Η βιταμίνη και τα φυσικά συστατικά που θα σε βοηθήσουν να πεις «αντίο» στη θαμπή επιδερμίδα

Η βιταμίνη και τα φυσικά συστατικά που θα σε βοηθήσουν να πεις «αντίο» στη θαμπή επιδερμίδα

Ο δρόμος για τη λαμπερή επιδερμίδα δεν θέλει κόπο, αλλά φυσικά συστατικά που ενεργοποιούν τους μηχανισμούς προστασίας και ανανέωσης της επιδερμίδας.

Τι εννοούμε όταν λέμε θαμπή επιδερμίδα; Θαμπή, είναι η επιδερμίδα που φαίνεται ξηρή, με ανομοιόμορφο χρώμα, και άτονη. Επιπλέον, η θαμπάδα συνοδεύεται συχνά από ανομοιόμορφη υφή της επιδερμίδας που την αποτρέπει από το να αντανακλά σωστά το φως και να δείχνει υγιής. Όλα τα παραπάνω ωστόσο, δεν είναι χαρακτηριστικά μόνο της θαμπής επιδερμίδας, αλλά και της επιδερμίδας που παρουσιάζει τα πρώτα σημάδια γήρανσης.

Η λάμψη, λοιπόν, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη νεανικότητα και είναι απόλυτα λογικό να θέλουμε να την επαναφέρουμε. Πώς; Προσθέτοντας στη ρουτίνα μας συστατικά και βιταμίνες που ενεργοποιούν τους μηχανισμούς προστασίας και ανανέωσης της επιδερμίδας και την κάνουν λαμπερή, να ακτινοβολεί νεανικότητα και υγεία. Ποια είναι αυτά τα συστατικά και οι βιταμίνες; Κράτα σημειώσεις…

1651745965871-379663938-image003.jpg

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό και η δράση της ενάντια στις κηλίδες είναι παροιμιώδης και πολύπλευρη, Αφενός, περιορίζει το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή μελανίνης. Αφετέρου, ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου από την επιδερμίδα. Ακόμα, προσφέρει εντατική αντιοξειδωτική προστασία ενάντια στις περιβαλλοντικές επιθέσεις (aka ελεύθερες ρίζες). Όλες αυτές οι ιδιότητές της, την καθιστούν πραγματικό σύμμαχο ενάντια στη θαμπή και άτονη επιδερμίδα.

1651745985440-108113387-image005.jpg

Νιασιναμίδη

Είναι ένα συστατικό που έχει προκαλέσει μεγάλο buzz στον κόσμο του skincare, αλλά το ξέρεις ήδη. Είναι η βιταμίνη Β3 και έχει ισχυρές καταπραϋντικές ιδιότητες και εντατική δράση ενάντια στην υπερμελάγχρωση. Είναι ένα από τα συστατικά που ενισχύουν και βελτιώνουν τη λειτουργία του δερματικού φραγμού και γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι ο ισχυρός δερματικός φραγμός ισούται με το νεανικό, λαμπερό δέρμα.

1651746004168-159981377-image007.jpg

Σαλυκιλικό οξύ

Γνωρίζουμε επίσης ότι, η συσσώρευση των νεκρών κυττάρων καθιστά την επιδερμίδα άτονη και θαμπή. Όπως επίσης και ότι το σαλυκιλικό οξύ έχει αποτελεσματική κερατολυτική δράση και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα απαλά, αποκαλύπτοντας τη νέα, λαμπερή επιδερμίδα. Η αξία του στη «μάχη» για ένα πιο λαμπερό και νεανικό δέρμα λοιπόν, δεν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση.

Όλα τα παραπάνω συστατικά, έχουν αποδεδειγμένη δράση ενάντια στη θαμπή επιδερμίδα, τις πανάδες και τις κηλίδες, καθώς επίσης και ενάντια στα σημάδια της γήρανσης. Αυτό ωστόσο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αναζητήσεις ξεχωριστά, ώστε να τα προσθέσεις στη ρουτίνα σου και να πεις «αντίο» στη θαμπή επιδερμίδα. Υπάρχει μία σειρά περιποίησης με την υπογραφή της Garnier που μπορεί να σου τα χαρίσει ταυτόχρονα και αυτή είναι η σειρά Vitamin C την οποία λατρεύουμε ήδη!

1651746026098-805119768-image009.jpg

Η σειρά Vitamin C της Garnier σχεδιάστηκε ώστε να προσφέρει στην επιδερμίδα μία ενισχυμένη δόση βιταμίνης C σε συνδυασμό με τα πιο αποτελεσματικά συστατικά της κοσμετολογίας και να επαναφέρει τη νεανικότητα και τη λάμψη της. Hero προϊόν της σειράς είναι ο ορός λάμψης Vitamin C Glow Boost Serum.

1651746044363-53161872-image011.png

Δεδομένου ότι η σύσταση των ορών τούς καθιστά προϊόντα εντατικής δράσης, ο ορός Vitamin C Glow Boost Serum της Garnier είναι και ο Νο1 σύμμαχος ενάντια στη θαμπή επιδερμίδα. Η σύνθεσή του είναι εμπλουτισμένη με 3,5% νιασιναμίδη, βιταμίνη C και σαλικυλικό οξύ, και έτσι έχει κλινικά αποδεδειγμένη δράση ενάντια στις κηλίδες κατά 43%, μόλις σε 8 εβδομάδες, καταπολεμά τον ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο, τη θαμπή όψη και τα σημάδια της γήρανσης.

1651746061298-149689553-image013.png

Η σειρά Vitamin C συμπληρώνεται από ένα πρωτοποριακό, 2 σε 1 προϊόν, το 2 σε 1 Vitamin C Brightening Serum + Cream SPF 25. Είναι ένα προϊόν, που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός ορού με την ενυδατική και θρεπτική δράση μίας κρέμας προσώπου Garnier με SPF 25. Όχι, δεν αντικαθιστά τον ορό σου! Είναι μία πρωτοποριακή κρέμα με ενισχυμένη δράση, αφού είναι εμπλουτισμένη με ορό, και έτσι ολοκληρώνει την glowing vitamin c περιποίησή σου με μία extra δόση βιταμίνης C.

1651746080680-985662235-image015.jpg

Ασφαλώς και η περιποίηση της επιδερμίδας μας δεν περιορίζεται στον ορό. Ο καθαρισμός είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα της skincare routine και το νερό καθαρισμού Micellar Vitamin C Cleansing Water έρχεται για να τον μετατρέψει σε τελετουργία λάμψης. Εμπλουτισμένο με βιταμίνη C, καθαρίζει ως και το 100% του μακιγιάζ, απομακρύνοντας ρύπους και ακαθαρσίες και τονώνοντας την επιδερμίδα ενισχύοντας τη λάμψη της.

image017.jpg

Τέλος, η σειρά Vitamin C ολοκληρώνεται με τη μάσκα Vitamin C Sheet Mask. Πρόκειται για μία υφασμάτινη μάσκα, εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη C, η οποία λειτουργεί σαν ένα άμεσο Boost ενυδάτωσης και λάμψης. Είναι ό,τι πρέπει για τις ημέρες που αισθάνεσαι ότι χρειάζεσαι λίγη επιπλέον φροντίδα και βοήθεια, για να αποκαλύψεις τον πιο λαμπερό εαυτό σου.

Συνδυαστικά, τα προϊόντα της σειράς Vitamin C της Garnier, συνθέτουν την απόλυτη ρουτίνα περιποίησης και προστασίας, και σε φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στη λαμπερή επιδερμίδα που ονειρευόσουν. Από τον καθαρισμό με το Micellar Vitamin C Cleansing Water στην ενυδάτωση με το 2 σε 1 Vitamin C Brightening Serum + Cream SPF 25, και την εντατική προστασία και περιποίηση του super Vitamin C Glow Boost Serum στο extra pampering με την Vitamin C Sheet Mask, η σειρά Vitamin C της Garnier, είναι αυτό που είχες ανάγκη για να αναδείξεις την glowing πλευρά σου.