Τα φυσικά συστατικά που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τις πανάδες και τις κηλίδες

Τα φυσικά συστατικά που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τις πανάδες και τις κηλίδες

Οι πανάδες και οι κηλίδες είναι από τα πιο επίμονα προβλήματα που μπορούν να παρουσιαστούν στην επιδερμίδα αλλά η φύση μας έχει χαρίσει τα «όπλα» για να τις καταπολεμήσουμε.

Αν είσαι ανάμεσα στα κορίτσια που ταλαιπωρούνται από κηλίδες και πανάδες στο πρόσωπο, τότε ήρθες στο σωστό μέρος και είσαι πολύ φίλη μας! Από την άλλη, αν δεν είχες ποτέ αυτό το πρόβλημα, αλλά συνεχίζεις να διαβάζεις για αυτό, σε συγχαίρουμε και θέλουμε να μείνεις κοντά μας, γιατί οι δυσχρωμίες δεν κάνουν διακρίσεις και τα αίτια για την εμφάνισή τους είναι πολλά.

Η ηλιακή ακτινοβολία, οι ορμονικές διαταραχές (βλ. εγκυμοσύνη ή πολυκυστικές ωοθήκες), το γήρας και παθήσεις όπως η ακμή, μπορούν να προκαλέσουν την υπερπαραγωγή μελανίνης από την επιδερμίδα. Αυτή η υπερπαραγωγή μελανίνης, είναι που δημιουργεί τα σκούρα σημάδια που παρατηρούμε στο πρόσωπό μας, τα οποία δημιουργούν την ανομοιόμορφη όψη που θέλουμε να καταπολεμήσουμε.

1651745658652-951130128-image003.jpg

Από τη στιγμή που θα εμφανιστεί μια κηλίδα (ή και περισσότερες), είναι πολύ δύσκολο να την κάνουμε να εξαφανιστεί. Απαιτεί επιμέλεια, χρόνο και πολλή υπομονή, γι' αυτό άλλωστε, επαναλαμβάνουμε συνεχώς, ότι είναι καλύτερα να προστατεύουμε την επιδερμίδα μας από τα προβλήματα, παρά να βρισκόμαστε αντιμέτωπες με αυτά. Υπάρχουν ωστόσο τρόποι αντιμετώπισης, συστατικά φυσικά που δρουν ενάντια στην υπερμελάγχρωση και προωθούν τη λάμψη και την ομοιομορφία της επιδερμίδας.

Το πιο σημαντικό από αυτά είναι η βιταμίνη C. Το πολύτιμο αυτό συστατικό που βρίσκουμε σε τροφές όπως τα εσπεριδοειδή και πολλά λαχανικά, είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό που προστατεύει την επιδερμίδα μας από τη φθορά της ηλιακής ακτινοβολίας, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου από το σώμα μας και σταματά το ένζυμο που προκαλεί υπερμελάγχρωση.

1651745675456-462818862-image005.jpg

Με το να καταναλώνεις ποσότητες βιταμίνης C λοιπόν, ενισχύεις τον οργανισμό σου και βοηθάς την επιδερμίδα σου αλλά… δεν αρκεί μόνο αυτό. Η βιταμίνη C είναι ένα συστατικό που πρέπει να προσθέσεις και στην καθημερινή skincare routine σου και ο πιο φυσικός τρόπος για να το κάνεις είναι μέσα από τη σειρά Vitamin C της αγαπημένης μας Garnier. Η Garnier άλλωστε -εδώ και χρόνια- δημιουργεί αποτελεσματικά προϊόντα με τη δύναμη των ενεργών συστατικών, προσφέροντας ολοκληρωμένες ρουτίνες περιποίησης ανάλογα με την ανάγκη της κάθε επιδερμίδας.

1651745692364-579611434-image007.jpg

Για να μας βοηθήσει λοιπόν να καταπολεμήσουμε τις κηλίδες και τις πανάδες και να αποκτήσουμε επιδερμίδα ομοιόμορφη και λαμπερή, δημιούργησε 4 πρωτοποριακά προϊόντα που κλείνουν μέσα τους όλη τη δύναμη της βιταμίνης C και άλλων, δραστικών συστατικών, που λειτουργούν συνδυαστικά για super περιποίηση και προστασία. Έχουμε και λέμε…

Vitamin C Glow Boost Serum

1651745722809-621609003-image009.jpg

Πρόκειται για το hero προϊόν της σειράς καθώς προσφέρει εντατική δράση ενάντια στις κηλίδες και μοναδική λάμψη στην επιδερμίδα. Η λεπτόρρευστη, μεταξένια φόρμουλά του, περιλαμβάνει 3,5% νιασιναμίδη, βιταμίνη C και σαλυκιλικό οξύ. Το παράγωγο βιταμίνης C που περιέχει, καταπολεμά τις κηλίδες (κλινικά αποδεδειγμένη δράση και 43% μείωση των κηλίδων σε μόλις 8 εβδομάδες) και όταν συνδυάζεται με τη νιασιναμίδη (ή αλλιώς βιταμίνη Β3) η οποία έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και δράση κατά της υπερμελάγχρωσης, δημιουργεί ένα «δυναμικό δίδυμο» ενάντια στις κηλίδες. Τη φόρμουλα, έρχεται να συμπληρώσει το σαλυκιλικό οξύ με την ήπια κερατολυτική του δράση, που συμβάλλει στην ομοιομορφία του τόνου της επιδερμίδας.

2 σε 1 Vitamin C Brightening Serum + Cream SPF 25

1651745736335-598118845-image011.jpg

Πρόκειται για ένα 2 σε 1 προϊόν, ενισχυμένο με βιταμίνη C, εκχύλισμα λεμονιού και grapefruit, το οποίο «παντρεύει» τα πλεονεκτήματα ενός ορού με την ενυδατική και θρεπτική δράση μίας κρέμας προσώπου. Η δύναμη λάμψης του ορού, συνδυάζεται με την βαθιά περιποίηση και προστασία που χαρίζει η κρέμα ημέρας με αντηλιακή προστασία SPF25 και έτσι απλοποιεί την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης.

Micellar Vitamin C Cleansing Water

1651745749815-878777720-image013.jpg

Ένα δροσερό νερό καθαρισμού, εμπλουτισμένο με βιταμίνη C, το οποίο αφαιρεί ως και το 100% του μακιγιάζ ενώ παράλληλα φροντίζει σε βάθος την επιδερμίδα και της χαρίζει εκτυφλωτική λάμψη και ομοιομορφία. Είναι ιδανικό για τον καθαρισμό της επιδερμίδας το βράδυ, αλλά και την τόνωσή της το πρωί.

Vitamin C Sheet Mask

image015.jpg

Μία υφασμάτινη μάσκα με Βιταμίνη C και Υαλουρονικό Οξύ, η οποία χαρίζει μία «έκρηξη» ενυδάτωσης και λάμψης κάνοντας την επιδερμίδα να ακτινοβολεί φρεσκάδα και υγεία, μέσα σε 15 λεπτά. Είναι το τέλειο pampering tool για τις ημέρες που η επιδερμίδα σου χρειάζεται ένα επιπλέον boost ενυδάτωσης και λάμψης.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, η βιταμίνη C που βρίσκεται άφθονη στη διατροφή μας, είναι ο Νο1 σύμμαχος ενάντια στις πανάδες και τις κηλίδες, αλλά ο πραγματικός σύμμαχος εναντίον τους δεν είναι άλλο από τη σειρά Vitamin C της Garnier.