 4 προϊόντα (σαμπουάν, conditioner, μάσκα και serum) τα οποία, συνδυαστικά, αναζωογονούν τα άτονα και αφυδατωμένα μαλλιά, παρέχοντάς τους μια ισχυρή δόση ενυδάτωσης που διαρκεί έως και 72 ώρες* αλλά και τα κάνει να φαίνονται πιο γεμάτα. Πρόσεξε όμως… Πρόκειται για μία αγωγή ενυδάτωσης που προορίζεται για αφυδατωμένα μαλλιά. Ναι, τα αφυδατωμένα μαλλιά διαφέρουν από τα ξηρά. Η αφυδάτωση βλέπεις, είναι το πρώτο στάδιο της φθοράς, ενώ η ξηρότητα της τρίχας, είναι πλέον το τελειωτικό και μη αναστρέψιμο στάδιο.

Πώς χρησιμοποιείς αυτή την αγωγή; Όπως ακριβώς θα χρησιμοποιούσες και μία σειρά περιποίησης προσώπου με υαλουρονικό οξύ. Ξεκινάς με καθαρισμό των μαλλιών με το Elvive Ηydra [Hyaluronic] Σαμπουάν 72Ω Ενυδάτωση. Είναι κρεμώδες και απομακρύνει ρύπους και υπολείμματα προϊόντων από την τρίχα, ενώ της χαρίζει την πιο εντατική και πλούσια ενυδάτωση.

Elvive Hyaluron Shampoo 1120x580 8

Συνεχίζεις με το Elvive Ηydra [Hyaluronic] Conditioner 72Ω Ενυδάτωση. Είναι απίθανα ελαφρύ, δεν βαραίνει τα μαλλιά, προσφέρει στην τρίχα μία super δόση ενυδάτωσης και, σε συνδυασμό με το σαμπουάν, παγιδεύει την υγρασία για 72 ώρες ενώ η καινοτόμα σύνθεσή του, αφήνει τα μαλλιά πιο λαμπερά και 10 φορές πιο ενυδατωμένα.

Elvive Hyaluron Conditioner 1120x580 9

Μία ή δύο φορές την εβδομάδα, κάνεις εντατική περιποίηση με την Elvive Ηydra [Hyaluronic] Μάσκα 72Ω Ενυδάτωση. Η υφή της που θυμίζει τζελ, «αγκαλιάζει» την τρίχα, την ενυδατώνει και αφήνει τα μαλλιά 10 φορές πιο ενυδατωμένα για 72 ώρες**.

20211214 digital elvive hyaluron plump bts socialpic maskopen dmi image na no cta GR 2

Τέλος, Elvive Ηydra [Hyaluronic] Serum Ενυδάτωσης με 2% Σύμπλεγμα φροντίδας με Υαλουρονικό Οξύ είναι το SOS προϊόν περιποίησης που πραγματικά έχουν ανάγκη τα αφυδατωμένα μαλλιά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά, δεν ξεβγάζεται και προσφέρει εντατική ενυδάτωση αλλά και αναδόμηση της τρίχας. Παρέχει διπλάσιο σώμα στα μαλλιά αφού πυκνώνει άμεσα την τρίχα κατά 9%, και τα αφήνει 10 φορές πιο ενυδατωμένα ως και 72 ώρες***.

3333333

Έχουμε λοιπόν μία ολοκληρωμένη haircare routine που φτιάχτηκε για μαλλιά αφυδατωμένα και ταλαιπωρημένα. Μία αγωγή ενυδάτωσης που δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από το skincare routine μας και της οποίας τα αποτελέσματα είναι σχεδόν άμεσα εμφανή. Ήδη, χρησιμοποιώ όλη τη σειρά Elvive Ηydra [Hyaluronic] από τη L’ Oréal Paris για μία εβδομάδα και με κάθε μέρα που περνά (και λούζομαι) παρατηρώ τα μαλλιά μου να γίνονται πιο γεμάτα, ζωντανά, πιο λαμπερά, πιο απαλά και σίγουρα πιο εύκολα στο styling.

20211214 digital elvive hyaluron plump bts socialpic productshand brunette dmi image na no cta GR

Αυτά που θέλω λοιπόν να κρατήσεις από όλα όσα σου είπα, είναι ότι: Το υαλουρονικό οξύ κάνει θαύματα και για τα μαλλιά, ότι η σειρά Elvive Ηydra [Hyaluronic] είναι η απάντηση σε κάθε πρόβλημα των αφυδατωμένων μαλλιών και ότι τα μαλλιά σου αξίζουν μία ρουτίνα περιποίησης ισάξια με αυτή που έχεις διαμορφώσει για την επιδερμίδα σου.

*Eργαστηριακό τεστ μετά την εφαρμογή σαμπουάν + conditioner + serum της σειράς

**Eργαστηριακό τεστ μετά την εφαρμογή σαμπουάν + μάσκας της σειράς

***Eργαστηριακό τεστ μετά την εφαρμογή σαμπουάν + serum της σειράς