Πέντε λόγοι που «ορκίζομαι» στο L-ασκορβικό οξύ, δηλαδή στη βιταμίνη C!

Πέντε λόγοι που «ορκίζομαι» στο L-ασκορβικό οξύ, δηλαδή στη βιταμίνη C!

Η βιταμίνη C είναι ένα hero συστατικό για τον οργανισμό μας. Άλλωστε, ποιος δεν έχει ακούσει τη φράση: «Πιες την πορτοκαλάδα σου, θα χάσει τις βιταμίνες της»;

Η βιταμίνη C είναι ένα hero συστατικό για τον οργανισμό μας. Άλλωστε, ποιος δεν έχει ακούσει τη φράση: «Πιες την πορτοκαλάδα σου, θα χάσει τις βιταμίνες της»; Τα οφέλη της βιταμίνης C είναι αποδεδειγμένα, όμως σήμερα δεν θα μιλήσουμε για αυτά τα οφέλη γενικά στον οργανισμό μας, αλλά ειδικά για την επιδερμίδα μας.

Βλέπεις, παρόλο που η βιταμίνη C έχει τεράστια παρουσία στο skincare, υπάρχουν απορίες και ενδοιασμοί γύρω από τη χρήση της. Προσωπικά, εδώ Χριστίνα, η Χρόνη, τη χρησιμοποιώ ευλαβικά και θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως τους λόγους για τους οποίους «ορκίζομαι» στο L-ασκορβικό οξύ, δηλαδή στη βιταμίνη C.

#1 Καταπολεμά τα σημάδια της γήρανσης

Έπρεπε να το βάλω πρώτο γιατί είναι κάτι που όλες μας απασχολεί. Καθώς το δέρμα (και εμείς μαζί του) ωριμάζει, η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται. Αυτό είναι που κάνει το δέρμα να χάνει την ελαστικότητά του και να αποκτά ρυτίδες. Η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή του κολλαγόνου καθώς, με καθημερινή χρήση, μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της παραγωγής του και να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.

1651745021745-124422256-image003.jpg

#2 Μειώνει τις πανάδες, τις κηλίδες και τα σημάδια

Οι πανάδες, οι κηλίδες και τα σημάδια είναι ένα πρόβλημα επίμονο, το οποίο προκύπτει από την υπερπαραγωγή μελανίνης στην επιδερμίδα. Η βιταμίνη C βοηθά στη μάχη ενάντια στις πανάδες, τις κηλίδες και τα σημάδια, καθώς περιορίζει το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή μελανίνης. Σταματά δηλαδή τη δημιουργία των πανάδων ενώ παράλληλα, «σβήνει» σταδιακά τις πανάδες που ήδη υπάρχουν και σε προστατεύει από τη δημιουργία νέων.

#3 Προστατεύει ενάντια στις ελεύθερες ρίζες

Έχουμε μιλήσει για τις ελεύθερες ρίζες, αυτή τη… μάστιγα. Μπορούν να προκαλέσουν οξειδωτικό στρες και γενικά να κάνουν την επιδερμίδα να γεράσει νωρίτερα, αλλά και να δείχνει άτονη, θαμπή, ταλαιπωρημένη και κουρασμένη. Η βιταμίνη C, λοιπόν, είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό συστατικό, το οποίο προστατεύει την επιδερμίδα από τις περιβαλλοντικές βλάβες και τα πρόωρα σημάδια γήρανσης που προκαλούνται από τη δημιουργία των ελεύθερων ριζών, από τις ακτίνες UVA/UVB και τη ρύπανση.

image005.jpg

#4 Μειώνει τους ερεθισμούς

Εκτός από πανίσχυρο αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη C έχει και ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καταπολεμήσει τις κοκκινίλες που προκαλούνται από αλλεργίες ή ακόμα και από τη ροδόχρου ακμή, ωστόσο δεν θα τη χρησιμοποιήσεις ΠΟΤΕ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του δερματολόγου σου, αν έχεις ακμή στο πρόσωπό σου.

#5 Βοηθά στην ανάπλαση της επιδερμίδας

Όταν εφαρμόζεται τοπικά, η βιταμίνη C ενισχύει -όπως είπαμε- την παραγωγή κολλαγόνου αλλά και ελαστίνης. Έτσι βοηθά την επιδερμίδα να παραμένει νεανική, αλλά παράλληλα τη βοηθά και να αναπλάθεται, να ανανεώνεται βελτιώνοντας έτσι την υφή της.

Vitamin C essentials

Ωραία τα είπαμε, ώρα να σου πω και πώς μπορείς να προσθέσεις τη βιταμίνη C στο καθημερινό skincare routine σου: Με έναν ορό. Ο ορός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να φτάσει η βιταμίνη C σε βάθος και να κάνει τα «μαγικά» της. Ο δικός μου αγαπημένος, είναι ο Vitamin C Glow Boost Serum της Garnier. Γιατί αυτός ο ορός ανάμεσα σε τόσους άλλους της αγοράς; Θα σου εξηγήσω.

image007.jpg

Ο Vitamin C Glow Boost Serum περιέχει 3.5% νιασιναμίδη, βιταμίνη C και σαλυκιλικό οξύ. Περιέχει ένα παράγωγο βιταμίνης C, το οποίο είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι καταπολεμά τις κηλίδες κατά -43% σε μόλις 8 εβδομάδες. Σα να μην έφτανε όμως αυτό, η δράση του ενισχύεται με τη νιασιναμίδη, την οποία ίσως να ξέρεις και ως βιταμίνη Β3.

Η νιασιναμίδη έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και μειώνει την υπερμελάγχρωση, η οποία προκαλεί τις κηλίδες, ενώ παράλληλα ενισχύει τη λειτουργία του δερματικού φραγμού. Το super vit C cocktail, έρχεται να συμπληρώσει το σαλυκιλικό οξύ που συμβάλλει στην ομοιομορφία του τόνου της επιδερμίδας, χάρη στην κερατολυτική του δράση.

Περίμενε όμως, δεν τελειώσαμε. Η Garnier δημιουργεί προϊόντα με ενεργά συστατικά, φυσικής προέλευσης, αλλά και ολοκληρωμένες λύσεις. Ο Vitamin C Glow Boost Serum λοιπόν, συμπληρώνεται από 3 ακόμη προϊόντα, γεμάτα από τις ευεργετικές ιδιότητες της βιταμίνης C.

image009.jpg

Προκειμένου να απλοποιήσει τη ρουτίνα μας, και να βοηθήσει τις beginners του skincare να προσθέσουν τη βιταμίνη C στη ρουτίνα τους, η Garnier δημιούργησε τον 2 σε 1 Vitamin C Brightening Serum + Cream SPF 25. Είναι ένας 2 σε 1 ορός και κρέμα μαζί, που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός ορού με την ενυδατική και θρεπτική δράση μίας κρέμας προσώπου.

Ακόμα, για θρέψη και vit C περιποίηση κατά το ντεμακιγιάζ, η Garnier δημιούργησε το νερό καθαρισμού Micellar Vitamin C Cleansing Water. Είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνη C και αφαιρεί το μακιγιάζ με μία κίνηση.

image011.jpg

Τέλος, καμία ρουτίνα περιποίησης δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς μία απολαυστική μάσκα, και η Garnier δημιούργησε για εμάς τη Vitamin C Sheet Mask. Η υφασμάτινη αυτή μάσκα, εφαρμόζεται για 15 λεπτά και ενυδατώνει σε βάθος ενώ αφήνει την επιδερμίδα μοναδικά λαμπερή, όπως ποτέ άλλοτε.

1651744686893-891955103-image011.png

Όπως αντιλαμβάνεσαι, είναι πανεύκολο να προσθέσεις τη βιταμίνη C στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείς και με τα προϊόντα Garnier, θα το απολαύσεις στο maximum ενώ θα δεις αποτελέσματα άμεσα.