Mother’s Day beauty DIY: Συνταγές από celebrity μαμάδες και κόρες για να κάνεις με τη μητέρα σου

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Mother’s Day beauty DIY: Συνταγές από celebrity μαμάδες και κόρες για να κάνεις με τη μητέρα σου

Η Kate και η Lila, η Cindy και η Kaia, η Gwyneth και η Apple, η Milla και η Ever αλλά και η boy mom Miranda έχουν μοιραστεί σε συνεντεύξεις τους όλα τα beauty μυστικά της επιδερμίδας τους και εμείς τα βρήκαμε όλα! Διάβασε τι ακριβώς κάνουν τα celebrity mother and daughter ντουέτα όταν θέλουν να περιποιηθούν τον εαυτό τους και κάντα με τη μαμά σου σήμερα… Είναι όλα πανεύκολα!

Σήμερα είναι ίσως η πιο τρυφερή μέρα του χρόνου: Η ημέρα της μητέρας και το beauty department εύχεται Χρόνια Πολλά σε όλες τις μαμάδες του κόσμου! Για εμένα προσωπικά (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), είναι μία γιορτή γεμάτη ομορφιά. Βλέπεις, οφείλω στη μητέρα μου αυτή την εμμονή που έχω με το beauty και η ημέρα της μητέρας ξεκινά με λίγο «μποτέ» μαζί της.

https://www.instagram.com/p/Bol-AJAnKy7

Σκέφτηκα λοιπόν ότι δεν μπορεί να είμαστε οι μόνες που κάνουμε «ομορφιές» και αποφάσισα να κάνω μία έρευνα για να μάθω τι μπορεί να κάνουν οι celebrity μαμάδες με τις κόρες τους. Και βρήκα θησαυρούς! Η Kate Moss και η Lila Grace Moss Hack κάνουν sheet masks βλέποντας τηλεόραση. Η Cindy Crawford και η Kaia Gerber κάνουν με τις ώρες μασάζ στα -άψογα- πρόσωπά τους. Η Gwyneth Paltrow κάνει δεκάδες DIY συνταγές με την κόρη της Apple Martin ενώ η Milla Jovovic και η κόρη της Ever Anderson κάνουν το face steaming για το οποίο σου έχω μιλήσει.

Εκτός από τις beauty δραστηριότητες αυτών των celebrity mother-daughter ντουέτων ωστόσο, αποφάσισα να συμπεριλάβω και μία συνταγή από ένα κορίτσι που έχει 3 γιούς και της οποίας οι συμβουλές ομορφιάς ίσως πάνε χαμένες: Της Miranda Kerr. Σε κάθε περίπτωση, θα τα βρεις όλα παρακάτω με κάθε λεπτομέρεια και σου προτείνω να τα κάνεις με τη μαμά σου. Όλες οι συνταγές και οι μάσκες, όλες οι δραστηριότητες και οι συμβουλές που θα διαβάσεις είναι πανεύκολες και δεν θα χρειαστείτε τίποτα παραπάνω από καλή διάθεση.

MAMA.jpeg

Όσο για εσένα που η μαμά σου μένει μακριά ή που μπορεί να μην την έχεις πια κοντά σου, μπορείς να τη γιορτάσεις κάνοντας pampering για τον εαυτό σου. Αυτό θέλει άλλωστε κάθε μανούλα, να είσαι καλά και να φροντίζεις τον εαυτό σου. Πάμε λοιπόν να δούμε τι κάνουν οι stars…

KATE MOSS & LILA GRACE MOSS HACK

The 2022 Met Gala Celebrating

Είναι απίθανα cool ντουέτο και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Σε συνέντευξή της, η Kate έχει δηλώσει ότι αυτό που την κάνει να νιώθει όμορφη είναι ο έρωτας, το να είναι ερωτευμένη, και ότι η μεγαλύτερή πηγή έμπνευσης για εκείνη είναι η κόρη της: «Η κόρη μου με εμπνέει να θέλω να γίνω ο καλύτερος άνθρωπος που μπορώ» είπε χαρακτηριστικά. Σε άλλη -σπάνια- συνέντευξη ωστόσο, ήταν που αποκάλυψε την αγαπημένη τους δραστηριότητα: Τις μάσκες!

Dior Homme : Photocall - Paris Fashion Week - Menswear F/W 2020-2021

«Κάποιες φορές, κάνουμε sheet masks ενώ βλέπουμε τηλεόραση, μας φέρνει πιο κοντά» είπε στη συνέντευξή της χωρίς βέβαια να αποκαλύψει ποιες μάσκες ακριβώς κάνουν ή τι βλέπουν στην τηλεόραση. Αυτό που σου προτείνω λοιπόν για σήμερα, είναι να φτιάξεις μία sheet mask και να δεις μαζί με τη μαμά σου την αγαπημένη σας ταινία. Η συνταγή είναι απλή

Bright Blue Breakfast Recipe Card facebook

Όσο για το υπόλοιπο skincare routine της Kate και της Lila, η Kate έχει δηλώσει «Ανεξάρτητα από το αν δουλεύω ή όχι, απλά κάνω το ίδιο πράγμα πάντα. Καθαρισμός, serum και μια ενυδατική κρέμα και τέλος. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζομαι» και κάτι μας λέει ότι ακριβώς το ίδιο ισχύει για τη Lila.

MILLA JOVOVICH & EVER ANDERSON

amfAR Gala Los Angeles 2021

Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι, η Milla Jovovich και η κόρη της μοιάζουν με αδελφές, παρά με μητέρα και κόρη. Η Milla προσέχει πάρα πολύ την επιδερμίδα της και σε συνέντευξή της έχει εξηγήσει: «Η ρουτίνα ομορφιάς μου ξεκινούσε πάντα από μέσα προς τα έξω. Πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου, τι τρως, τι πίνεις. Στη συνέχεια, φυσικά, υπάρχει η κανονική ρουτίνα του καθαρισμού του προσώπου, της ενυδάτωσης, και αν έχω την πολυτέλεια να κάνετε περιποίηση προσώπου και μασάζ, αυτό είναι επίσης τέλειο. Αλλά δεν το κάνω στην πραγματικότητα, γιατί εργάζομαι συνεχώς και ταξιδεύω, και δεν έχω την πολυτέλεια να πάω σε έναν αισθητικό και να γίνω κόκκινη για λίγες μέρες. Οπότε απλά χρησιμοποιώ πολλά απολεπιστικά για να διατηρήσω το δέρμα μου φρέσκο».

https://www.instagram.com/p/CVDzuq3vOA8

Η Milla λοιπόν, που έχει πρόσβαση στους καλύτερους αισθητικούς δεν προλαβαίνει να κάνει περισσότερα από τα βασικά και, αν ζηλεύαμε λίγο το πρόσωπό της, τώρα το ζηλεύουμε πολύ. Τι κάνει όμως μαζί με την κόρη της; Σε άλλη συνέντευξή της αποκάλυψε ότι, μία φορά την εβδομάδα κάνουν μαζί face steaming και είναι ιδανικό για εσένα και τη μαμά σου αν με ρωτάς. Τι είναι το face steaming που κάνουν η Milla και η Ever; Τα έχουμε πει!

https://www.instagram.com/p/CR6gk52Ma3q

Face steaming είναι το «άτμισμα» του προσώπου. Αν έχεις πάει ποτέ για καθαρισμό στην αισθητικό σου ή σε κάποιο ινστιτούτο, θα θυμάσαι σίγουρα τον ατμό που προηγείται του καθαρισμού. Ξέχνα τώρα όλα τα άλλα βήματα του καθαρισμού και κράτα μόνο τον ατμό, αυτό ακριβώς -και τίποτα παραπάνω- είναι το face steaming. Πώς θα το κάνετε με τη μαμά σου;

STEAM.jpeg

Βάλτε μία κατσαρόλα στη φωτιά και να περιμένετε να αρχίσει να βράζει. Έπειτα, σταθείτε με μία μεγάλη πετσέτα πάνω από τα κεφάλια σας περίπου 40 εκατοστά μακριά, ώστε ο ατμός να φτάνει στα πρόσωπά σας, και χασκογελάστε για 5 λεπτά. Αυτό είναι όλο. Μετά μπορείτε να βάλετε τα serum σας, τις κρέμες σας ή και να κάνετε την sheet mask της Kate και της Lila που ανέφερα πιο πάνω.

CINDY CRAWFORD & KAIA GERBER

The Fashion Awards 2018 In Partnership With Swarovski - Red Carpet Arrivals

Τι να πω τώρα για την Cindy και την Kaia… Μπροστά στην ομορφιά τους τα λόγια είναι περιττά. Όχι πώς περιμέναμε η Cindy να κάνει κάποιο αδιάφορο εμφανισιακά κοριτσάκι, αλλά η Kaia πραγματικά κέρδισε στη γενετική λοταρία τον πρώτο λαχνό! Βέβαια, δεν είναι πώς έχει όλα τα θέματα λυμένα! Όπως έχει πει σε συνέντευξή της: «Το πρόσωπό μου ξυπνά τρεις ώρες μετά από εμένα. Θα είχα κάθε συσκευή μασάζ προσώπου αν μπορούσα»… Μακάρι να ήταν και για εμάς αυτό το μόνο πρόβλημά Kaia μου.

https://www.instagram.com/p/CWb54IjlhvK

Σε συνέντευξή της λοιπόν, η Kaia αποκάλυψε ότι με τη μαμά της (τη Cindy, την Crawford) κάνουν με τις ώρες μασάζ στο πρόσωπο και σκέφτηκα ότι μπορείς και εσύ να κάνεις με τη μαμά σου. Δεν χρειάζεται καν να έχεις κάποια συσκευή ή εργαλείο. Να, δες το παρακάτω video…

Βάλτο λοιπόν να παίζει σε μία μεγάλη οθόνη, καθίστε αναπαυτικά και κάντε ένα ωραίο μασάζ στο πρόσωπό σας με τη μανούλα. Μπορείτε μάλιστα να το κάνετε μετά από το face steaming της Mila και τη μάσκα της Kate. Όσο για το beauty tip που έχει δώσει στην Kaia η Cindy το οποίο ακολουθεί πιστά: να προσέχει το ντεκολτέ της και να φορά αντηλιακό καθημερινά και εκεί!

GWYNETH PALTROW & APPLE MARTIN

https://www.instagram.com/p/BoMiWcGnmkU

Η γυναίκα που μας χάρισε ένα κερί το οποίο μυρίζει σαν… τον μυστικό της κήπο και η οποία κάνει steaming του κήπου της (ελπίζω να καταλαβαίνεις) δεν θα μπορούσε να μην θεωρείτε kind of a big deal όσον αφορά την ομορφιά. Φαίνεται όμως ότι η κόρη της Gwyneth Paltrow, Apple, είναι εκείνη που έχει εμμονή με το beauty. Σε συνέντευξή της, η ηθοποιός έχει εξηγήσει: «Η Apple έχει τόση πλάκα. Τρελαίνεται για τα beauty DIY και με ξεπερνά κατά πολύ. Φτιάχνει σπιτικές μάσκες προσώπου και μαλλιών συνέχεια και είμαι μόνιμα σε διαθεσιμότητα για καθάρισμα»

https://www.instagram.com/p/CUR8q67oo2e

Τι προτιμά όμως αυτό το beauty δίδυμο στο house of Paltrow; Τη βρώμη! Η Apple αλλά και η Gwyneth χρησιμοποιούν τη βρώμη για μάσκες προσώπου και σώματος, αλλά αυτό που σου προτείνω να κάνεις με τη μαμά σου είναι ένα scrub προσώπου που θα σας κάνει να λάμπετε. Και ναι, είναι συνταγή της Apple…

Bright Blue Breakfast Recipe Card facebook

Μπορείς να κάνεις μάλιστα αυτό το scrub πριν το face steaming της Mila. Είναι τόσο απαλό που δεν θα ερεθίσει την επιδερμίδα σου, αλλά θα την καθαρίσει απαλά και θα την προετοιμάσει για το pampering.

MIRANDA KERR

https://www.instagram.com/p/COqE7O_hv8a

Η Miranda Kerr έχει 3 αγόρια και, αν με ρωτάς, είναι τόσο κρίμα! Αφενός ένα κοριτσάκι με τα γονίδιά της θα ήταν συγκλονιστικά όμορφο. Αφετέρου, είναι μία beauty addict που μοιράζεται συνέχεια DIY συνταγές, και έχει μάλιστα το δικό της brand καλλυντικών. Αποφάσισα λοιπόν να συμπεριλάβω μία συνταγή της την οποία έχω δοκιμάσει εγώ αλλά και η μαμά μου, και την οποία θα κάνουμε μαζί σήμερα.

https://www.instagram.com/p/CMaYn-HhMYx

Δεν χρειάζεται κάποια κάρτα γιατί αποτελείται από μόνο ένα υλικό: Το αγγούρι. Κόψε 4 λεπτές φέτες από ένα μεγάλο αγγούρι και βάλτες στο ψυγείο (θα τις βάλετε στα μάτια σας αργότερα). Έπειτα, άλεσε το αγγούρι στο μπλέντερ σου ή τρίξτο στον τρίφτη μέσα σε ένα μπολ. Βάλε τη σάρκα του αγγουριού μέσα σε μία πετσέτα και στράγγιξε το νερό. Πέρνα το δροσερό πολτό στο πρόσωπό σου και στο πρόσωπο της μαμάς σου, βάλτε τα αγγούρια στα μάτια και ξαπλώστε για κουτσομπολιό και χαλάρωση!

Όπως θα κατάλαβες, οι σταρ και οι κόρες τους είναι σαν εμάς! Με απλά υλικά φροντίζουν τον εαυτό τους, με πολλή αγάπη φροντίζουν η μία την άλλη και για σήμερα, μας γεμίζουν με έμπνευση για να κάνουμε την Γιορτή της Μητέρας λίγο πιο… beautiful. Χρόνια πολλά λοιπόν και να περάσετε τέλεια Queens!