10 luminous tips που θα φωτίσουν κάθε πτυχή της ζωής σου

10 luminous tips που θα φωτίσουν κάθε πτυχή της ζωής σου

H Μαρίνα Μόσχα, Συνεργάτης - Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια, μοιράζεται μαζί μας συμβουλές για να γεμίσουμε κάθε πτυχή της ζωής μας με φως και θετική ενέργεια.

Η καθημερινότητα, πολύ συχνά, μας καταβάλλει. Οι μέρες μας μοιάζουν «συννεφιασμένες», δεν νιώθουμε αυτοπεποίθηση και τα αποθέματα θετικής ενέργειας που έχουμε, μοιάζουν να έχουν τελειώσει. Το φως όμως είναι ακόμα εκεί, αρκεί μόνο να το αναζητήσουμε και να το αφήσουμε να γεμίσει τη ζωή μας. Πώς; Η Μαρίνα Μόσχα, Συνεργάτης - Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια, μοιράζεται μαζί μας 10 luminous tips που θα φωτίσουν κάθε πτυχή της ζωής μας.

#1 Ευγνωμοσύνη

Όποτε νιώθουμε ότι τίποτε δεν πηγαίνει καλά, ας σκεφτούμε όλα όσα μας έχει χαρίσει η ζωή και όλα όσα έχουμε καταφέρει: Απολαύσεις, στιγμές ευτυχίας, αγαπημένα πρόσωπα, έρωτα, την υγεία μας! Ας σκεφτούμε όλα αυτά που μας γεμίζουν θετική ενέργεια και ευγνωμοσύνη, και έτσι απλά, ο κόσμος θα αρχίσει να μοιάζει πιο φωτεινός. Μπορούμε να ξεκινήσουμε και ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης σε καθημερινή βάση, καταγράφοντας 2-3 πράγματα για τα οποία είμαστε ευγνώμονες.

#2 Επαφή (ψυχική, σωματική, πνευματική)

Ένα χαμόγελο, μία αγκαλιά, μία γλυκιά κουβέντα ή και ένα χάδι από τα πρόσωπα που αγαπάμε μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στην ψυχολογία μας. Ακόμα και ένα χαμόγελο στον εαυτό μας στον καθρέφτη ή μία κίνηση αγάπης, από εμάς προς εμάς, μπορεί να φωτίσει μία σκοτεινή μέρα και να την κάνει luminous. Μέσα από το άγγιγμα, την επαφή, την αγκαλιά εκκρίνονται αρκετές ορμόνες που θεωρούνται πηγή χαράς, ευτυχίας και εσωτερικής λάμψης, ανεβάζοντας την ψυχική αλλά και ερωτική μας διάθεση.

pexels-jonathan-borba-3156993.jpeg

#3 Αισιοδοξία

Η αισιοδοξία μπορεί να παραμένει κρυμμένη μερικές φορές, αλλά είναι στο χέρι μας να την φέρουμε στην επιφάνεια. Πώς μπορούμε να γίνουμε πιο αισιόδοξοι; Απολαμβάνοντας την ελευθερία μας σε κάθε της επίπεδο και βρίσκοντας χαρά στις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη ζωή μας luminous. Αισιόδοξη στάση ζωής σημαίνει πιο θετική και luminous στάση ζωής.

#4 Δημιουργία προσωπικού χρόνου

Συχνά, χάνουμε την επαφή με τον ίδιο μας τον εαυτό. Αναλωνόμαστε τόσο στη ρουτίνα της ημέρας που δεν «ακούμε» τις ανάγκες μας. Για να γίνει λοιπόν η ζωή πραγματικά luminous, πρέπει να «δημιουργήσουμε» χρόνο για τον εαυτό μας. Ακόμα και 10 λεπτά μέσα στην ημέρα αρκούν για να σημειωθεί σημαντική διαφορά.

#5 Φροντίδα εαυτού

Το σώμα μας, είναι το «σπίτι» της ψυχής μας και οφείλουμε να το φροντίζουμε. Βάζουμε λοιπόν την άσκηση στη ζωή μας (έστω ένα 10λεπτο περπάτημα), παρέχουμε στο σώμα μας ποιοτική τροφή, κοιμόμαστε καλά και χαρίζουμε στην επιδερμίδα μας σωστή φροντίδα με αποτελεσματικά προϊόντα, όπως η σειρά Luminous630 της NIVEA.

luminous-group.png

#6 Ψυχική αποτοξίνωση

Είναι μία ακόμη πτυχή της φροντίδας του εαυτού μας και ίσως η πιο σημαντική. Αποτοξινώνουμε λοιπόν την ψυχή μας, απομακρύνοντας τοξικούς ανθρώπους από το περιβάλλον μας και δείχνοντας σεβασμό στον εαυτό μας. Η ζωή είναι πιο luminous για εμάς αλλά και για τους γύρω μας, όταν κλείνουμε την πόρτα στην αρνητική ενέργεια και αποτοξινώνουμε την ψυχή μας από αυτή.

#7 Δημιουργικότητα και έκφραση

Η καθημερινότητα μας αναγκάζει να αφιερώνουμε τον χρόνο μας σε διαδικαστικά, πρακτικά θέματα, σε δραστηριότητες που δεν προσφέρουν τίποτα στην ψυχή και το πνεύμα μας, σε πράγματα που δεν φωτίζουν τη ζωή μας. Προσθέτουμε λοιπόν στην καθημερινότητά μας τα πράγματα που πραγματικά μας αρέσουν (ένα βιβλίο, τη διακόσμηση, τη ζωγραφική, έναν περίπατο) και δημιουργούμε ποιοτικό χρόνο για εμάς. Άλλωστε, όταν η ψυχική έκφραση αποκτά «φωνή» γίνεται και πιο luminous.

#8 Σχέσεις που διευρύνουν τους ορίζοντές μας

Οι άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας για κάποιο λόγο, δεν είναι ωστόσο κακό να αναζητούμε ανθρώπους που διευρύνουν τους ορίζοντές μας και μας ωθούν να γινόμαστε καλύτεροι. Βάζουμε λοιπόν στη ζωή μας ανθρώπους φωτεινούς, luminous χαρακτήρες που μας βοηθούν να εξελιχθούμε και να ανέβουμε πιο ψηλά σε κάθε επίπεδο.

pexels-phil-nguyen-1255062.jpeg

#9 Διαχείριση της καθημερινότητας

Προλαμβάνοντας –όσο είναι δυνατόν- τις καταστάσεις της καθημερινότητας, διαμορφώνοντας ένα πρόγραμμα που εξυπηρετεί εμάς και τις ανάγκες μας, μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τις προκλήσεις της ζωής. Έτσι, οι αναποδιές ή τα «σύννεφα» που μπορεί να κάνουν τις ημέρες μας πιο σκοτεινές, δεν θα μοιάζουν τόσο τρομακτικά.

#10 Αγάπη για τον εαυτό μας

Η αγάπη είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή και η αγάπη για τον εαυτό μας ακόμα σημαντικότερη. Ας μην την μπερδεύουμε με την έπαρση. Η αγάπη για τον εαυτό μας είναι εκείνη που θα γεμίσει τη ζωή μας με φως και το σώμα μας θα μας το ανταποδώσει με τη λάμψη του.